Şimdi Ara

pc donması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 2 hafta önce pc tamamen kapandı açıyordum işlemci fanı ekrankartı fanı kasafanı falan çalışıyor ama monitör açılmıyordu.bilgisayarcıya götürdüm orada bişiler yaptı sonuç olarak çipset arızası var dedi,tamir edebilirim boşuna yeni anakart alma dedi bende tamam dedim :) neyse 1 hafta kalacak dedi onada tamam dedim 2 hafta bekletti kendisi yapamamış başka bir elektronikci arkadaşına götürmüş yaptık dedi denedik çalışıyor dedi neyse getirdim eve çalıştırdım,normal çalışırken sorun yok (nette gezerken falan) ama netten veya pc'deki kayıtlı bir videoyu izlerken birden kasadaki kırmızı ışık yanıyor biraz bekledikten sonra kendiliğinden restart yapıyor.

forumdaki video izlerken sağp tıkla ticki kaldır olayını yaptım kar etmedi.araştırırken psu dan olabileceğini okudum anlamadığım içinde size sorayıom dedim:) sistemim:

intel pentium D 3.2 ghz
    2*1gb 667mhz kigston ram
    geforce 7600gt ekran kartı
    asus p5b-mx wifi ap solo anakart
    160 gb segate sabit disk
    samsung dvd-cd wiriter
    samsung 17" crt monitör
    aopen kasa 300w (300w psu arızadan dolayı alttakiyle değişti)
    frisby 400w ppfc psu 12 cm fan
    win 7 ultimate 32 bit
    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_su -- 13 Eylül 2010; 13:51:47 >

• arkadaşlar yardım edebilecek kimse yokmu :S gerçekten zor durumdayım....
  • güncel..:(
  • arkadaşlar cidden yardım edebilecek kimse yokmu yahu :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_su -- 20 Eylül 2010; 0:16:02 >
  • şimdi sana önerim hemen başka bi ekran kartı bulup test yapman sistemini. aynı sorun olcakmı diye. benim düşüncem.adam ekran kartı gpu ' nu ısıtıp sana verdi. ama arızası devam ediyor. ısıtma ile çözüm olmaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: acbold

şimdi sana önerim hemen başka bi ekran kartı bulup test yapman sistemini. aynı sorun olcakmı diye. benim düşüncem.adam ekran kartı gpu ' nu ısıtıp sana verdi. ama arızası devam ediyor. ısıtma ile çözüm olmaz zaten.

arkadaşa katılıyorum.gittiğinde bilgisayarcı arkadaşa da forumdan selam götür

• @acbold
    @utkubulutsimsek

arkadaşlar öncelikle sorunumu dikkate alıp cevapladığınız için çok teşekkür ederim ....

sorunumu kendi çabalarımla deneme yanılma yöntemiyle buldum sanırım ....

2*1gb ramlerimin biri arızalıymış,muhtemelen ondan yapıyordu birini çıkarıp denedim donma olayı kesildi.sistem yavaşladı biraz ama oda 1 gb'a düşmesinden dolayı sanırım. arızalı olanı taktığımda,açma düğmesine basıyorum fanlar falan çalışıyor ama ekran gelmiyor....

sorun muhtemelen ramdenmiş... vatandan almıştım ram'i faturasını kaybettim ama garantisi devam ediyor götürsem sorun çıkarırlarmı :S

tekrardan teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun oynarken pc kapanıyor.
    geçen yıl açıldı
    Oyun oynarken PC kapanıyor!
    14 yıl önce açıldı
    PC Oyunda kapanıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum raminin slota giren yerini silgiyl silip tekrar dene bende de buna yakın sorun olmuştu böyle yaptım düzel di en azından bi dene derim
  • @agesblue dediğin gibi bildiğimiz beyaz yumuşak silgi ile ram'in slota giren kısmını sildim taktım ve ram çalıştı :D ama donma sorunu geçmedi. :(

anakartın üzerinde ıntelICH7 (anakartın klavuzundaki şemadan öğrendim ismini) çok ısınıyor yani parmağımı kayup 5 saniye bekleyemiyorum :S acaba ondan olurmu problem :S
  • peki bu sisteme anakart ne önerirsiniz :S
  • benim takıldıgım nokta tamir edenler size hatanın neyden kaynaklandığını ve nasıl çözdüklerini söylemedilermi.? (şuda olabilir: ram anakart veya ekran kartı arızalanmıştır, ellerinde ikinci el bi parça takmışlardır o da uyumsuz yada kısmen arızalıdır.--- bunu çok yapıolar o yüzden söyledim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarbarossE

benim takıldıgım nokta tamir edenler size hatanın neyden kaynaklandığını ve nasıl çözdüklerini söylemedilermi.? (şuda olabilir: ram anakart veya ekran kartı arızalanmıştır, ellerinde ikinci el bi parça takmışlardır o da uyumsuz yada kısmen arızalıdır.--- bunu çok yapıolar o yüzden söyledim)

chipset arızası var dedi aşırı ısınıyo dedi onu değiştireceğiz dedi yapıldığı zamanda değiştirdik dedi. ama donma hala devam ediyor :S
  • chipseti değiştirmek en az bi yeni anakart fiyatına malolur. bazı tamirclirde hep ucuzagetirmek için uğraşırlarya . orada bi hinlik yapmış olabilir.benim sistemin çipseti de çok ısınıyo du ama donma yoktu. ben çipsetin üstündeki pasif soğutucuyu söküp macununu değiştirdim. ısılma azaldı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.