Şimdi Ara

Passat vs Talisman 2. el değer kaybı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
3.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şu gariban talismanın önünde reno değilde vw arması olsaydı yere göğe sığdırılamazdı vallahi.Tek suçu doğum yeri reno olması
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker_face

Kişisel fikriniz anlarım fakat zırva demeniz gereksiz olmuş. Renault neden Latitude'u avrupada bir çok ülkede satışa sunmadı da Laguna'yı satmaya devam etti ve şu anda Talisman'ı Britanya hariç tüm avrupa ülkelerinde satışa sundu? Latitude avrupada (satışa sunulduğu ülkelerde) 2010-2015 yılları arasında satıldı ve toplam satılan miktar 14.546 adet. ( 2016'nın ilk 9 aylık döneminde ülkemizde satılan Passat miktarı 22.363 adet). Latitude, Renault'nun D-segment'de pazar payını arttırmak için piyasaya sürdüğü bir nevi geçiş aracıydı. Bu arada söylediğim Latitude'un berbat bir araç olduğu da değil. Güncel duruma gelecek olursak Talisman'ın Passat'dan daha güzel bir araç olduğunu düşünüyorum fakat muhtemelen ülkemizdeki Renault algısı yüzünden muhtemelen ülkemizde çok fazla satılmayacak.

zırva olarak bu zihniyete diyorum: dışarıda sembol ü görüp latitude laf atan, renoyu tanımadan aşağılayan sakat bir zihniyet var bizim ülkemizde. eğer ki sen de onu belirtiyor idiysen özür dilerim.

quote:

reno nun bu segmentte daha biseyler basardigi gorulmemisken

sen kaç yaşındasın merak ettim. zira renaulltan zerrece haberin yok. 90 ların başında safrane bmw 5 serisi mercedes e serisi ile kıyaslanırken passat sıradan bir arabaydı. ha keza laguna I bile passattan her bakımdan iyi bir araçtı. onun öncesinde renault 25 karşısında hangi vw vardı? tamam renault şirket olarak yanlışlar yaptı gün geldi boynuz kulağı geçti ama renonun bu segmentte bireşyer başardığı görülmemişken cümlesi ilber hocayı kızdıracak nitelikte cahillik kokuyor.

• Erdalcım, sen değilsen söyle bak bu hesabı da şikayet edeceğim, bu da banlanacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 yıl sonra talizman turşuya dönerken Passat tank gibi kalacak. İkinci ele girmiyorum.
  • O kadar uzun uzun yazmaya gerek yok.

1-Talisman giriş versiyonu çok pahalı. Turbo benzinli bir versiyonu olmalı ve passatın başlangıç fiyatına yakın bir fiyattan girmeliydi. Herkes ful+ful dizel passat almıyor.

2-İnsignia D sınıfı bir araç gibi durmuyor.
  • Yorumunuzun önyargılı olduunu düşünüyorum. Segmentte de başarıları var özelliklede 90'lı yıllarda ve 2000'lerin başında Laguna'yı bol miktarda sattı. Örneğin 2002 yılında avrupada satılan Laguna miktarı 247.000 adet. Buna karşılık satılan Opel/Vauxhall Vectra miktarı 155.000 adet, Passat miktarı 286.000 adet Ford Mondeo miktarı 250.000 adet. Segmentinde gayet iyi satmış. Renault genelinde konuşmak gerekirse 2005 sonrası satışlarında ciddi düşüşler oldu ve pazar payı ciddi şekilde daraldı. Fakat son yıllarda tekrar toparlandı ve beğenmediğiniz bu marka 2016 yılında muhtemelen Volkswagen'in ardından avrupada pazar payı en büyük 2. üretici (Ford'un ve Opel'in önünde) olarak yılı tamamlayacak. Ülkemizdeki algı ise bu markanın araçlarının verilen paraya değmeyeceği vs vs. Araç yol tutmuyor diye dava açıldığını da ilk defa duydum bu arada bununla ilgili kaynak verirseniz okumak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: joker_face

Yorumunuzun önyargılı olduunu düşünüyorum. Segmentte de başarıları var özelliklede 90'lı yıllarda ve 2000'lerin başında Laguna'yı bol miktarda sattı. Örneğin 2002 yılında avrupada satılan Laguna miktarı 247.000 adet. Buna karşılık satılan Opel/Vauxhall Vectra miktarı 155.000 adet, Passat miktarı 286.000 adet Ford Mondeo miktarı 250.000 adet. Segmentinde gayet iyi satmış. Renault genelinde konuşmak gerekirse 2005 sonrası satışlarında ciddi düşüşler oldu ve pazar payı ciddi şekilde daraldı. Fakat son yıllarda tekrar toparlandı ve beğenmediğiniz bu marka 2016 yılında muhtemelen Volkswagen'in ardından avrupada pazar payı en büyük 2. üretici (Ford'un ve Opel'in önünde) olarak yılı tamamlayacak. Ülkemizdeki algı ise bu markanın araçlarının verilen paraya değmeyeceği vs vs. Araç yol tutmuyor diye dava açıldığını da ilk defa duydum bu arada bununla ilgili kaynak verirseniz okumak isterim.

https://forum.donanimhaber.com/renault-latitude-1-5-full-problemleri-ve-pismanliklari--66006893

Normal de boyle konulari paylasmayi sevmem ama servis ve sanayi konusunda tecrubeliyim duyduklarim birbiriyle paralel.. Reno icin Yakin gecmisinde defolari olan bi segment kaldiki reno nun hedef kesimi ve sunduklari ortadayken disardan bakip off supermis diyemem tabiki önyargı ile yaklasicam ama araba iyiyse bi kac seneye önyargı lari orta dan kaldirir o zaman tercih edilebilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EFAE9B29C -- 30 Aralık 2016; 2:14:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Passat bence sadece 2. el kaygısı için alınır.Talisman D sınıfındaki en iyi tasarıma sahip bence( maalesef yeni insignia beni hayal kırıklığına uğrattı)ayrıca iç malzeme kalitesi de gayet iyi önümüzdeki aylarda daha çok satacağını düşünüyorum.
  • DieselGate skandalı patlak verdiği zaman "Ooo, diğer ülkelerde talep azalınca bizim bekleme süremiz kısalır" diye sevinen bir coğrafyada bu konuyu tartışmak ne kadar da yersiz olmuş...

Adamlar Amerika'da skandaldan ötürü iade edilecek olan VW araçlarını "SEN BENİM ÇOCUĞUMUN HAVASINI KİRLETİRSİN HAA" kızgınlığıyla teslm etmesen önce ağaca, duvara vuruyor, çekiçle parçalıyor; bizimkiler ise OLSUN LA, ŞEKLİ YETER...

2.4 Accord kullandığım zamanlarda milletin AĞĞĞBİ SANA CETTA GİDER ARTIK mallığı bitmezdi, şimdi Legend kullanıyorum; BAZAD SANA YAKIŞIR AĞĞĞBİ oldu format. Terfi ettim...

Böyle bir beyin yapısının içindeyken bu tartışma...

• Passat al karla satıp talisman alirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RyzeTheAmazing

Passat al karla satıp talisman alirsin

Passat ın modası geçti artık rakiplerinin karşısında tasarım olarak da geride kaldı.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Biliyorum hocam ama bizim millet hala passat alir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RyzeTheAmazing

Biliyorum hocam ama bizim millet hala passat alir

Haklısınız.Malesef TR de talismanın değeri bilinmedi.
  • Arkadaşlar talismana zam gelecek mi bilen varmı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.