oyuna sıfırdan başlayıp ana hikayeyi bitirmeye çalışmak bu itemsizlikte acayi sıkıcı 30 levele yaklaştım üstümde adam gibi bir tane item yok sadece bir arkadaşım bir wand hediye etti 14 levelde hala onun yanına dahi yaklaşan item düşmedi her boss tek atıyor bu tarz oyunlarda bu durum acayip can sıkıcı güzrlim motoru binlerce çöp item düşsün diye harcıyorlar.. |
PATH OF EXILE - II Erken erişim 6 Aralık - [ANA KONU] (364. sayfa)
-
-
Kuleleri aktif ederek haritayı açmaya çalışacaksınız. Görevlerde yazan 3 tane Citadel'i bulup bosslarını kesip onlardan düşen eşya ile asıl boss'a ulaşmanız lazım. Asıl boss'un mekanı haritanın ortasında başladığınız yerin yanındaki büyük kule veya kale.
Bu arada, farketmişsinizdir kuleler aktif edildiklerinde Map'te üzerlerine tıklarsanız bir slot açılıyor, oraya düşürdüğünüz tabletleri yerleştirip kuleye bağlı maplere mekanikler ekliyorsunuz. Boş maplere büyük map harcamayın.
Map'lerde Corrupted + Irradiated'in yanına Delirium, Breach, Expedition ve Ritual'den en az 2 tanesini getirmeye çalışın. Boss mod da var ama 3-5 tane map atmak dışında pek bir şey düşmüyor genelde.
Map'lere mutlaka özellik ekleyin, sonra da Vaal basın T16 map yapabilyiorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selamahali -- 8 Ocak 2025; 9:35:5 >
-
farm atarken arkaya youtube açıyordum firefox'tan. birşeye bakarken görev yöneticisinde firefox'un %20 işlemci kullandığını gördüm. oyuna baya etki ediyor. dikkat edin.
-
quote:
Orijinalden alıntı: GodPanfarm atarken arkaya youtube açıyordum firefox'tan. birşeye bakarken görev yöneticisinde firefox'un %20 işlemci kullandığını gördüm. oyuna baya etki ediyor. dikkat edin.
PoE2 malesef CPU agirlikli bir oyun, bircok sorun bundan cikiyor. CPU agirlikli olup perf sorunsuz bir oyun gormedim.
-
Hocam map'leri rare yapıp delirium basıyoruz üstüne birde vaal orb atıyoruz drop change yükseltip öyle giriyoruz. orada da düşmeyecekse hiç oynamayalim biz bu oyunu :)
-
CPU'ya fazla yüklendiği için ısınma problemiyle beraber performans sorunu yaşıyordum.
ThrottleStop uygulaması ile CPU'yu 35w değerine sınırladım. Laptop kullandığım için ısınmayı başka türlü çözmem mümkün değildi. H serisi işlemci olduğu için Undervolt da yapamıyorum. 35w değerine sınırlayınca çoğu şikayetim çözüldü benim. Yine Breach gibi mekaniklerde ciddi FPS düşüşleri yaşıyorum ama önceden Act 2 final bossuna gittiğimiz haritada bile aşırı FPS düşüyordu. Bu hamleden sonra orada sabit FPS ile oynayabilmiştim örneğin.
İsteyen arkadaş olursa eve geçtiğimde ThrottleStop ayarlarımı paylaşırım.
-
ben TS ile undervolt yapıyorum yılalrdır Laptop ' a ama yine 100 C leri görüyorum ve FPS düşüşü oluyor. ( FPS sabitlememe rağmen. Zaten FPS sabitlemesem oyunlarda genelde sıkıntı yaşıyorum G-Sync olduğu için )
Nvdia ayarlarda maksimum performans ve maksimum güç seçenekleri seçili. CPU Park ile de büün çekirdekelr çalışır vaziyette.
Bir de sizin ayaralrı denerim paylaşırsanız.
-
Bende tam tersi, ne FPS düşüşü nede ısınma sorunu var. Bende tam ışınlanırken birden bilgisayar kilitleniyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Bunun çözümünü de 3. parti programları kullanmayı bırakarak buldum, artık olmuyor. "Sidekick","Poe Overlay" gibi uygulamalar ile oyun birlikte bilgisayarı kilitliyordu. Bunları kullanmadan da bunu yaşayan çok insan var redditte.
Oyunun erken erişimde olduğunu unutmamak gerekli, daha bir ay oldu. Bence GGG ilk iş şu stabilizasyon sorunlarını çözmeli, buildler falan hikaye. Öncelik bence bu sorunlar olmalı, oyun keyfini kaçıran bu çünkü. -
yardımcı programlar ile ilgili değil hocam sorun malesef, ggg de zaten öncelikli giderilecek sorunlara adresledi bunu.
boşuna hayatını kolaylaştıracak programlardan geri kalma diye söylüyorum. :)
edit: aynı sorun benim makinamda da oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 8 Ocak 2025; 15:47:35 > -
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim, bundan sonra map açıp citadel'leri bulmaya çalışıyorum o zaman.
