Şimdi Ara

Pc de Keylogger Olup Olmadığını Anlama ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
19.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler pc de keylogger oldugunu düşünüyorum tarattım bişe bulamadım nasıl anlicaz olup olmadıgını ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

PC'de Keylogger Olup Olmadığını Anlama

Bir keylogger, gizlice tuş vuruşlarını kaydeden ve bilgisayar korsanlarının hassas bilgilerinizi çalmasına olanak tanıyan bir tür kötü amaçlı yazılımdır. Bilgisayarınızda keylogger olup olmadığını anlamak önemlidir, çünkü bu, çevrimiçi güvenliğinizi ve gizliliğinizi tehlikeye atabilir.

Keylogger Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Aşağıdaki işaretlere dikkat etmek önemlidir:

• Tuş Vuruşlarında Gecikme veya Takılma: Tuş vuruşlarınız anormal bir şekilde yavaş veya takılıyorsa, bu bir keylogger'ın varlığına işaret edebilir.
    • Bilinmeyen İşlemler veya Uygulamalar: Görev Yöneticisi'nde veya Uygulama İzleyicisi'nde tanımadığınız işlemler veya uygulamalar görüyorsanız, bunlar keylogger'lar olabilir.
    • Şüpheli E-posta veya Mesajlar: Hassas bilgilerinizi soran veya tanımadığınız kişilerden gelen şüpheli e-postalar veya mesajlar alıyorsanız, bunlar keylogger'lar tarafından yakalanmış olabilir.
    • Aniden Değişen Parolalar: Parolalarınız açıklanamayan bir şekilde değişiyorsa, bu bir keylogger'ın varlığına işaret edebilir.
    • Tuhaf Fare Hareketleri: Fare imleciniz kontrolünüz dışında hareket ediyorsa, bu bir keylogger'ın tuş vuruşlarınızı kaydettiğinin bir işareti olabilir.

Keylogger Yediğinizi Nasıl Anlarsınız?

Yukarıdaki belirtilere ek olarak, aşağıdaki adımları da takip edebilirsiniz:

• Antivirüs Taraması Gerçekleştirin: Güncel bir antivirüs yazılımı kullanarak bilgisayarınızı tam olarak tarayın. Bu, keylogger'ları da dahil olmak üzere kötü amaçlı yazılımları tespit etmenize yardımcı olabilir.
    • Güvenlik Duvarınızı Kontrol Edin: Güvenlik duvarınızın etkinleştirildiğinden ve bilinmeyen bağlantılara izin verilmediğinden emin olun.
    • Göz Atma Geçmişinizi İnceleyin: Şüpheli web sitelerini veya dosya indirmelerini kontrol edin.
    • Görev Yöneticisi'ni Kullanın: Görev Yöneticisi'ni kullanarak bilinmeyen veya şüpheli işlemleri kontrol edin.
    • Bir Uzmana Danışın: Yukarıdaki adımları denedikten sonra hala şüpheleriniz varsa, yardım için bir BT uzmanına danışın.

Bilgisayarınızda keylogger olduğu konusunda endişeleriniz varsa, hemen harekete geçin. Keylogger'ları kaldırmak ve çevrimiçi güvenliğinizi sağlamak için gerekli adımları atın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hangi program ile tarattın? Kaspersky ile tarat yoksa yoktur!
  • bilgisayarın normal gidiyorken bir yavaşlama seziyorsan, taskmgr'de bilinmeyen işlemler görüyorsan, adam gibi bir anti kullanmıyorsan, ordan burdan ne idüğü belirsiz download'lar yapıyorsan bence düşünme kesin yemişindir :D
  • [Deleted by Admins]
  • KİS 2010 veya başka bir sürümü ile pc yi tarat
  • kasper sky anti virus mu yoksa internet security mi
    biri tam kullanacagım linki verebilir mi
  • Kaspersky 2009 Anti Virus

30 Günlük Deneme Sürümü

http://www.kaspersky.com/kav_latest_versions?downlink=206910890
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • [Deleted by Admins]
  • Benimde bir zamanlar aradığım sorun ve belki çözümü olabilecek birkaç uygulama;

1-)Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Ben en son keylogger yediğimde SERVICES.EXE işlemlerde görünmüyordu. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.
    2-)c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Mic rosoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

3-)Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa emin olun keylogger yemişsiniz. Format Gerektirir.

4-)Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: fast

Benimde bir zamanlar aradığım sorun ve belki çözümü olabilecek birkaç uygulama;

1-)Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Ben en son keylogger yediğimde SERVICES.EXE işlemlerde görünmüyordu. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.
    2-)c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Mic rosoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.

3-)Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa emin olun keylogger yemişsiniz. Format Gerektirir.

4-)Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.

saol kardeşim bunu arıyordum
    ilk 3 ünü denedım keylogger yok ilk 3 une gore
    bi sonuncusunu anlayamadım
    ms dos penceresine nestat tan sonra ust tire mi
    bi yerlerde boşluk war mı
    ''an'' dan sonraki L mi I mi başka bişeymi tam olarak yazarsan onu da deneycegim

nod32 4.0 ile de tarattım bişe yok gibi gorunuyor ama o 4. sunu de tam yapabilirsem iyi olacak

• Gizli programları tespit etmek için özel güvenlik yazılımları mevcut. Blacklight programını örnek verebilirim. Güncel bir sürüm kullanırsanız muhtemelen bulacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.