< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 13 Ekim 2020; 16:44:12 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
PayPal bir şekilde geri getirilmeli (9. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Kernel PanicHe he tek derdimiz paypal'ın vergisiydi zaten.
"Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki Merkezi Uzlaşma Komisyonu, Cengiz İnşaat’ın 2005-2009 yıllarına ait 424.4 milyon TL’lik vergi cezasını affetti. Bu vergi affı daha sonra dönemin Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından da 2016’da kabul edildi. 2006-2009 arası ortalama dolar kuru 1,40 Türk Lirasıydı. Bu hesapla Cengiz Holding’in affedilen 424,4 milyon liralık vergi borcu 303,1 milyon dolara karşılık geliyor. Bu tutarın bugünkü kurdan değeri 2 milyar 41 milyon lira."
Yani kısacası paypal'da cengiz inşaat gibi şahsıma %10 komisyon vermediği için durum bu halde.
Onla bunun ne alakası var? Vergi vermeyen bir şirketi bunla mı savunuyorsunuz? Vergi borçlarını ben mi affettim? Ben vergi borcunun affedilmesi iyi bir şey mi dedim? Konuyu başka yerlere çekmeyin. Vergi borçlarının affedilmesi ne kadar yanlışsa, PayPal'ın vergiden kaçması da o kadar yanlıştır. İkisi de yanlış. Bir yanlışı diğer bir yanlış ile savunamazsınız. PayPal vergisini veriyor mu, vermiyor. Benim eleştirdiğim konu bu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: acquilesSistem bu şekil çalışıyor ama atlıyorsunuz.
TR de vergiyi en alt kademe verir (vergiyi tabana yayma, sayın bakanda bunu açıklamıştı)
dolayısıyla tepedekilerin vergi verip vermemesi az/çok vermesi konu değil yani :)
konuyla böyöe bakarsanız, soruların cevaplarını daha rahat bulabilirsiniz, diğer türlü tıkanıyorsunuz çünkü, evet hakslızını ama sonuca erişme şansınız yok.
TR de milyonlarca freelancer yok elbet, ama paypal vb sistemleri serbest bırakırsanız olabilir. e o zaman nasıl toplarız tabandan vergiyi ? devleti de düşünmek lazım :)
Olur mu öyle şey vergiyi her kesim verir, ama alt tabakada binlerce belki yüzbinlerce insanın kaçırdığı vergiyi o zenginlerden birisi tek başına kaçırır belki daha bile fazlasını. Yazılım sektörüne böyle bir ayrıcalık verilebilir teşvik etmek adına. Zaten yazılımcı sayımız çok az olanıda yurt dışına kaptırıyoruz malum akp nin ülkeyi getirdiği durumdan dolayı. Yazılıma destek verilmeli, bu kadar çok engel konulursa o almaya çalıştığı vergiyi zaten yine alamayacak devlet çünkü dediğim gibi deli gibi beyin göçü var, ülkeyi kalkındıran kesim gidiyor.
-
Katılıyorum hele ki ülkenin şu günlerde dışarıdan gelecek dövize bu kadar ihtiyacı varken
-
Hay verginiz batsın arkadaş. Öğrenmişsiniz bir vergi de vergi. Madem vergi o kadar önemli adam gibi denetim yapacaksın. Memlekette zincir marketler dışında alışveriş sonrası fiş kesen bir tane esnaf / tüccar yok. Kodamanların silinen vergi borçları her sene milyarlarca TL. Ne hikmetse küresel şirketlere gelince vergi kutsal oluyor. Yahu vatandaşın üç beş döviz sokuyor ülkeye. PayPal kurulu olduğu ülkede zaten vergisini veriyor. Yanlışı yanlışla savunmayın diyorsunuz da memlekette doğru bir iş kalmadı ki...
-
Sen bir kölesin paypal senin neyine? 1000 liraya yap işini geç...
-
Almanya’da açmıştım paypal hesabı. Onu bir şekilde burada kullanabilir miyim? Oradaki normal banka hesabımı kapattım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar tüm dünyada bankacılık işi yapanlar o ülkenin sınırları içinde sunucularını kurar.
Paypal Çin, Rusya için sunucularını kurup ofisini açmışken bu Türkiye için onlara yük gelmiştir. Demek ki sizin bahsettiğiniz kadar işlem yapılmıyor Paypal ile. Yani bir ofis açıp, sunucu kurarak kâr edebileceği bir yer değil Türkiye.
Yok biz kalabalığız derseniz, 20 30 milyon kişiyiz derseniz, % 10'nunuz Paypal'a istekte bulunun da diğer tüm ülkelere açtıkları gibi Türkiye'ye de ofis açıp, verileri Türkiye sınırları içinde tutsun. Rusya ve Çin'de bu şartları sağlamasının sebebi oraların çok demokratik olması mı? Sizce Ebay demokrasi endeksi savunucusu mu?
Dünya demokrasi endeksinde bizden bile geride olmayı başaran 2 ülke bunlar. Ama Paypal işlemi yapılıyor demek ki sunucu açıp verileri yerel olarak tutmayı kabul etmişler.
Bu aşağılık sendromundan kurtulun. Yarın Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş cumhurbaşkanı (çok büyük ihtimal) olacak. Ne sanıyorsunuz? Aman biz kim köpek bize sunucu açacaksınız, biz sizin kulunuz oluruz ancak gel aha arkaya domaldım mı diyecekler?
