Şimdi Ara

Pasta-Cila AMAN DİKKAT OKUYUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
104.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en ucuz cilayı 50 ytl e atıyorlar bunun yerine makinasını alıp kendim pasta cila yapmak istiyorum. hem kendi arabamı hem eşin dostunkini yapsam parasını çıkarırım. hobi için hangi makinayı tavsiye edersiniz en uygun ne kadara bulurum.

AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFLARA BAKIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efecs -- 24 Nisan 2008; 23:43:42 >

• İlk müşterin olabilirim şöyle 8-10 araba yaptıktan olayı kavradıktan sonra:D
  • STW nin arabasına bi bakarım,beğenirsem bende attırırım.
  • http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=18579
    http://www.modifiyem.com/forum/f155/cila-makinesi-kullanan-var-mi-50653/

http://www.hemalhemsat.com/Shop/Auctions/AuctionDetails.aspx?AuctionId=2555089
    45ytl makina.. aslında bu makinayı ben 25 ytl carfurda mı yapı markette mi gördüm..tam olarak bilmiyorum. ama ararsan daha ucuzunu bulursun...

internet sitelerinden bulabilirsin.... googlede aratırsan.. pasta-cila uygulaması resimli anlatımı var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 16 Nisan 2008; 19:48:06 >

• teşekkür ederim linkler için. ucuz bişey almayı düşünüyorum koçtaş ta 30 ytl e var. varda iş görürmü diye sordum. o makinanın bezi ne bezi.

Stw ve farukaan arkadaşım seneye sonax açmayı düşünüyorum beklerim.
  • Ya 30 Ylt lik zımbırtı iş yaparsa durmayalım hiç..Bu haftasonu buluşup alalım bir tane 3 koldan da yaparız pasta cilayı..Malzeme 40 tutar adam bası 10 lirada makina bir eksik yapacak yer
  • Onun makinası bildiğimiz Spiraldir.yanlız devir ayarlı olması lazım.. buda dediğiniz gibi 25 - 30 lira.. bide oto sanayiden ucuna yuvarlak sünger alacaksınız.. 5 YTL de bu ama çok zahmetli iş sıkılırsınız benden söylemesi.. bu arada cila içinde uçu böyle koyun yünü gibi olan bir uç var onu alacaksınız..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Abi bana uyar valla..Yalnız nerede buluşucaz,ben izmirdeyim.Siz?
    quote:

Orjinalden alıntı:

Ya 30 Ylt lik zımbırtı iş yaparsa durmayalım hiç..Bu haftasonu buluşup alalım bir tane 3 koldan da yaparız pasta cilayı..Malzeme 40 tutar adam bası 10 lirada makina bir eksik yapacak yer

• bu pasta cila arabaya zararlı mı? bazıları pasta cilanın boyayı incelttiğini söylüyorlar.bu konuda doyurcu açıklamalar olursa sevinirim.birde pasta cila tam olarak ne işe yarar.(benim bildiğim boyayı parlak canlı tutuyor)

bizim 2005 model beyaz bir albeamız var.bugün benzin alınca yıkattım.ozaman gördüm bagaj kapağına güneş ışığında iyice eğilerek yakından bakınca çil gibi birşeyler var.(sanki küf gibi)ama normal bakınca görünmüyor.güçlü ışıkta yandan eğilerek bakınca görünüyor.birde tavanda radyo anteninin yanında toplu iğne başından az daha büyük siyah bir leke var.(daha önce yoktu)biraz elimle sildim çıkmadı.acaba boyasımı gitmiş. mesela pasta cila bunları geçirirmi? pasta cila attırmak dışarda kaç ytl?
    (((ya ben biraz titizim araba konusunda böyle şeyleri çok kafaya takıyorum yok çizildimi falan filan.çevremdekilerde gereksiz yere sürekli arabayı incelediğimi söylüyorlar.iyiki sıfır araba almamışız yoksa kafayı yiyecektim herhalde )))))))))

• Ben zararlı olduğunu düşünmüyorum ama ucuz malzeme zara verebilir.Bugün arabamı ziebart a verdim yarın alcam bakalım nasıl olacak. Diğer arabam içinde koçtaştan 30 ytl lik makinayı alıcam.
  • pasta basit olarak aracın üzerindeki boyanın bir kısmının sıyrılıp araçtan atılması yerine daha altta duran yeni katmanın gelmesidir. tabii çok milimetrik katmanlar söz konusu burada o yüzden pastayı bu işe eli yatkın birinin yapması daha hayırlı olabilir. cila ise bildiğimiz ayakkabı cilasına benzer boyanın parlak ve canlı gözükmesi aynı zamanda da zeminin kayganlığının sağlanması için.
  • Ancak siz yaparken dikkat edin eğer aynadaki, kaputtaki, (ön panjur) kapı çıtalarındaki kısaca arabanın kaportasındaki siyah plastik yerlere bulaşırsa çıkmıyor cila yada pasta.

