Merhaba arkadaşlar!. Belki bilgi eksikliğim var ama danışmak istedim!. Bir cafe işletiorum 26 tane bilgisayarım var + bide ana makine!. Paylaşım için yaklaşık 15binMp3 bi ton video fln filan yükledim ana makineye. ve bütün terminallere kısayol olarak atadım!.. fakat şu son zaman yaşadığım promblem terminallerin ana makineye bağlanamaması. yarısı bağlanırken diğer yarısı bağlanamıyor. Diğer makinelere bağlantılarında sorun yok. ama servera bağlanamıoyrlar. illaki ana makine üzerinden ağı devre dışı bırakıp tekrar etkinleştiriorum düzelior. belli bi sure sonra tekrar aynı sorunu yaşıoruM!. Acaba diorum belli bi client sayısımı var. öyle olsa belli bi sayıdan sonra diğerleri bağlanamaz!.. Yardımlarınızı bekliorum!..
işletim sistemi olarak ne kullanıyorsun? W2K Pro ve sanırım XP de 10 kullanıcıdan fazlasına eş zamanlı paylaşım yapmaya izin verilmiyor.
En fazla bir seferde 10 kullanıcı bağlanabilir. Böyle bir işlem için farklı yöntem ve programlar deneyebilirsin. Ben senin yerinde olsam böyle bir işlem için ftp sunucu gibi bir sistem oluştururdum network içinde ama, internet üzerinde değil. Böylece bağlanacak pc sayısında da sorun olmaz. Network içinde olduğundan hızdan da kaybın olmaz.
Peki Arkadaşlar!. Windows 2000 de böyle bi sorun Olurmu?? Bi kaç arkadaşım onu tavsiye ettiler!. Windows 2000/Server Proda izin sayısını ayarlayabiliosn dediler ama??? Ayrıca Windows 2003 Server i Kurmak istedim ama cafe Programında sorun yarattı!...
windows 2000 de de aynı 10 kullanıcı. Valla ben denemedim ama yönetim konsolunda sürücü paylaşımlarında sayı artırılabiliyo. C$, D$, IPC$ ve ADMIN$ nin izin sayısını manuel yap ve artır. daha sonra paylaşacağın klasörün izninin de izin verilen en yüksek sayı olarak işaretle. Ben deneyemiyorum çünkü toplam 8 Pc var ağımda