Şimdi Ara

PAYPAL Türkiye'den Çekiliyor (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.490
Cevap
48
Favori
37.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    TROY bence paypal için değil visa, amex ve master için bir alternatif olabilir. Çünkü kartlı ödeme sistemlerinde kullanılıyor.
  • Paypal'in çekilmesi gerçekten kötü oldu ne oldu da çekiliyorlar acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hesabımızı silmemiz gerekiyor mu?
    Kendiliğinden silinecek mi?
  • Persistent Stability kullanıcısına yanıt
    Hesaplar silinmeyecek ama aktif olarak kullanılamayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Probiome

Vandallar yine döktürmüş. Her olayı bir odak noktasına çekiyorlar ya. Artık inandırıcı değil. Paypal'ın gitmesi elbette rahatsız verici. Ancak, bir kaç cümle okuduktan sonra adeta otomatiğe bağlanmış gibi devleti aşağılayıcı cümlelerle kin püsküren zihniyete yazıklar olsun. Acaba neden? Biraz araştıralım, nedir, ne değildir? Hop, otomatik cevap. Bu devletin yaptığı hiç mi iyi birşey yok? Sitenin yöneticileri, konu karşı taraf olunca siyasi tartışmalara yer yok diyor, siliyor mesajları, ancak konu hükümet olunca görmezden geliyor. Aynı tas aynı hamam. Şaşırdım desem de yalan olur.

Yok kardes devletin iyi birsey yaptigi yok milleti magdur etmekten kopru yapmaktan baska yaptiklari birsey yok birde ver baskanligi vermezsen zorla verirsin demekten baska birseyi yok isterse 99999 tane sehit gelsin hala tartisma konusu baskanliksa kusura bakmada bu ulkeye ne saygi duyarim ne severim nede savunurum.

Paypalin gitmeside zaten kacinci dunya ulkesi oldumuzu gosterdi iyice kapandik disariyla bir bagimiz kalmadi her konuda sadece paypal degil birsey degiscek mi hayir baskanlikta verir bu ulke baska birseyinide sende devletini savun herseyi gormezden gel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha kaç yıl geriye gideceğiz bakalım.
  • Beruby iadelerimde vardı 100 liraya yakın. Beruby bırak 6 haziranı 6 ağustosta bakiyeyi onaylar. Yalan olacak gibi beruby iadeleride

Abi dalavere olunca tek taraflı değil çok yönlü kaybediyoruz.

Temel sebebi kayıtlı ekonomiye geçmek. Vergiyi bindirmek paypaldan vergi alınsa bile kullanıcıya yansıtılamıyordu.

Yani paypal gibi oluşumu engellemek yurt dışı işlemlerini tanımıyorum demek.

Tüketimin kozmopolit olduğu ihtiyaçların yabancı ülkelerden misli misli ucuza yapıldığı şu dönemde hiç hoş olmayan bir tutum.

Birde öyle bir şey ki güvenebileceğimiz başka alternatif yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

haberde para gönderimi ve alımı durduruldu diyor,paypal üzerinden yurtdışı sitelerden kartla alışveriş durdu şeklinde bir açıklama yok..haberin dışında bu açıklamaya ekleyenler nerden ekledi acaba? yada benmi atlıyorum bu açıklamayı,,birileri yeşillesin

www.paypal.com.tr
  • o kadar sinirliyim ki anlatamam. Aylık maaş alıyordum bildiğin paypal üzerinden. Youtube partnerleri ne yapacak şimdi? O kadar insan ne olacak geçimini paypal üzerinden yapan? ŞAKA GİBİ YA ŞAKA! B** yoluna gidiyor ülke hadi hayırlısı diyelim.
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    ne cevap verecekleri önemli değil

önemli olan resmi yoldan tepkimizi duyurmak
  • Gerçekten yazık gene kendi yandaşlarını zengin etmek için Uluslararası işlem yaptığımız güvenli bir platformu kaybetmemize neden oldular. Belki 10 seneden uzun zamandır severek kullandığım bir platform iki tane iş bilmez dunkof yüzünden kapatılıyor.

• Yeni Türkiye beyler fazla şey yapmayın.
    Alışın bunlara, ortadoğu ülkesi olmaya tam gaz, hedefimiz doğu inşallah

• birde benim anket paralarım var 10 usd 8 usd felan bunlar birikince paypala aktarsak dahi nasıl kullanacağız peki sadece yurtdışı için mi? boşa mı biriktirdik yani?
  • allah kahretsin.hakkimi helal etmiyorum yeter artik.senelerdir kullaniyorduk.ne yapicaz simdi

• Bu maliye, vergi vs işlerden anlayan var ise alıntılayıp cevap verirse benim gibi bilmeyenler bilgilenmiş olur .

