Şimdi Ara

pc çalışıyor ama göruntu yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle sa arkadaşlar benim problemim dn başladı nfs ud2 yi indiriyordum torrentten sonra 2 saatliine dışarı çktm geldimde pc kapanmıştı çalışıyordu ama görnt yokduu ramlerin slotunu değiştirdim tek ram açmaya çalıştım bios sıfırladım power değiştim bip sesleri felanda gelioo anakartta bi sorun yok gibi bide şimdi pc çalışıoo 1 dk sonra kendiliğinden kapıon bide açılırken mzik sesi gibi bip sesi gelio 4 defa ötuo işlemci hatasıı deil duymuştum işlemci hatasından çıkan sesi bu daha çok melodi sesi gibi benim promlemim nedir arkadaşlar fikri olan varmı

sistem özellikleri:
    512mb x2=1gb ddr2 ram
    itndel pentium d işlemci 3.0ghz 4mb cahce önbellek
    250w power suply
    vga onboard ekran kartı
    160 gb samsun hdd
    intel d945gnt anakart

• Ötme olayı bende de vardı formatladım düzelmişti.Çaresi var mı bilmiyorum.Umarım bulursun.
  • dostum işte problem orda nasıl formatlıcazz görnt yokki
  • bende de benzer sorun oluştu.
    internette gezerken görüntü gitti. pc den fan sesi geliyordu. reset attım görüntü yok. monitör sinyal yok diyor.
    aslında bu konuda başlık açacaktım.
    buraya yazayım aynı konu olmasın :)
    bende iki tane anakart var. gigabyte p-43 775p
    msi g41-p33 combo
    işlemci intelq8300 775p
    4 gb (2*2) ram
    60 gb ssd
    500 gb hdd
    500 w higpower psu
    nvida gtx 560 se ekran kartı vardı.
    ekran kartı güç tüketiyor ve oyun oynamıyorum diye çıkarmıştım. gigbyte anakartta da bazen reset atıyor diye yeni anakart almıştım. msi olanı taktım. onboard ekran kartını kullandım. 1 aydır kullanıyordum. sonra pc ekrana görüntü gelmedi.
    yaptığım testler
    1. monitor ve kablo testi: monitörün kablosunu laptopa taktım. gayet güzel görüntü var. çalışıyor.
    2. onboard ekran kartı bozulmuştur diye ekran kartını tekrar taktım görüntü yok.
    3. bios göçmüş diye bios sıfırlama ve cmosclear yaptım. pili çıkardım bekledim. statik elektiriği boşalttım. sonuç sıfır
    4. anakart bozulmuştur dedim. eski anakartımı taktım yine sonuç sıfır
    5. psu da sorun varmı diyecem ama fanlar çalışıyor. işlemci fanı elektirği anakarttan alıyor. o halde çalışıyor. ama görüntü yok.
    6. ramleri tek tek slot slot denedim yine yok
    sonuç olarak bunlardan başka tek test etmediğim işlemci. o da yedeği yok. acaba diyorum işlemci öyle yanar mı? ya da ne yaparım.
    ekrana bios görüntüsü dahi gelmiyor. bios testi ekrrana gelse sorunu çözecem ama siyah ekran sinyal yok diyor
    eksiğim nerede acaba?

• not: pc açılırken hiç sinyal veya dıt sesi gelmiyor.
  • dostum biosun yanlarında bi yerlerde jumper vvar onu çıkar sağ ikiliden sol ikiliye tak pc çalıştır bikere çalışmcak pc sonra tekrar eski haline sok bu arada ramlarden birini çıkar enbaştaki slota tak bios pilinide çıkar 30 dk bekle sonra gene dene bi bide hdd sata kablosunu anakartın zeinde çıkar dvdininkinide anakartı kitliyor olabilir varsa ayrıyetten harici seskartı vb şeyler onları çıkartta dene
  • dostum ozmn ramleri çıkar bak bakım bip sesi varmı yoksa anakartlar yalann
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yalansa yalan da :) dolapta duran anakrt nasıl yalan oldu orayı çözemedim işte :)
  • işlemci soğutucusunun klipslerini kontrol eder misin?
  • dostum öle deme bak bi dene ramleri çıkartıpda bip sesi gelmiorsa anakart hikaye genede dene bi sen bi işlemcini satmayı dşnomusun veya komple sistemi :)) anakart takarım ben ona bi tene
  • aynn o sorun ondan kynklanıo cozdum bip sesinide grntu yok
  • çalıştırmazsam satacam ama ekran kartı hariç
  • Authorized kullanıcısına yanıt
    aynn o sorun ondan kynklanıo cozdum bip sesinide grntu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbill

