Benim bilgisayarım son 3 aydır restart atmaya başladı. Son 2 hafta ciddi anlamda arttı.
Sorun şurda. Sallıyorm pc açılıp ben oyuna fln girince kaldıramayıp restart atmıyor. Bazen 3 saat duruyor restart atıyor. Bazen daha msn yeni çıktığında restart atıyor. Bazen (son 1 haftadır olan) daha başlangıçtaki windows yazısı gelmeden restart atıyor. Pc min sıcaklığına bakmaya çalışırken (başlangıçta delete) bile restart atabiliyor. Format atmaya çalışırken bile restart atıyor. Pc nin virüslü filan olduğunu düşünürsek niye pc açıldıktan sonra res atmıyorda daha yeni açılmışken, ekran gelmeden res atıyor? Bi arkadaşım belki anakarta virüs girmiştir pili çkar tak dedi. Deneyim dedim. Usulüne uygunca çıkarttım beklettm brz yine taktım. Ve sonuç değişmedi hatta sıklaştı. Artık masaüstünü çok zor görüyorum. Pc sıcak desek? bütün gece kapalı kalmış sabah kalkıyorm açıyorm ve res atıyor. Yani soğukken bile res atabiliyor. Ben sorunu pc nin içindeki parçalardan birinde düşünüyorum. Ama o konularda çok bilgim olmadığı için hangisi olduğunu bulamıyorum. Hepinizin görüşlerini bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Pc brz eski. Eskiden böyle birşey olmuyordu. Yeni başladı. Yorumlarınızı bekliyorum. Saygılar...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Aynı olay banada oluyor fakat bu kadar sıklıkla değil bilgisayarcılara sordum ısınmadandır dedi ama aynı arkadaşın dediği gibi pc de ısınma felan yok neden olabilir cevaplandırırsanız büyük yardımınız dokunur
Öncelikle sistemdeki parçaları ayrıntılı yazın.Ram kombinasyonu deneyin.Bakalım ne olacak.
Anlattığın olay genellikle işlemcinin ısınmasından kaynaklanıyordur. Eğer herhangi mavi ekran sorunun yoksa işlemci fanına bak ve hava kanallarını temizle. Bende bir laptopa format atamadım ısınma olayından hep restart atıyordu,işlemcinin üzerine ekstra bir fan monte ederek attım formatı !
Gece kapalı kalması ısınmaması anlamına gelmiyor işlemci soğutucusunda falan problem varsa ısınması için saniyeler yeterlidir.
bilgisayarlarimiz ayni ozellikte sadece sende 2 gb lik var bende 512lik var bende de son zamanlarda restard atiyordu.Actim kasayi tum kablolari temizledm fanlarda tozlar vardi temizledm ustune bir de format attim.
Simdi hic atmiyor.Gayet iyi hem de iyi hizlandi
Arkadaşlar Pc mi geçen hafta açtım 1 saat full temizledim. 1 gün boyunca res atmadı. Sonra yine devam etti res atmaya. Benim aslında istediğim cevap pc nin hangi parçasındandır bunu öğrenmek. İşlemcinin üstündeki fan ve demirini defalarca temizledim. Çok az etki ediyor. Düzeleceğini bilsem fan ı flan değiştiririm. Ama emin olmak istiyorum. Oyüzden konu açtım.
yaw fan temizledim diyosun macununu tekrar surdun mu? sicakliklar ne durumda parcalarin boyutlari belli marka model yok. ramlerin kac tane 2 mi 4 mu? restart atarken verdigi hata var mi? guc kaynagin orjinal mi? ram testi yaptin mi? biz bunlari bilmeden senin hangi parcan arizali nasi bilelim...
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
yaw fan temizledim diyosun macununu tekrar surdun mu? sicakliklar ne durumda parcalarin boyutlari belli marka model yok. ramlerin kac tane 2 mi 4 mu? restart atarken verdigi hata var mi? guc kaynagin orjinal mi? ram testi yaptin mi? biz bunlari bilmeden senin hangi parcan arizali nasi bilelim...
Bak şmdi.
Fan temizledim macunu sürdüm o tm. Sıcaklıklar cpu 55-60 mp 35-45 Pc özellikleri çok iyi bilmiyorum ama burnIntest diye bişi indirdim orada ram testi fln yptırdım. Ne anlama geliyor hangisi önemli bişi anlayamıyorm oyzden yazıyorum buraya.
windows xp 1 x Intel(R) pentium (R) 4 CPU 3.00GHz 2.0GB RAM ATI Radeon 9550 / x1050 series, ATI Radeon 9550 / X1050 Series Secondary 112gb hdd
Adama test yaptırdım şöle sonuçlar verdi CPU hızı 2998.5 mhz miş (normal galiba) Adam bilionlu bişiler yazmış ne anlama geliyor bilmiyorum. siz anlarsınz belki.
Başka ne vermem lazım bilmiyorum elimde bu var bn anlayamıyorm ama.
Ram im 2 tane. 2x1gb restart atarken hata vermiyor güç kaynağı orjinal.
Eğer işine yararsa ne mutlu bana:)
Güc kaynagin orjinalse markasi modeli yok mu? macunu nasil surdun? islemcinin altina ince bir tabaka halinde mi yoksa dis macunu gibi sıkıp bıraktın mı? internetten memtest86 indirip bir cd ye yaz. o cd ile windows kurar gibi cd den baslat makineni bi tarasin bakalim ramlerini
quote:
Orijinalden alıntı: exeter
Güc kaynagin orjinalse markasi modeli yok mu? macunu nasil surdun? islemcinin altina ince bir tabaka halinde mi yoksa dis macunu gibi sıkıp bıraktın mı? internetten memtest86 indirip bir cd ye yaz. o cd ile windows kurar gibi cd den baslat makineni bi tarasin bakalim ramlerini
Tamam deniycem saol. Tekrar pm den haber veririm ben sana
Bana neden haber veriyosun... bir de su guc kaynaginin markasini yaz. hani bilgisayarin elektrik giren yerinde metal bir kutu var kasa icinde. onun resmini cek buraya koy.
Bir bilgisayar donanımının kritik seviyerlerde ki sıcaklığıa çıkması için on saniyelik gibi bir zaman dilimi yeterlidir. Gece boyunca kapalı kalması açılışta ısınmayacağı anlamına gelmez. Ki power butonuna basıp bilgisayarı açtığınızda tahminen 40sn'de açılır. Bu zamana kadar ısınacağı kadar ısınır zaten. Bütün parçalarınızı temizlemenizi öneririm. Fanlarınızı değiştirin ve yağlayın. Ayrıca anakarta virüs girmez.
reminizi farklı bir slotta deneyin birde pc nin reset tuşunu bi kontrol edin oynuyorsa sarsıntıda falan reset attırabilir ayrıca tüm fanların çalışır durumda olduğundna emin olun belki faydası olur
Herkes ısınma demişte. Ben ısınmayı geçtim gibi birşey. Cpu sürekli 55 lerde Mp sürekli 45 lerde. Hem programla hemde başta delete basıp bakıom sonuç aynı. Aşırı bi ısınmanın söz konusu olduğunu sanmıyorm.
yaw ekran kartin isinir isidir. psu isinir gene isidir. tam masaustunu gormeden once yapiyorsa hatalari elemek lazim
Voltaj dalgalanması yazın artıyor. Senin sorunun da böyle birşey olabilir. Bir de kesintisiz güç kaynağı ile deneyin derim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme