Şimdi Ara

PC Açılıoşında Boot Resmini Atlamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam Masaüstü PC min power tuşuna bastığımda anakart tanıtım resmi geliyor ben ayarlardan bu bunu kaldırabilirmiyim? sadece direkt windowsa girmesini istiyorum.

Anakartım: MSI Z77A-G43

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcheveslisi -- 24 Haziran 2014; 14:08:48 >

• Merhaba @pcheveslisi;

Ben ASUS kullanıcısıyım, boot ayalarında Fast Boot işlemi ile bu ayarlanabiliyor. Sizin de bios sürümünüzde eğer bu seçenek varsa işleminizi yapabilirsiniz.
  • Anakart modelinizi söylerseniz daha kolay çözüm üretilebilir. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rido59

Anakart modelinizi söylerseniz daha kolay çözüm üretilebilir. :)

MSI Z77A-G43
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcheveslisi

quote:

Orijinalden alıntı: Rido59

Anakart modelinizi söylerseniz daha kolay çözüm üretilebilir. :)

MSI Z77A-G43

Anakart ayarlarında Full screen logo gibi bir ibare yada logo kelimesi geçen kısmı disable yapman yeterli. Tam yerini hatırlayamıyorum şimdi ama bios features gibi bir kısımda yada advanced bölümünde olması gerekli.
  • Rido59 kullanıcısına yanıt
    evet full screen logo vardı of yaptım şimdide onun yerine sistem bileşenleriyle ilgili yazılar çıkıyor anlamı yok yani
  • biosda logo var onu devre dışı bırak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • UEFİ BIOS DESLEKLIYSE KARDESIM AKTIF ETT HEPSI GIDER
  • Full Screen Logo Show seçeneğini disable olarak ayarlarsanız açılırken msi yazmayacaktır fakat boot süresi yani windowsun açılış süresinde değişim olmayacaktır.Bunu aşmanın yolu Fast Boot seçeneğini aktif hale getirmek.Fakat bu her anakartta olmuyor
  • quote:

evet full screen logo vardı of yaptım şimdide onun yerine sistem bileşenleriyle ilgili yazılar çıkıyor anlamı yok yani

Hocam post ekranı yada logo olmadan açılma olayı yok zaten. Amaç o yazılar yerine resmin gelmesi.
  • Bilgisayar açılırken boot esnasında windows logosundan önce ekrana mutlaka birşeyler gelir.Bu anakartın logosu olur yada BİOS' a ait bilgisayar bileşenlerini gösteren bir görüntü olur.Sadece bu süreyi kısaltabilirsin.Bunun içinde yapabileceğin en güzel şey bilgisayarını UEFİ modda çalıştırmak.Ancak mevcut halde sistemini UEFİ olarak kurmadıysan BIOS'a girip UEFİ' yi aktif edersen windows hiç açılmaz.UEFİ modda DVD den boot edip yeni kurulum yapman lazım.Bunu yaparsan birde sistemini SSD' ye yüklersen power tuşuna basmanla windows yazısını görmen arasında geçen süre kendim için söylüyorum 5sn falan ki benim anakart sendeki z77 chipsetliden zayıf bi kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sspanzer -- 25 Haziran 2014; 14:06:40 >
  • sspanzer S kullanıcısına yanıt
    Zaten ben ssd kullanıyorum ve uefi mod aktif

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Zaten ben ssd kullanıyorum ve uefi mod aktif

Kaç saniyede masaüstü hazır hale geliyor?Ben kendi anakartımda boot devices seçeneğinde DVD-RW' de dahil olmak üzere HDD dışında diğer aygıtlar içinde boot seçeneğini disable yaptım oda biraz etkiliyor ama süreyle ilgili sıkıntı bir yoksa logo yada diğer uyarıları görmeden windows ekranına geçmenin bir yolu yok bildiğim kadarıyla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.