Şimdi Ara

PC Birden Kitleniyor ve res atmadan düzelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda bir problem var fakat hala çözebilmiş değilim.

Pc açıldıktan birkaç saat sonra belirsiz aralıklarla birden kitlenip kalıyo eğer bi müzik çalıyorsa böyle "dırrrrrrrrrr" diye bi ses tekrarlıyo ve res atmaktan başka bir çözüm kalmıyor.

Anakart: Asus m5a99fx pro (YENİ ALINDI)
    Ekran kartı: Asus R9 280x
    İşlemci: Amd phenom II X4 965
    Ram: Corsair vengeance pro 2x4 8 gb 1600 mhz (YENİ ALINDI)

Kingston hyperx 3k SSD (YENİ ALINDI) + 1 tb hdd

Psu: cooler master GX 650w (YENİ ALINDI)

Isı değerleride normal 35-40 falan sıvı soğutma var zaten.
    Şüphelenmem gereken iki şey var ekran kartı ve işlemci, ram, anakart falan olamaz çünkü onlardan öncede vardı bu sorun yeni aldım çünkü.
    Başka ekran kartıda deniyemem maalesef.Bu kitlenip kalma sorununu sizce kim yapar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi norikaa -- 7 Mart 2015; 3:45:13 >

• Merhaba, yüksek ihtimalle ekran kartı kaynaklıdır. Ve ekran kartı sorunları genelde sürücüden kaynaklanır. Öncelikle, sürücü eskiyse güncelleyin, güncelse eski bir sürüm yükleyin. Aynı sorun devam ederse, farklı bir sürüm daha deneyin. Son olarak ekran kartını söküp sisteminizi tümleşik ekran kartı ile kullanın. Sorunun ekran kartı kaynaklı olup olmadığı anlaşılır.
  • Dayance kullanıcısına yanıt
    Dediklerinizin hepsini yapmistim, anakartta onboard yok baska bi ekran karti denemistim eskiden ondada yapmisti birseyler diye hatirliyorum ama yinede bilemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zamandan beri ve ne sıklıkta yaşanıyor bu durum? Bu arada ekran kartının garanti durumu nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dayance -- 7 Mart 2015; 11:14:55 >
  • Dayance kullanıcısına yanıt
    Gunde 1 2 kere pc acilisindan 5 6 saat sonra falan oluyo, garantisi var hala

• O zaman en kısa zamanda emin olup sorun karttaysa garantiye gönderin. Bir tanıdıktan veya bilgisayarcıdan düşük profilli ucuz bir ekran kartı edinin. Takıp gözlemleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dayance -- 7 Mart 2015; 13:57:31 >
  • İşlemcide sıkıntı. Anakart uyumluluk listesinde işlemciniz var mı? Varsa muhtemelen sıcaklıktan kaynaklı bir sorun. Fanı temizleyip termal macunu yeniler misiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Int32.Parse kullanıcısına yanıt
    Evet uyumluluk listesinde var, ama sıcaklıklar gayet doğal sürekli izlememde termal macunu radyatörü fanları falan daha dün temizledim.
  • Ne oldu düzeltebildin mi?
  • Int32.Parse kullanıcısına yanıt
    evet yeni işlemci aldım ve darboğazdan da kurtuldum. FX8350
  • norikaa kullanıcısına yanıt
    Sorun belliymiş zaten o kadar eski işlemcilerle birşey olmaz, hele amd ise.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.