Bildirim
pc 10 saniye içinde kapanıyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Ekran kartında sorun olabilir, öncelikle ekran kartını söküp başka bilgisayarda deneme şansınız varsa deneyiniz yada tekrardan çıkarıp takınız. 2.si power supply sorunuda olabilir. Deneme yanılma yöntemiyle çözüme gidebilirsiniz sanırım. -
fanların çalışıyor mu? -
besleme yada anakartın arızalı. -
Daha detaylı bahseder misiniz? ( Yeni bir bileşen ekran kartı, HDD eklediniz mi? )
Sorununuz birden bire oluştuysa;
1-İşlemcinizin HeadSink mandalını kontrol ediniz, işlemci soğutucusu tam olarak oturmadıysa anakart kendini otomatik olarak kapatacaktır.
2-Tüm bağlantıları kontrol edin.
3-Bu işlemlere rağmen sorun devam ediyorsa, farklı bir PSU ile denemelisiniz, eğer ki sorun yeniden oluşursa anakartınızda problem olması muhtemeldir. Diğer çevrebileşenler ( SC ) kısa devre dahi yapsa sistem açılmayacaktır.
4-Ve USB Hub'dan güç alan H/ HDD vb. bir bileşende bulunuyorsa bilgisayar ile ilişkisini kesip, yeniden deneyiniz...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 2 Eylül 2010; 17:06:31 > -
önecelikle fanlarım çalışıyor
işlemcinin headsink manadalı tam oturuyor
işlemciyi çıkarıp taktım
ekran kartı ve rami degiştirdim
power suplay ve baglantı kablolarıı degiştirdim
işin ilglinci 10 saniye ve daha sonraki saniuyelrde kapanan pc biosa girince hemen kapanıyor
şu an 10 saniyeyei geçiyor ve görüntü almaya başladım
bu seferda windows açılma ekranı gelince unbootable boot volume hatası verip pc yendien kapatıyor bu kapamaya takiben 5 saniye sonra sistem kendini kitliyor. elektirgi tamöamen boşaltıp açınca sorun oratadan kalkıyor
ve bu bu şekilde devam ediyor
biosa girip fan sıcaklıgını kontol etmek istedigimde pc hemen kapanıyor
sistem amd sempron bir makine -
quote:
Orijinalden alıntı: gordiyon
önecelikle fanlarım çalışıyor
işlemcinin headsink manadalı tam oturuyor
işlemciyi çıkarıp taktım
ekran kartı ve rami degiştirdim
power suplay ve baglantı kablolarıı degiştirdim
işin ilglinci 10 saniye ve daha sonraki saniuyelrde kapanan pc biosa girince hemen kapanıyor
şu an 10 saniyeyei geçiyor ve görüntü almaya başladım
bu seferda windows açılma ekranı gelince unbootable boot volume hatası verip pc yendien kapatıyor bu kapamaya takiben 5 saniye sonra sistem kendini kitliyor. elektirgi tamöamen boşaltıp açınca sorun oratadan kalkıyor
ve bu bu şekilde devam ediyor
biosa girip fan sıcaklıgını kontol etmek istedigimde pc hemen kapanıyor
sistem amd sempron bir makine
HDD'nizin bağlantısını kasa ile kesip, bir de o şekilde deneyin. Açıkçası işlemci tam oturuyor demenize rağmen işlemci adına bir sorun olabilir, o sebeple farklı bir HeadSink, hatta farklı bir işlemci bulabiliyorsanız ( Pin yapısı ve TDP değerinin destek sağladığı ) deneyin. Tüm bunlara rağmen devam devam ediyorsa, anakartınızda sorun olma ihtimali çok yüksek BİOS'a girerken normale oranla çabuk kapanmasıda buna destek vermektedir.
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- oyunu tam ekran yapma
- bilgisayar klavyeyi görmüyor
- active directory dizin hizmetleri şu anda kullanılamaz
- reboot and select proper boot device
- laptop power tuşu olmadan açma
- ingilizce dilinden err_connection_reset çevirisi
- iso dosyası nedir
- 0xc00007b hatası çözümü
- ekran kartı resetleme
- zyxel modem kurulumu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X