Herkese merhabalar; Arkadaşlar ben bu işin içinden çıkamadım. Bilgisayarda Bannerlord oynuyordum ve bilgisayarımı zorluyordu bir gün PC dondu. BIOS pilini çıkardım kurcaladım ettim çalıştı. Sonra bu donmaların ardı arkası kesilmedi. Bilgisayarcıya gittim CPU fanı ile alakalı dedi değiştirdi biraz kullandım sonra yine donmaya başladı. Velhasılı kelam sorunum şu; bilgisayar aniden donuyor ama kasa hâlâ çalışıyor, fanlar dönüyor. Donma esnasında ekran, klavye, fare gidiyor. Güç tuşu ve restart tuşu çalışmıyor ve bende güç kaynağında bilgisayarı kapatıyorum. Kısa süreli yarayan çözümüm; Bilgisayar her donduğunda güç kaynağından kapatıyorum. Anakartın güç besleme kablosunu çıkarıyorum. Tekrar deniyorum coğu zaman açılıyor. İşe yaramayınca hem anakartın güç besleme kablosunu çıkarıyorum hem de BIOS pilini söküp takıyorum. Ve çoğu zaman işe yarıyor. Gözlemlerim; CPU, RAM, ekran kartını diğer bilgisayarda denedim sorunsuz çalışıyor. Ben en çok anakart ve PSU'dan şüpheleniyorum. PC özelliklerim; AMD FX8350. Gigabyte 970A- UD3p anakart. 8 GB Kingston RAM. Xigmatek tauro 700Watt PSU. Sapphire R9 280X ekran kartı. Normalde Cooler Master Hyper 212 CPU soğutucu vardı bilgisayarcı Çin işi ufak fanlı soğutucu takmış. Bir el atın arkadaşlar, bilgisayar dondukça bende kriz geçiriyorum :/ |
Pc donuyor ama kasa hala çalışıyor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Reset tuşunun çalışmaması ekran kartını eliyor ve anakartı işaret ediyor.
Anakarta bağlı güç kablosunu çıkarıp takınca sistemin açılmasıda bende anakartta sorun olduğu izlenimi oluşturdu.
Farklı ram ile deneme imkaanınız varsa deneyin.
Anakart eski ama kullandığınızdan daha yeni bir bios varmı onada bakın.
Cpu soğutucusuyla nasıl bir ilgisi varmış termal macunu yenilersin tamam umarım eski soğutucunuz hala sizdedir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 19 Eylül 2020; 3:24:53 >
Merhaba, cevap verdiğin için sağ ol. Güç kaynağı ve ekran kartı sizlere ömür, yerlerine eski bileşenlerden taktım ama anlayacağınız gibi kanatsız kuş gibi oldu bilgisayar :)
Şimdi yeni bir dizüstü almak istiyorum. Gelmişken var mıdır bir öneriniz.
Laptopları takip etmiyorum ama güçlü bir işlemci tercih edin işlemciler eskisi kadar arkaplanda değil oyunlarda.
-
parçaları denemen lazım ekran kartımı güç kaynağımı yoksa ikisidemi sorunlu
-
Teşekkür ederim
-
Denedim hocam, güç kaynağı bozulmuş, bozulurkende ekran kartınıda bozmuş. Ayrı ayrı denedim iki bileşende farklı bilgisayarlarda çalışmadı.
-
az bi hortlatayım da.
yaw arkadaş o fanı söküp çin işi fan takmak nedir neyin kafasını yaşıyo bu bilgisayarcılar?
neyse hocam. eğer ekran kartını ve psu yu tamir ettirmedi ya da atmadı iseniz almayı düşünebilirim.
-
Hocam ne yazık ki kenar mahalle bilgisayarcılar böyle. Şanslı iseniz deneyimli ve bilgili birisine denk gelebiliyorsunuz. Fakat maalesef bu çok mümkün değil.
Genellikle, bu tipler; nasılsa cihazı bozmuş diyerek aklına gelen ilk müdahaleyi deniyorlar ve çalışan bilgisayar basit bir işlemle bile çözülecekken daha dolambaçlı yola girebiliyor. Zaten getiren kişi de "eh ne yapalım getirdik artık, ben anlamam" şeklinde emanet edip gidiyor cihazı.
Bu yüzden ne olursa olsun, önce sizin kendiniz müdahele de bulunun, acemi olabilirsin farketmez, araştır ve öğren. En azından tamir edemezsen bile, problemi tespit edersin, ona göre bir çözüm araştırırsın. Artık youtube'da bilgisayar bileşenleri hakkında teknik bilgiler içeren sayısız kaynak mevcut. Garanti varsa tabii durum farklı, teknik servis gönderilmesi daha sağlıklıdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru1ns -- 24 Ocak 2021; 7:19:27 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ru1nsHocam ne yazık ki kenar mahalle bilgisayarcılar böyle. Şanslı iseniz deneyimli ve bilgili birisine denk gelebiliyorsunuz. Fakat maalesef bu çok mümkün değil.
Genellikle, bu tipler; nasılsa cihazı bozmuş diyerek aklına gelen ilk müdahaleyi deniyorlar ve çalışan bilgisayar basit bir işlemle bile çözülecekken daha dolambaçlı yola girebiliyor. Zaten getiren kişi de "eh ne yapalım getirdik artık, ben anlamam" şeklinde emanet edip gidiyor cihazı.
Bu yüzden ne olursa olsun, önce sizin kendiniz müdahele de bulunun, acemi olabilirsin farketmez, araştır ve öğren. En azından tamir edemezsen bile, problemi tespit edersin, ona göre bir çözüm araştırırsın. Artık youtube'da bilgisayar bileşenleri hakkında teknik bilgiler içeren sayısız kaynak mevcut. Garanti varsa tabii durum farklı, teknik servis gönderilmesi daha sağlıklıdır.
sanırım yanlış mesajı alıntıladınız :D
-
Konu dışı yorumumu yapmak istiyorum.Bana kalırsa Dizüstünden vazgeçin.Ben 4 yıldır kullanıyorum okulumdan dolayı fakat bundan daha önce hep masaüstü kullandım.Çok pişmanım keşke masaüstü alsaydım.Dizüstüne vericeğiniz paraya güzel bir masaüstü sistemi dizerseniz sizi en az 4-5 yıl götürür.Ama dizüstünün bu süre zarfında çok fazla sıkıntısı çıkıyor.Umarım sorununu halledersin.
-
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için teşekkürler. O PC toplandığında dolar 2.5tu :). Şimdi Acer nitro 5 serisi bir laptop sipariş ettim bakalım inşallah üzmez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X