Bankacılık işi yapıyorsan bankacılık kurallarına uyarsın. Tüm dünyada uyup Türkiye'de uymuyorsan (bu konuda yalnız değildir) bu pazar senin için yeterli değil demektir.
-
Hocam güzel bir konuya deyinmişsin.
Ülkemizde diğer ülkelere nazaran PayPal işlemleri fazla değil madem, bddk buna istinaden, az da olsa kullanılarının devamını sağlamak adına göz yumabilirdi. O zaman az olması sonra da az olacağı anlamına gelmiyordu. Bunu hükümet yetkilileri de biliyordu.
Amaç vergilendirmekti.
nihayetinde, maliye bakanlığı o kadar vergi alacağını affetmesini biliyor.
Aynı şeyi facebook ve twitter ve Youtube'da da yaptılar, temsilci bulundur diye, yoksa hızını düşürürüm en sonunda da reklam alışını yasaklarım diye.
Türkiye, dünya entegrasyonundan kendi çabaları ile çıkma peşinde sanki. Devletse de istekler makul olmalı. Bunlar doğru şeyler değil!
Tabi biz genel olarak ben de öyle ya, devlete boynumuz kıldan ince dediğimiz için işte, bir otomobilde % bilmem kaç vergiler var. bir telefonda hakeza öyle, şimdi dolar da almış başını gidiyor, bunların fiyatları x2 kadar artacak ilerde.
Ben sistemin bozukluğundan şikayetçiyim, partilerden değil, o nedenle artık kim gelmiş git gitmiş ilgilenmiyorum bile. Ben sadece bir vatandaşım, kazanımlarıma bakıyorum sadece... Sen de öyle yap lütfen, bddk'yı, maliyeyi savunmak bizim işimiz değil.
-
paypal bu ulkenin alisveris komisyonlarindan kazandigi trilyonlarin vergisini odemeyi israrla reddetmeseydi reis kesmezdi ipini yine ama cok simariklik yapip hakir gorduler Turkiye yi... pay leri pal lerine kacsin insallah
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Merakimdan soruyorum. Kim nereye ne transfer etmis bilgisini ogrenmek en buyuk hakki degil midir devletin ? Ya da her an bunu bilmek istemesi nicin buyuk bir imtiyaz olsunki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kullanan kullanıyor ben dahil . Bazı yorumlarda kullanırsın ama paranı burada ki banka hesabına alamazsın falan demişler ama gayette alıyorum .
BDDK nın denetlemesini red ettiği ve ben sizden para kazanırım ama kuruş vergi vermem demesi yeterli bir neden. Diğer Avrupa ülkelerinin bu şartlarına eyvallah çekip sana gelince dayılanması yeterli bir neden. Bunun hükümet veya başka bir şey ile ilgisi yok. A veya B partisi de olsa olması gereken şey bu.
PayPal çinde GoPay adında lisanslı bir şirketi satın aldı. Bize yaptığı gibi beni denetleyemezsin sana vergide ödemem demedi Çin'e..
PayPal, Spotify ya da diğer sosyal medya hesaplarına vergi konusunda eleştiri getiren arkadaşlar, bu vergileri kendilerinin ödeyeceğinin farkındadır inşallah.
Firma o vergiyi doğrudan fiyata yansıtır.
Nasıl bir mantık? anlamadım
-
Bu Yüce Millet Sittin Sene geçse Chp liden Cumhura Başkan seçmez.quote:
Orijinalden alıntı: gcb1903Arkadaşlar tüm dünyada bankacılık işi yapanlar o ülkenin sınırları içinde sunucularını kurar.
Paypal Çin, Rusya için sunucularını kurup ofisini açmışken bu Türkiye için onlara yük gelmiştir. Demek ki sizin bahsettiğiniz kadar işlem yapılmıyor Paypal ile. Yani bir ofis açıp, sunucu kurarak kâr edebileceği bir yer değil Türkiye.
Yok biz kalabalığız derseniz, 20 30 milyon kişiyiz derseniz, % 10'nunuz Paypal'a istekte bulunun da diğer tüm ülkelere açtıkları gibi Türkiye'ye de ofis açıp, verileri Türkiye sınırları içinde tutsun. Rusya ve Çin'de bu şartları sağlamasının sebebi oraların çok demokratik olması mı? Sizce Ebay demokrasi endeksi savunucusu mu?
Dünya demokrasi endeksinde bizden bile geride olmayı başaran 2 ülke bunlar. Ama Paypal işlemi yapılıyor demek ki sunucu açıp verileri yerel olarak tutmayı kabul etmişler.
Bu aşağılık sendromundan kurtulun. Yarın Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş cumhurbaşkanı (çok büyük ihtimal) olacak. Ne sanıyorsunuz? Aman biz kim köpek bize sunucu açacaksınız, biz sizin kulunuz oluruz ancak gel aha arkaya domaldım mı diyecekler?
Bankacılık işi yapıyorsan bankacılık kurallarına uyarsın. Tüm dünyada uyup Türkiye'de uymuyorsan (bu konuda yalnız değildir) bu pazar senin için yeterli değil demektir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Gördüğüm kadarıyla insanların çok işine yarıyormuş üstelik buradan iş yapanlar dahi varmış, eğer durum bu kadar ciddiyse bence de geri getirilmeli. Tabi isteğimiz bu ama gelir mi bilmiyorum şahsen..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X