Şimdi Ara

PC açılmıyor, ama tekme atınca yada darbe vurunca açılıyo. Video ile gösterdim! yardım!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar PC açma tuşuna basıtyorum açılmıyo. Arkasından kaldırıp Pc yi yere carpında yada tekme atınca Power tuşuna basmadan kendi kendine açılıyor. PC açıkken de aradı sırada kendi kendine kapanıyor yada reset atıyor.

Bu soorunu yaşayan çözen var mı daha önce? Şimdi Power supply falan değiştirip denemeye imkanım yok, neden olabilir fikirlerinizi deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu arada, termal macun yeni ve pahalı olanlardan. Onun dışında ısı ölcümlerinde hiç bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren441 -- 26 Ocak 2022; 11:0:5 >

• Bu arada, termal macun yeni ve pahalı olanlardan. Onun dışında ısı ölcümlerinde hiç bir sıkıntı yok.

• Sıcaklık değerleriyle ilgili bir sorun olsa açılır daha sonra kapanabilir. Temassızlık veya kısa devrede olabilir, uzay kurulum yaparak deneyin, psu harici kasanın güç tuşu da sorunlu olabilir.

• ApexiRubber kullanıcısına yanıt

Teşekkürler fikirler için. Kasa sıfır daha yepyeni, ama uzay kurulum yapmayı deniyeceğim. Eğer uzayda bir sıkıntı olmazsa, demek ki kısa devre var demektir değil mi ?

A bu arada ekleyeyim, bu yeni kasam. Eski kasada da aynı sorun vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eren441 -- 26 Ocak 2022; 12:56:3 >
  • eren441 kullanıcısına yanıt

Bence PSU'da sorun var gibi görünüyor, PSU'nun anakart güç bağlantılarını da kontrol edebilirsiniz.

Açma tuşuna bastıktan sonra güç bağlantı noktalarına eliniz ile çok hafif bastırın, anakart güç girişlerine (solda üstte işlemci yanında 8 pinli girişi de unutmayın), psu'ya gelen elektrik kablosuna, bir de kasadan anakarta bağlanan sistemin çalışmasını tetikleyen pinler vardır, o soketlere hafifçe dokunun.

Psu kaç senelik? Sürekli böyle darbe ile sistemi aktif etmek çok sağlıklı değil. Uzay kurulum sırasında aynı sorun olursa ve PSU'ya vurunca çalışırsa, yeni parçanız hayırlı olsun deriz.

" Uzay kurulum sırasında aynı sorun olursa ve vurunca çalışırsa, yeni parçanız hayırlı olsun deriz. " Ahahah :DD tamam bir deniyim psu 650 watt, 3 bilgisayar eskitti baya eski hehe :)) uzay kurulum bir deniyim bakalım çok teşekkür ederim

• eren441 kullanıcısına yanıt

Bence PSU değişimi şart gibi sizin sistemde, önemsiz bir parça olarak görünebiliyor, ama arızalandığı zaman diğer parçaları da etkileyebiliyor, bilgisayar bileşenlerinizi yazarsanız öneriler gelecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Teşekkür ederim.

anakart GİGABYTE H81M-HD3

Ekran kartı: Rtx 2060Super

2 Ssd 1 Hdd

16gb ram

kasam beyaz, ileride param oldukca içerisinide beyaz yapmayı düşündüğümden eğer varsa beyaz power supply onerili alabilirim

• Sorun PSU kaynaklı mı? Uzay kurumlumda darbe vurunca mı çalıştı?

Öneri olarak FSP'nin hydro serisi güzel deniliyor, seasonic kalitelidir ona da bakabilirsiniz, bir de corsair markası önerebilirim, 5900x+b550+rx 6600 bileşenlerinde corsair 650w gold kullanıyorum, ileriye dönük olarak 750w alsaydım dedim.

Bütçeniz el verirse ileriye dönük olarak 750w 80+ gold düşünebilirsiniz, bronz'da olur ama. Youtube üzerinde bir çok inceleme var, testleri de mevcut yabancı kaynaklarda. Corsair markasının beyaz ürünleri varda, diğerlerini bilmiyorum.

Henüz deneyemedim işler yüzünden, fırsat bulunca deniyeceğim uzay kurulumu =) , habver vericem buradan. cok tesekkrüler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.