Şimdi Ara

PASSAT 1.6 FSI TİPTRONİC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 1.6 passat tiptronic almayı düsünüyorum.Daha önce hiç tipronic araba kullanmadım.Tek arabam oldu şimdiğe dek oda hyundai getz 1.3 gls. Kafama takılan soru tiptroniği manuale alınca normal düz vitesli arabadan performans olarak farkı oluyo mu? Olmuyosa otomatiği tercih edicem. Ayrıca bu araba ile ilgili görüşlerinizi de almak isterim doğrusu.

• quote:

Orjinalden alıntı: stenon

Arkadaşlar 1.6 passat tiptronic almayı düsünüyorum.Daha önce hiç tipronic araba kullanmadım.Tek arabam oldu şimdiğe dek oda hyundai getz 1.3 gls. Kafama takılan soru tiptroniği manuale alınca normal düz vitesli arabadan performans olarak farkı oluyo mu? Olmuyosa otomatiği tercih edicem. Ayrıca bu araba ile ilgili görüşlerinizi de almak isterim doğrusu.

tiptronic olarak audi vw,bmw mercedes in kullandıgı şanzımanlar guzel...vw de tiptronik dsg şanzıman var...normal düz vvitesten daha tepkili bir vitestir..fiyat farkı var sıfırda 2000 ytl civarı...öneririrm..fakat sadece bu markalar için...toyota honda vs önermiyorum...özellikle accord tiptronigi hiç tavsiye etmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolution100 -- 30 Nisan 2007; 3:28:16 >
  • ama passatı 1.6 sında dsg yok sanırım.
  • quote:

ama passatı 1.6 sında dsg yok sanırım.

doğru biliyosun dostum malesef yok..
  • quote:

Orjinalden alıntı: agiegas

quote:

Nasıl yok

http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=365

• quote:

evet ben de inceledim 2.0 dizel versiyona koymuşlar dsg yi...1.6 da yok..manuel 0-100 11.4 sn iken tiptronikte 12.7 ye düşmüş..dsg li 2.0 da manuel 9.8 ve dsg şanzıman 9.8 sn...yani dizeldeki dsg ile manuel arasında fark yokken 115 bg lik fsi 1.6 da arada 1.3 sn lik fark oluşuyo..ama 1.6 passat ta da sanırım sport sürüş modu var..sport modunda kullanırsan aracı yokusta vs bu motor aracı her türlü sırtlasa da 155 nm tork var sonuçta çok performans beklemeyeceksin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evolution100 -- 30 Nisan 2007; 13:41:43 >
  • tabiki de otomatikle düz vites arasında performans farkı olacaktır ama benim sorum aslında şu. tiptronic vitesi manualde kullanırken fark olurmu aynı arabanın düz viteslisine göre?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stenon -- 30 Nisan 2007; 15:25:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: renaultt

quote:

Orjinalden alıntı: agiegas

quote:

Nasıl yok

http://arabam.milliyet.com.tr/testDetay.aspx?id=365

dostum passat 1.6 da DSG yoktur tiptronic vardır sert çıkışmadan önce biraz okuyalım öğrenelim

• bu konu hakkında fikri olan yokmu arkadaşlar?
  • Trendline mı bakıyorsun Comfortline mı comfortline ı şiddetle öneririm.
  • comfortline bakıyorum.
  • quote:

tabiki de otomatikle düz vites arasında performans farkı olacaktır ama benim sorum aslında şu. tiptronic vitesi manualde kullanırken fark olurmu aynı arabanın düz viteslisine göre?

DEDİĞİM GİBİ 1-1.5 SN LİK FARK OLUŞUYOR..O FARKI RAMPALARDA VE YOKUŞTA HİSSEDERSİN..SOLLAMALARDA HAFİF SIKINTI YARATABİLİR...EGER İLLAKİ PASSAT DİYORSAN VE VERGİ DEZAVANTAJINI DÜŞÜNMÜYORSAN BİR ESKİ MODEL 2.0 PASSAT DSG Lİ ALMAYA BAK DERİM...
  • quote:

Orjinalden alıntı: evolution100

quote:

tabiki de otomatikle düz vites arasında performans farkı olacaktır ama benim sorum aslında şu. tiptronic vitesi manualde kullanırken fark olurmu aynı arabanın düz viteslisine göre?

DEDİĞİM GİBİ 1-1.5 SN LİK FARK OLUŞUYOR..O FARKI RAMPALARDA VE YOKUŞTA HİSSEDERSİN..SOLLAMALARDA HAFİF SIKINTI YARATABİLİR...EGER İLLAKİ PASSAT DİYORSAN VE VERGİ DEZAVANTAJINI DÜŞÜNMÜYORSAN BİR ESKİ MODEL 2.0 PASSAT DSG Lİ ALMAYA BAK DERİM...

valla vergi olayını düşünüyorum tabi. ayrıca illa passat olsunda demiyorum. daha çok otomatik vitesli (eş durumdan) şöyle performası ve bagajı iyi olan ve biraz da alımlı bi şeyler bakıyorum. baktıklarım arasında bmw 3.18 tiptronic de var ama yakıt olayı biraz düşündürüyor. anlıycağınız baya kararsızım.

• Arkdaşlar DSG DGS de çok bi nane sanmayın,

A3 te var teknik verilerini inceleyin gene manuel den yavaş.

İyice öldürür passat zaten gitmez, hem 1.6 hem tiptronik alınmaz o araç

alınacaksa manuel alınmalı
  • 1.6 ağır araçlarda tiptroniği tavsiye etmiyorum, keza manule ile tipronik arasında az da olsa bir fark var performans açısından esas fark yakıt tüketiminde, konfor ve sürüş rahatlığı çok yüksek ama aracınız imzamdaki gibi bir passat olsaydı tiptronik bir zevke dönüşecekti, ancak 1.6 ağır araçlarda manuel vites ancak kurtarır performansı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 1 Mayıs 2007; 13:40:40 >
  • 1-2 ay bekle ford mondeo çıksın, ondan sonra yine istersen passat alırısn,

passat şu anda sınıfında adeta rakipsiz durumda ve bu da fiyatlarına yansıyor, mondeo nun gelmesiyle rekabet ortaya çıkacak ve fiyatı mutlaka düşecektir.
  • Golf 1.6 fsı araçım var çok menunum performansından ama passata 1.6 fsı az gelir kasa ağır
  • yani dediğim gibi bi önceki aracım getz 1.3. yokuşlarda bayılıp kalıyo. yani 1.6 passatın otomatiği ondan daha kötü olabilir mi sizce
  • evet olabilir.
  • passat 1.6 FSİ kesinlikle tavsiye ederim, ancak manuel vitesini, otomatik o kasaya ağır gelir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.