-
Hocam şöyle ki, ben bunları kullanmayı bıraktığımdan beri bir kez bile yaşamadım. İnsan ister istemez ona bağlıyor. 1 Haftadır kullanmıyorum, bir kez bile kilitlenmesi bilgisayar. Kullandığım sürede günde 5-6 kez yaşıyordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaycna -- 8 Ocak 2025; 16:4:15 > -
ilginç gerçekten.
yerinde olsam ben de buna bağlardım ama programlar açık olsa da olmasa da kilitleniyor ya da hata verip kapanıyor bir süre sonra benim cihazda.
ggg de özellikle yüksek öncelik diye adreslediği için ve forumlarında program kullanmamalarına rağmen sorun yaşayan tonla insan olduğu için öyle yorumlamıştım.
sen senaryonun dışındasın, şanslısın
-
Hocam kesinlikle bende yakın takipteyim, istisnasız her koşulda yaşayan var. Benim olay çok ilginç oldu, ekstra olarak da denedim, açtım programı dün ve ışınlanırken kilitlendi :)
Aslında olay şu, yine CPU konusuna geleceğim, şimdi oyun optimize olmadığı için CPU ya yük bindiriyor, o program da oyuna overlay olarak yansıdığından dolayı etki ediyor olabilir. Şahsen bu şekilde çözüme ulaştım ve mutluyum. Ama ne tür olduğu ve neyden kaynaklandığı insanlara göre değişse bile bu sorun en başta çözülmesi gereken sorun çok haklısınız. -
Merhaba hocam, geçen bahsettiğiniz Lesser Orb işini, bu akşam müsaitseniz gerçekleştirebiliriz.
-
hocam aksam evde olmayacagim, simdi gelme durumun var mi ? :) -
Ben de şu an evde değilim maalesef... İş yerindeyim. Müsait olduğunuz bir gün hâllederiz öyleyse.
-
Sidekick bende daha stabil, diğeri tuhaf tuş basmama problemlerine sebep oluyor.
-
bu konuda haklısınız maalesef ben 30 leveldan itibaren düşürdüğüm tüm currencyleri bir şekilde exalted yapıp tradeden item başına 1 exaltedı geçmeyecek şekilde dizmiştim üstümü her 10-15 levelda bir de upgradeledim aldıklarımı da satarak başka türlü craft şansınıza güvenmekten başka çareniz yok çünkü oyun gerçekten buildinize uygun item atmıyor belli bir seviyeye kadar
oyunda 90 saati devirdim t1 mapleri dönmeye başladım endgamede yeniyim yani ice strike monk oynuyorum unique bir sapphire yüzük var buildim için çok gerekli 1 divine olduğu için alamıyorum tüm mal varlığım 35 exa tabi ben biraz yanlış item al sat çok yaptım ilk başta resist düzenlerken oradan zararım oldu bazen de craft deneyeyim dedim vs son birkaç mapte normal sapphire yüzük düştü 2 tane unique basmayı denedim ikisi de yandı derken bugün bosstan direkt lazım olan unique yüzük düştü item düşürme sistemi tam beni oyundan soğutacaktı ki geri çekmeyi başardı sanırım oyun 70-80 leveldan sonra adam akıllı loot veriyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelNaja -- 8 Ocak 2025; 16:49:38 >
-
amd işlemciler için universal x86 tuning utility öneririm ben de oyun ayarını 50w tutuyorum ısınma ve fps drop yaşamadım daha hiç
yardımcı programların her ikisini de kullandım ikisi de oyuna etki etmedi sidekick daha sade ve stabil gibi ama poe overlay'in ara yüzünü daha çok beğendim ve keyifli geldi
-
Benim ayarlarım bu şekilde.
*TPL sekmesi ile "Turbo Power Limits" ekranına giriyoruz.
* 35-35 yazdığım yerleri kendinize göre değiştirebilirsiniz. Örneğin 40-40 yaparsanız işlemci en fazla 40w güç tüketecektir. PoE 2 için 35 yeterli oldu bana.
*Clamp tiklerini kaldırın.
*Yukarıda MMIO satırındaki Lock kutusunu tikleyin.
Hepsi bu kadar. Programı çalıştırmadığınız sürece işlemciniz varsayılan ayarlarıyla çalışır. O yüzden hoşunuza gitmeyen bir şey olursa geri dönüşü kolay.
Yine de bu programın yanlış ayarlarla işlemcinize zarar verebileceğini de belirteyim ve herhangi bir yatırım tavsiyesi içermediğini söyleyeyim .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X