Şimdi Ara

Passat neden çok eleştiriliyor ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
0
Favori
12.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuya bak adamlar alfa ile bazzat kıyaslıyor geçen e5 de denk geldi birisi beyaz bazzat ile huracan kovalamaya çalışıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: elensar

Fark ettiyseniz Türkiye'de yaşıyoruz ve Passat'ın Golf'ün fiyatları belli, Avrupa ile Türkiye'yi karşılaştırmak saçma. Avrupa'da satabilir doğrudur, fiyatına göre güzel araçtır fakat Türkiye'de Passat'ın satılmasının bence sebebi hype. Fiyatlar aynı olsaydı böyle bir yorum yapma gereği bile duymazdım ama maalesef bu durum böyle. Kimseyi salak yerine koyduğum yok üslubunuza dikkat edin.

passat da golf de avrupa'da da türkiye'de de muadillerinden pahalıya satılıyor. karşılaştırma böyle yapılır. pahalıya satıldığı halde bir araç bu kadar çok satıyorsa bu boşa değildir. daha önce ben de golf'e böyle yaklaşırdım ancak gidip gördüm ve aradaki kalite farkına değdiğini gördüm. ha 15 sene önce golf de passat da ederinden pahalı satılıyordu türkiye'de ve bu sebeple herkes beğense de almıyordu. kimse aptal değil derken bunu söylüyorum. herkes hesap kitap yapmayı biliyor. sadece bu forumdaki üç beş mazda'cı zevat değil. hatta mazda'cı zevat hesap yapmayı bilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: P1YADE

Konuya bak adamlar alfa ile bazzat kıyaslıyor geçen e5 de denk geldi birisi beyaz bazzat ile huracan kovalamaya çalışıyordu

ne var? bir zamanlar da 90'ların passat'ı olan vectra ile 911 turbo kovalamaya çalışanlar vardı (misal anlatmıyorum, yaşanmış olay).
  • quote:

Orijinalden alıntı: msb19052

Ben size rakamlarla konuşayım. Tüm dünyada 190 bin küsür passat satılırken ülkemizde 30 bin küsür civarı satmıştır. Yani dünyada passat satislarinin yüzde 20ye yakını ulkemizde. Sonuç mu biz arabadan anlamiyoruz. Benim 1.6 dsg dizel highline var bin pismanim vallahi billahi bin.pişmanım keske 3.20 ed alsaydim. Bunu her platformda soylecegim kimseye aldirmicam bu arabayi düşüneni vazgecirecegim. Almayin ya almayin. Her tarafı gacur gucur ses yapiyo. Bin km olmadi 2bin olmadi 5bin olmadi 10bin km de o sesleri duyacaksınız arkadaşım. Dsg ye gelince araba titreme yapacak korkcaksin hep aklinda acaba ariza vercek mi diceksin. 150 km hizda giderken arkaya ilk kez oturan arkadasin sagina soluna bakacak camlari kontrol edecek,. Sen noldu hacı diceksin, cam mı açık dicek moraliniz bozulacak çaktırmayacaksiniz. Vs. Vs. Vs. Al gör dene 3 - 4 ay sonra satacaksin. Al bu.ekran görüntüsünü. İçiniz icinizi yiyecek ama is isten gecmis olacak.

rakamlardan konuşalım, konuşalım da sallamaca olmasın bu rakamlar:

sadece avrupa satışı 200bin:
    http://carsalesbase.com/european-car-sales-data/volkswagen/volkswagen-passat/

abd 70bin:

http://carsalesbase.com/us-car-sales-data/volkswagen/volkswagen-passat/

çin de 190bin:

http://carsalesbase.com/china-car-sales-data/volkswagen/volkswagen-passat/

bu üçünü toplasak 470bin ediyor. dünyanın kalanını bilemem artık. türkiye için söylediğin rakamı doğru farzedersek (diğerleri atmasyon olduğu için temkinli yaklaşıyoruz), bunun en az yarısı dizel jetta ithalatı olmadığı için. bunu bizzat söyleyen vw türkiye.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Bence siz yanılıyorsunuz. Dunyada en cok satan otomobil siralamasinda en son civic var 483 bin 😀http://m.ahaber.com.tr/galeri/otomobil/2016nin-dunya-genelinde-en-fazla-satan-araclari

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almayi dusunmus fakat sonradan vazgezmis biri olarak gorusumu yazayim. Ben 2 sene kadar once passat jetta octavia volvo s60 aradim epey arabaya baktim. Hepsi 2012 model dizel otomatik 100 ila 130 bin km arasi boya ve degisensiz orjinal. Jetta direk sildim zaten hic hosuma gitmedi. Passat guzel ama orta donanimda bile donanim fakiri bir araba. comfort olanina o zaman 78bin demislerdi. Far sensoru yagmur sensoru bile yoktu sanirim. Param olmasina ragmen 78 bin bir arabaya vermeyi dogru bulmadim. Yine 2012 model dizel otomatik 120bin kmde citroen c5 aldim. Arabanin baz modeli bile full donanim. Donanimi hepsinden daha iyi ve daha konforlu geldi bana. Tek handikabi vites gecislerinin dsg gibi seri ve sarsintisiz olmamasi. Ayni fiyat olsa tabiki passat alirdim ama cikipta 1.5 kati fiyatina passat almam. Hala biniyorum ve kararimdan cok memnunum.

