Şimdi Ara

Pc açılmıyor. Sorun ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hiç bir şey yokken bu sabah pc yi açmaya çalışınca hiç bir tepki alamadım pc den. Ne bir ses geliyor ne de bir ışık geliyor. Sadece power supply nin arkadaki yeşil ledi yanıyor.
    Power da mı hata var diye anakarta bağlanan 20-24 pinli ucundaki yeşil ve siyah uçları birbirine bağlayıp kontrol ettim power ın fanı ve ona bağlı kasa fanı çalışıyor. Ama anakarta bağlayınca kasanın açma kapama tuşuna basınca hiç bir tepki hareket yok yine. Kasa içini epeyce kokladım, işlemci veya anakart yanmış mı diye, herhangi bir koku da yok.
    Anakart üzerinde sigorta filan aradım ama bulamadım belki sigortası atmıştır düşüncesiyle.
    Dün gece normal bir şekilde pc yi kapatmıştım. Hiç bir şey yokken böyle bir durum olması çok kötü oldu.
    Sonuç olarak tüm bu anlattıklarım neye işaret ediyor?
    Pc hakkında bilgiler vereyim:
    Hp marka m7645.tr model.
    İşlemci Intel Core 2 Duo E6400 (C) DC 2.13 GHz
    Anakart ASUS P5BW-LA
    Power Supply 300W Hipro Hp-D3057

İşlemcide sorun olması korkutuyor beni. Çünkü malum bu işlemci epey pahalı.
    Yardımcı olabilecek arkadaşların acilen yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

• İşlemci fanı falan çalışıyor mu acaba?
  • Maalesef hiç bir şey çalışmıyor. Pc ye fiş takılıyken sadece power ın arkasındaki yeşil led yanıyor. Başka hiç bir belirti yok.
    Açma kapama tuşuna basıyosunuz hiçbirşey değişmiyor, tık yok.
  • Hocam power gitmiş olabilir anakart gitmiş olabilir işlemci gitmiş olabilir. Yapmanız gereken tek tek deneyerek sorunu bulmaya çalışmak. Sadece şudur demek yanlış olur...
  • Power ın gitmediğini dediğim gibi siyah ve yeşil uçları birleştirip fişi takarak öğrendim. Böyle yapıp fişi takınca power ve kasa fanı çalıştı.
    İşlemci ve anakarttan da herhangi bir koku gelmiyor. Sanırım anakart yada işlemci sorunlu. Bunu anlamanın başka bir pc de denemekten başka bir yolu yokmudur?
  • arkadaşim donanımları tek tek başka bir pc de denemeni öneririm büyük ühtimalle anakatr ,işlemci veya hdd gitmiş olabilir..İşini sağlama al fazla çalıştırma diğer donanımlarda gidebilir.
  • arkadaş power'ı o şekilde kontrol yapılması sağlıklı değil sonuç açısından. power yükte yeterli elektriği sağlamıyor olabilir bence en iyisi bir arkadaşının powerını dene derim veya elektronikten anlıyorsan power'ı aç içinde şişen parça varmı diye bak kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belki sorun kasadaki açma kapama düğmesindedir. ön paneldeki açma-kapama düğmesinden , power-switch pinlerine uzanan kabloyu çıkart anakarttan. oradaki 2 power-switch pinine tornavidanın ucuyla dokun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çardakçı -- 11 Ekim 2009; 19:49:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.