Şimdi Ara

PC açılırken donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayara yeni format attım bu yüzden virüs olma ihtimali çok düşük. Fanları da temizlemiştim ondan olduğunu da düşünmüyorum. Fakat PC açılırken donmaya devam ediyor. Kapattıktan sonra biraz bekledikten sonra açılıyor. Tam bi fikrim olmasa da 350W power kasanın yeterli olmadığını düşünüyorum sebebi belki bu olabilir. Birde okuduğum bazı yazılara göre RAMleri çıkarıp farklı yere takınca düzeliyormuş bunu denemedim nasıl düzeldiğini de pek anlamadım. Bilgisayar parçalarını yazıyorum fikirlerinizi tecrübelerinizi aktarırsanız çok memnun olurum.

kasa :350W cooler master
    işlemci : AMD Phenom II x3 710 processor
    RAM : DDR3 4,0 GB
    ekran kartı: ATI Radeon HD4800 Series
    anakart : Gigabyte GA-MA790XT-UD4P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0U2H4N -- 24 Ocak 2011; 17:52:58 >

• Kasanın kapağını açık vaziyette çalıştırın fanların çalışmasını gözlemleyin kesinti oluyor mu? fanları temizlemiş olabilirsiniz ama düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmeniz gerekir. Sıcaklık ve voltaj değerlerine bir bakın normal seviyedeler mi? Ram yer değiştirmesi bazı durumlarda kilitlenmeyi önleyebilir bunun birçok sebebi olur, bazen slotta tam temas etmiyordur yer değiştirirken tam temas sağlanır, bazen Ram markaları farklıdır diğer slotta daha verimli çalışır vs. gibi nedenlerle düzelme olabiliyor şaşırmayın.

Donma HDD den de olabilir, anakarttan da sadece tek Ram kaynaklı olmaz.
  • sıcaklık ve voltaj değerlerini nasıl kontrol edebilir pek bilgim yok. Ram değiştirmeyi bi deneyim öyleyse. kasanın etkisinin olduğunu düşünüyor musunuz. HDD nin nasıl etkisi olabilir?
  • Hddniz tek sürücülü mü?
    c, d, .. falan varmı kaç tane ? ve formattan sonra dye falan girmiş olabilirmisiniz?
    kısaca virüsten kesinlikle eminmisiniz?
    bazı virüsler işlemciyi full kullanarak başka işleme fırsat vermeme amacıyla çalışır.
    ayrıca en son ne yaptınız da bilgisayarınız böyle oldu bilgilendirirseniz bakarız
    hem açılınca resetlemiyor yada kapanmıyor da sadece donuyorsa bu sıcaklık problemi değildir
    çünkü öyle olsa sistem kendini korumak için resetler yada kapatır
  • c ve d var. formatta ikisini de temizleyip c'ye sistemi yükledmi. virüsten eminim kesin yok. formattan sonra sadece gerekli programları yükledim 1 gün dolmadan donma sorunu tekrar ortaya çıktı. eskiden oyun oynarken de kapanıyordu formattan sonra öyle bir sorun olmadı. Sadece açılırken donuyor eğer açılırsa bir daha kapanmıyor.
  • orjinal cd ile mi driverleri yüklediniz yoksa flashla mı?
    benim başıma da geldi çünkü
    virüs sistemi kasıyor çalışmasını engelliyor.
    ağ kablosundan bile bulaşabiliyor, kabloyu hiç takmayın (sistemin sorunu bitene kadar)
    Siz yine de sistemin sağlamlığından eminseniz (toz, tam takılmayan parçalar kablolar vb.)
    yine format atın ve fdisk ederek (c-d birleştirip tekrar ayırarak) formatlayın.
    driver bile kurmadan sistemi çalıştırın ve birkaç kez kullanın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.