Yıkanınca yada gaz ile silinince çıkar gibi yapıyor sonra kuruyunca yine ortaya çıkıyor. (malesef tecrübe ile sabit)

Hatta daha sonra autoking e gittim çıkartın diye onlarda çıkartamamıştı. Arabayı öyle satmıştım.

Ya cila yaparken boyacı bantı ile iyice kapatın plastik aksamları yada temiz temiz uygun bi yer bulun oraya yaptırın.
  • makina ile pasta yaparsak boyaya zarar verirmiyiz. öyleyse Sadece cilamı makina ile atılıyor. hangi ürünleri önerirsiniz.

Bu arada ziebartın işçiliğini merak eden varsa ilk heves görmemiştim ama aşağıdaki resimlere bakmanızı öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efecs -- 24 Nisan 2008; 19:13:39 >
  • Ya tamda ben soracaktım ne kadar alıyor ziebart iç ve dış detaylı temizlik için ve herhangi bir indirim yapıyorlarmı birde siz hangi şubesinde yaptırdınız bilgi verirseniz sevinirim.Bu arada vila yapacak arkadaşlara şiddetle turtle wax teflon cilayı tavsiye ederim.
  • fiyatı ne kadar çok güzel duruyor. ve istanbulda Avrupa y. nerede teşekkürler
  • arkadaşlar pastayı sadece çizik olan yer için kullanın. çünkü arkadaşın yukarda dediği gibi boyayı götüren bişey. çözücü özelliği var.
    çbs'nin cilasını danedim sadece küçük bir yerde farkı görünce gittim bi kaç yere sordum ama bulamadım başka bir ürün aldım. mat duran kırmızı renk pırıl pırıl oldu.

plastik kısımlardan çıkmıyor. bi kaç yerde iz kaldı. teflonlu çbs tavsiyemdir. toz bile kayıp gidiyor. makine ile uğraşmayın. bir kişi üstübü ile sürsün arkadan bi kişi de parlatsın. makineye gerek yok. fırça sert falan olur kaportayı çiziklerle doldurmayın sonra.
  • BUNU OKUYUN.

Fotoğraftaki aracın sahibiyim geçen hafta ziebart boya parlatma koruma yaptırdım. Bu sabah güneşin altında baktım aracın heryeri makina izi hare hare olmuş her tarafı ve güneşte belli olan yuvarlak yuvarlak çizikler duruyor. aracınızda asla iz kalmaz kılcal çizikler kapanır diyen ziebart değilmiydi? yaptıktan sonra da iz kalır araç siyah diyorlar. bugün götürdüm geri ziebarta siyah araç dediler bide yıkadıkça iz artarmış. sıfır araç varmış çok koyu füme eni boyakoruma yapmışlar onda bile var izler dediler getirdik benimkinin yanına HİÇBİRŞEY YOK. haftaya randevu aldım düzeltmesinler heryere yazıcam yaptırdığım ziebartı. BU arada Gölgede iz varmı diye sordular yorumsuz artık ne diyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efecs -- 24 Nisan 2008; 19:16:37 >

• Valla haftaya kadar iyi sabretmişsin hocam. Ne o yaptıkları iş yaaa

Benim önceki arabamda siyahtı hiç böyle olmamıştı. Bence sakın hallettirmeden bu işin peşini bırakma.

Geçmiş olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 25 Nisan 2008; 0:46:09 >
  • dikkatli olmak lazim
    kendini kaptirip ta arabanin boyasini komple siyirip almamak lazim
    gecen gun vw servisinde calisan biri ile tanistim benim arabanin da sol on de tamponun kosesi ni degdirmistim gri renk bir arabaya hala duruyordu grilik pasta polisle cikarmi dedim koseler biraz hassastir biraz zorlarsan boya komple cikar dedi elleme dursun dedi
    ama hep gozume takiliyor on cm lik falan birsey
    bugunde evde turtle wax vardi evde onu deneyeyim dedim biraz cikar gibi oldu baktim cikacak gibi birsey
    birde is arabasinda benim tangit yag sokucu vardi onunla bir sildim cikti cok memnun oldum yaniii

makina lar var hazir birde ufak taslama makinalari var onalara da ped satiliyor ama dikkatli olmak lazimmis biraz parlar sonra hiiimmm iyimis az daha az daha derken boya tamamen cikabilir

cilada olmayabilir ama pasta poliste dikkatli olmak lazim

ilk once eski bir arabada el alistirmasi yapmak lazim
    eee ne demisler
    acemi nalbant gavur esseginde ogrenirmis

• cila yapılabilir ama pastayı bilen birisine yaptırmakda fayda var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.