Şimdi Ara

Pc donup kalma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pc donup kaliyor ve kapatmadanda duzeltemiyorum genellikle oyunda oluyor ama boş gezinirkende oldugu oluyor sebebini yada çozümunu bilen varsa yardim edebilirmi

• Emre616 E kullanıcısına yanıt
    Sistemdeki donanımların marka model şeklinde tüm özelliklerini yazın. Örneğin; 600w 80+ güç kaynağı yazıp geçmeyin. Model kodu ile beraber yazın. Hangi oyunları hangi çözünürlükte oynadığınızı da yazın.
  • JrGrendel kullanıcısına yanıt

AsUS phonix GTX 1050 2 GB AMD FX8350 8 çekirdek FSP Speed series Hydro 80+Bronze 600W PSU 16 GB 1600 MHz Kingston HyperX RAM ASUS M5A78L-M LX3 anakart Samsung 500 GB hard disk sons of the forest 40 50fps orta ayarlarda arasi arada altina dusugude oluyo gta 5 yuksek ayarlarda 50 60 fps civari pes 2017 60 fps yüksek sicaklik cpu 40 50 derece arasi gpu 30 40 derece arasi

Oyle pcyi zorlicak oyun olmasa bile donuyo mesala soccer manager 2022 neden oldunu çozemedim boyle mesala pcde bisey bakarken ayarlar gibi donduguda var

Oyun dışında da bu sorunu yaşadığınıza göre şimdilik ekran kartını eleyelim. Bilgisayarın diğer özelliklerine bakarsak hard disk de eski olmalı diye düşünüyorum. Ömrünü doldurmuş olabilir. HD Tune isimli programla yavaş tarama yaparak bad sector (bozuk kesim) var mı diye kontrol edin. Kırmızı nokta halinde görünür. Güç kaynağı yeterli görünüyor ama tabi kaç yıldır kullanıldığında bağlı onda da sorun olabilir ama nispeten düşük bir ihtimal. Bluescreenviewer isimli program ile hata kodlarına bakabilirsiniz hangi donanımda hata var gösterir. Bir de Windows içinde olay görüntüleyici var. Orada soldaki menüde Windows logları ve altında sistem var. Onu seçtiğinizde hataları listeler. Oraya da bakabilirsiniz hata kodları için. Ama tahminim sorun Hard diskte

Güç kaynagi 3 yıllık hardisk eski ama yeni basladi bu sorun neden anlamadim eve gecince dediklerinizi yapar bildiririm

Pc donup kalma sorunu
    Burada dmp dosyalarına çift tıklayarak detay görebilirsiniz. Üçünün de detaylarını atın. HD Tune testinin sonucunu da atın bakalım. Driver veya donanımsal bir hata gibi duruyor bu fotoğraftaki hata kodlarına göre.
    Pc donup kalma sorunu

Pc donup kalma sorunu

Pc donup kalma sorunu

Açıkçası mesai harcadım hocam üzerine ama buradaki kodlardan çok bir şey çıkmıyor. Bozuk bir driver ile de alakalı olabilir donanımsal da. Kullandığınız wifi alıcı vs gibi USB veya pcie donanım varsa bilgisayardan söküp kullanmayı deneyin. Sadece klavye mouse kalsın. Bir de şu hddyi bir teste sokun artık :) O kişi ben olmayı sevmem ama sanırım temiz Windows kurulumu ve sadece gerekli sürücüleri (ekran kartı ve chipset) yükleyerek denemekte fayda olacak. Bir de şu minidump dosyalarının kendisini paylaşın olmazsa daha detaylı inceleyelim belki bir şey çıkar.
    Pc donup kalma sorunu

Bunun bitmesini beklicem degilmi

• 1 tane kırmızı nokta çıktı bu arada simdiye kadar
  • Pc donup kalma sorunu
  • minidump dosyasını nasıl paylaşacagım yapamadım

• AMD fX 125w FX 8350 ve o anakartı tavsiye etmem. Parcalar ve isletim sistemin kontrol edilmeli ( ki ekran kartın çok çok düşük ) ve kasa bakımı ve anakart/cpu macun yenilemesi iyi olur. Eger hdd/ssd/oyun dosyasin da bir hata yoksa.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.