Burasi turkiye burda insanlar sorunsuz olduguna inandigi (ki passat bu sarta uymuyor) kolay satacagi araba arar. Masraf cikarmasin yeter der passat civic biner. Ha bu benim gibi insanlarin isine gelir cunku onlar benim binebilecegim arabalarin fiyatlarini dusuk kalmasini saglar bende ayni fiyata c yerine d segmentine binerim

• recep gibi görmekten bıktık. sıkıldık.

kullanıcıları genelde sonradan görme aşırı keko, kaba, passat alınca kendini zengin hisseden köylüler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 15 Ekim 2018; 2:11:32 >
  • Passatın tek rakibi s class dır + s class param olsada s class alacağıma passat alırım diyenlerde gördüm + neredeyse tapma derecesinde savunan passat olmasaydı binilecek araba yoktu diyenleride gördüm

• orta kesimin mercedesidir..
    edit: golf sahibiyim..
  • Meyve veren ağaç Taşlanır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • imkanım olsa- DSG de sorun yaşamayacağımı bilsem kesinlikle almak isterdim...
    yada şöyle söyleyeyim; PARAM OLSA BİLE DSG yüzünden almazdım ...
  • chrissrathfield C kullanıcısına yanıt
    Tr de ne kadar insan varki bunlarin disinda davransin,hal ve harekete dahip olsun vb.Soylediginiz marka esyalarin disinda farkli marka sahipleride ayni davranisi gosteriyor.Zamaninda fazla gecer akce degilken vw bu kadar tok satici degildi urunleri iyi olsa bile.Su an gercekten iyi ve istedikleri sekilde satiyorlar ki "son iki yilda biraz kirildi",bu serbest piyasa oluyor.Pug.gibi 100tl lik araci elde kaldi diye pat diye 80tl ye indirip sattiklarinda sonuc ne olur ortada.

• Gereksiz abartıldığı için insanlarda ön yargı oluyor. Bakıyorsun d segmente, totalde altlarda kalır. Insignia, talisman, mazda 6 gibi modellere bakınca ruhsuz, sıradan olduğu belli olur ama bazı kekolar tarafından Mercedes s serisi gibidir.

Honda civici yerden yere vuran adamlar kalkar passati över mesela bu forumda. Civic kendi sınıfında fiyatına göre sundukları fena değil ama passat hem rakipleri kadar iyi değil hem daha pahalı. Buna rağmen övülüyor. Az çok bu işten anlayanlar da buna tepki veriyorlar.

• mercedes s serisi ile kıyaslayanlar o kafaya nasıl erişiyor acaba.
    mercedes c serisi bile bence passattan üstündür. insignia, mazda 6, accord, mondeo vs passat ile aynı segmentte olup passatın bunlardan üstün olduğu da tartışmaya açıktır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

recep gibi görmekten bıktık. sıkıldık.

kullanıcıları genelde sonradan görme aşırı keko, kaba, passat alınca kendini zengin hisseden köylüler.
    Hocam sen sık sık gel, gözlemlerini yaz lütfen.. Foruma hem gözlemi güçlü hem eleştirisi çok yerinde ve net yorumlar yapan üyeler gerekli..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Kesinlikle fiyatının karşılığı bir araç değil çünkü. Kötü bir araç demiyorum ama o fiyatı haketmiyor. 1.6 tdi R Line passat dengi olan Sport İnsignia ile arasında yaklaşık 70-80 bin lira fiyat farkı var. İnsignia da bu pakette passattan çok daha dolu bir araç. Motor olarak da önde olmasına rağmen passat 80 bin daha pahalı neden ? Çünkü doğuş biliyor ki bunu 300 bin de yapsalar millet ses etmeden gelip alacak. Hatta kuyruğa girecek. Ortalama D segment dizel fiyatlarının 130-150 bin olduğu bir ülkede hiç kusura bakmayın passata 190-200 bin lira vermek aptallıktır.
    Edit: 300 bin oldu hala kuyruğa girip alıyorlar

• En iyi olduğu içün

• quote:

Orijinalden alıntı: reko

orta kesimin mercedesidir..
    edit: golf sahibiyim..
    e zaten c serisinden de iyi:

http://mercedesblog.com/turbo-battle-new-audi-a4-versus-bmw-3er-mercedes-c-class-vw-passat/

sadece bu teste bakarak söylemiyorum bunu. biraderde c serisi var. daracık bişey. nasıl d sınıfı oluyor o araç anlamadım gitti.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

e zaten c serisinden de iyi:

http://mercedesblog.com/turbo-battle-new-audi-a4-versus-bmw-3er-mercedes-c-class-vw-passat/

sadece bu teste bakarak söylemiyorum bunu. biraderde c serisi var. daracık bişey. nasıl d sınıfı oluyor o araç anlamadım gitti.

Alıntıları Göster
    c serisi d segmenti olduğunu şimdi öğrendim(kendimi ayıplıyorum)..ben c compact diye biliyordum ...ben audi a3 alırken o aracada bakmıştım ama 200 bin tl sınırı olunca alamamıştım..arka tarafı benim a3 sedandan bile dar.. passat yada a3 alıcaktım gittim a3 sedan aldım pişmıyım asla..

• quote:

Orijinalden alıntı: reko

c serisi d segmenti olduğunu şimdi öğrendim(kendimi ayıplıyorum)..ben c compact diye biliyordum ...ben audi a3 alırken o aracada bakmıştım ama 200 bin tl sınırı olunca alamamıştım..arka tarafı benim a3 sedandan bile dar.. passat yada a3 alıcaktım gittim a3 sedan aldım pişmıyım asla..

Alıntıları Göster
    O kadar da değil. A3’ten geniş. Benim için genişlik önemli. A4 bile dar geliyor bana.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.