Paypal üzerinden bende alışveriş yaptım zamanında , paypal üzerinden aldığımız ürünlerde ürün para direk şirkete gidiyor galiba ? Türkiye Cumhuriyeti devletine herhangi bir ödeme vs yapılmıyor ? Kayıt dışı ekonomi demek değil mi bu ? Ek olarak '' paypal üzerinden aylık maaş alıyordum '' diyen kişilerin vergi vermesi gerekiyor mu ? Adam az buçuk ticaret yapıyor belli ki . Bu parayı devlete bildirmezse ise ortada bir suç var mı ?

Bir ekleme daha yapayım . Bazı arkadaşlar ürün alıp sattığını belirtiyor . Bu satışlarda fatura kesiyorlar mı ? Galiba maliyeden bir ekip bu konu üzerinde yazanları okusa başları ağrıyabilir/mi ?

Mesaj olarak cevap geldi .

creed73 Teğmen blokla şikayet 10 dk. önce sorularına cevap veriyim kendi ülkesinde vergilendiriliyorsa vergi ödemez diğer soru paypal üzerinden maaş alıyorum diyen arkadaşlar migros ve altın alışverişi kullanarak banka puanlarını nakite çeviriyor maaştan kasıt bu. son soru sende ürün alıp ikinci el olarak satabilirsin bunda birşey yok maliye kayıtlı şahıs ve firmalarla uğraşamıyor denetlemiyor şikayet ettiğim halde.

Vergi kendi ülkesinde vergilendiril ise problem yok -- Vergilendirme yok ise suçtur diye düşünüyorum .

migros ve altın alışverişi kullanarak banka puanlarını nakite çeviriyor maaştan kasıt bu -- İyi niyetli bir forumdaş diyorum. Çünkü çatır çatır ürün alıp o ürünleri faturasız , illegal yolla satıyorlar . Ortalama maaş 2 bin tl desek banka puanları ve alışveriş kartları ile aylık maaşını bulan adam bu işlerle uğraşmaz diye tahmin ediyorum .

son soru sende ürün alıp ikinci el olarak satabilirsin bunda birşey yok maliye kayıtlı şahıs ve firmalarla uğraşamıyor denetlemiyor şikayet ettiğim halde. -- Ortada suç var imiş ama pek ilgilenilmiyormuş . Teoride suçlusunuz ama cezanızı kesen yok .

Özetle hepinizin dibi kara beyler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TwinFlame -- 31 Mayıs 2016; 10:55:02 >

• sitedeki açıklamada şöyle yazıyor

[Gelecekte Türkiye'deki müşterilerimize yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarımız devam edecektir.]

merak etmeyin kısa zamanda çözülecektir inşallah
  • Çok kötü oldu be. Para transferi falan oldukça basitti anlaşılırdı. Şimdi yeni kurulacak sisteme tepkimizi koymamız lazım. Kimse kullanmamalı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alternatif olarak kullanılabilecek bir sistem var mı?
  • Meksika origin üzerinden oyunu biraz daha ucuza alıyordum.
    Bunlar neye el atıyorsa kurutuyor arkadaş.
  • şimdi arkadaşlar mesajların hepsini okudum bir sonuca ulaşamadım,

ekli kredi kartımla paypaldan birine para gönderemeyecekmiyim?

benim bildiğim paypalın sistemi; paypal dükkanından alışveriş yapar gibi paypala para ödüyoruz oda istediğimiz yere iletiyor bu parayı,

bunun önüne nasıl geçilebilirki kart yurtdışı alışverişe açıksa?

bu durdurma işlemi kartta para tutma flan gibi işlemler için geçerli olabilecek sanırım,

bana çok mantıklı gelmedi teknoloji çağında bu durdurma işlemi. önüne geçilebilmesi çok zor.

birde Türkiyede ticari anlaşmalar yapamaz sanırım bu durdurma ile,

bu arada biz paypalı ilk kullanmaya başladığımızda da anlaşması varmıydıki bddk ile sanmıyorum, eskiye döneceğiz yani bence kullanmaya devam edeceğiz gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzgrTM -- 31 Mayıs 2016; 10:40:24 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.