öncelikle sa arkadaşlar benim problemim dn başladı nfs ud2 yi indiriyordum torrentten sonra 2 saatliine dışarı çktm geldimde pc kapanmıştı çalışıyordu ama görnt yokduu ramlerin slotunu değiştirdim tek ram açmaya çalıştım bios sıfırladım power değiştim bip sesleri felanda gelioo anakartta bi sorun yok gibi bide şimdi pc çalışıoo 1 dk sonra kendiliğinden kapıon bide açılırken mzik sesi gibi bip sesi gelio 4 defa ötuo işlemci hatasıı deil duymuştum işlemci hatasından çıkan sesi bu daha çok melodi sesi gibi benim promlemim nedir arkadaşlar fikri olan varmı

sistem özellikleri:
    512mb x2=1gb ddr2 ram
    250w power suply
    vga onboard ekran kartı
    160 gb samsun hdd
    intel d945gnt anakart

Banada buna benzer bişey olmuştu. Torrentden oyun indirirken bilgisayarın ekranını kapatıp içeri gitmiştim. Tekrar bilgisayarı açmaya geldiğimde açılmamıştı.Sonradan bilgisayar açıldığında farkettim ki torrentden oyun indirirken harddisk % 100 kullanılıyomuş.Harddisk çok ısınıncada ekran gitmiş. Seninkininde sebebi bu olabilir.Ama illa sebebi bu olucak diye bişey yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ama senin problemin dzelmiiş bn başka harddiskte taktım dzelmedii
  • quote:

Orijinalden alıntı: dblackx

quote:

Orijinalden alıntı: istanbill

öncelikle sa arkadaşlar benim problemim dn başladı nfs ud2 yi indiriyordum torrentten sonra 2 saatliine dışarı çktm geldimde pc kapanmıştı çalışıyordu ama görnt yokduu ramlerin slotunu değiştirdim tek ram açmaya çalıştım bios sıfırladım power değiştim bip sesleri felanda gelioo anakartta bi sorun yok gibi bide şimdi pc çalışıoo 1 dk sonra kendiliğinden kapıon bide açılırken mzik sesi gibi bip sesi gelio 4 defa ötuo işlemci hatasıı deil duymuştum işlemci hatasından çıkan sesi bu daha çok melodi sesi gibi benim promlemim nedir arkadaşlar fikri olan varmı

sistem özellikleri:
    512mb x2=1gb ddr2 ram
    250w power suply
    vga onboard ekran kartı
    160 gb samsun hdd
    intel d945gnt anakart

Banada buna benzer bişey olmuştu. Torrentden oyun indirirken bilgisayarın ekranını kapatıp içeri gitmiştim. Tekrar bilgisayarı açmaya geldiğimde açılmamıştı.Sonradan bilgisayar açıldığında farkettim ki torrentden oyun indirirken harddisk % 100 kullanılıyomuş.Harddisk çok ısınıncada ekran gitmiş. Seninkininde sebebi bu olabilir.Ama illa sebebi bu olucak diye bişey yok.

ama senin problemin dzelmiiş bn başka harddiskte taktım dzelmedii

• yardm edecebilecek birileri yokmu
  • Aynı sorun benim şu anki toshiba laptobumdads var 1 sene önce elimden kaymıştı eve gidince ekrana baktığımda gökkuşağu renkleri çıkıyodu ekranda sonra monitore bağlayıp öyle kullanmaya başladım bi zamandan sonra monitöre bağladığım halde windows açılmıyodu sistem çöktü sonra şimdi laptobu açınca 10-20 sn sonra kendiliğinden kapanıyor inşallah senin başınada benimki gibi bi olay gelmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdide siyah ekranda kalıyor sizce problem ne arkadaşlar bi yardım edn yokmuyaaa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.