< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Pc ekranı bu şekilde çizgiler belirdi
-
-
Büyük ihtimalle ekran kartınız sorunlu. Monitörü test edebileceğiniz bir yer var mı yada monitörden ekran kartından gelen kabloyu çıkarttığınızda monitörü açtığınız zaman bağlantı bulunamadı şeklinde uyarı yazısı gelir genelde. Düzgün bir şekilde gösteriyorsa sorun monitörden kaynaklı değildir diyebiliriz.
Anakartınız da onboard ekran kartı çıkışı ve işlemciniz içinde ekran kartı var ise anakarttan üzerinden görüntü almayı denebilirsiniz. Ekran kartınızın bozuk olduğundan bu şekilde emin olabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
Arada düzeliyor monitör kablosunu değiştirdim ilk önce düzeldi sonra yeniden bozuldu görüntü ayarlarından olma ihty varmıdır
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Ekeskin1126
Arada düzeliyor monitör kablosunu değiştirdim ilk önce düzeldi sonra yeniden bozuldu görüntü ayarlarından olma ihty varmıdırGörüntü ayarlarından olma ihtimali düşük sayılır. Monitör zaten yapmış olduğunuz görüntü ayarını gösteremezse misal yüksek bir çözünürlük değeri seçtiğiniz diyelim, genel de bir uyarı mesajıyla seçilen ayarı gösteremediğini bildirir.
Monitörünüzü veya ekran kartınızı ayarı ayrı test edebiliyorsanız test edin. İlk mesajımda bahsettiğim şeylerden, monitörden ekran kartı kablosunu çıkartıp açtığınızda ne geliyor ekrana denediniz mi?
Denediyseniz sonuç olumlu veya olsumsuz ne olduğunu bize söyleyin de ona göre cevap verme imkanımız olsun.
Kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 22 Kasım 2020; 18:58:5 >
-
Evet kabloyu çıkardım uyarı yazısı net görünüyor
quote:
Evet kabloyu çıkardım uyarı yazısı net görünüyorO zaman büyük ihtimalle sorununuz ekran kartı kaynaklı. Bunu da tam olarak anlayabilmek için ya farklı bir ekran kartı kullanıp teste edeceksiniz yada dediğim gibi işlemcinizde ekran kartı birimi var ise anakartınızdaki onboard çıkışından monitörünüze görüntü alarak bakabilirsiniz. Tabi ekran kartınızı farklı bir bilgisayara takıp da orada deneme yapabilirsiniz.
Sistem özelliklerinizi detaylı bir şekilde buraya yazarsanız ankartınızda onboard ekran kartı çıkışı var mı işlemciniz destekmiyor mu vs... öğrenebiliriz.
Kolay gelsin.
Ekleme: Şimdi içinizde diyorsunuzdur nasıl bu kadar kesin konuşuyor diye. Belki monitörde anlık bir görüntü bozukluğu oluyordur belki monitörde sıkıntı vardır diye. Doğrudur olma ihtimali var ama işte bunu donanımları tek tek denemeden anlama imkanımız yok. Biz önce ihtimali yüksek olan durum için kontrolleri yapıyoruz. Böyle uzaktan görmeden %100 sorun şudur deme imkanımız kesinlikle yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 22 Kasım 2020; 19:24:56 >
-
Ekran kartınız son evrede dostum her an gümleyebilir fazla bir ömrü kalmamış gibi gözüküyor hocam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ekran kartı ruhu can çekişiyor, kaç yıllık kart?
-
15 yıllık atı hd3870
Selam kardeşim sizin dediğiniz gibi kasaya başka monitör taktım sorun ekran kartında ekran kartı atı HD 3870 bunun muadili uygun ne tavsiye edersiniz bilgisayarI çocuk eba için kullanıyor bir kaç tanede oyun var sadece
quote:
Selam kardeşim sizin dediğiniz gibi kasaya başka monitör taktım sorun ekran kartında ekran kartı atı HD 3870 bunun muadili uygun ne tavsiye edersiniz bilgisayarI çocuk eba için kullanıyor bir kaç tanede oyun var sadeceMuadilini bulamayız. Çok aşırı özellikleri olan bir şey de önermiyorum ama malum fiyatlar pahalı. Ama sahibinden.com yada çevrenizde böyle ufak çaplı bir bilgisayarcı varsa ikinci el yada elinde kalmış sıfır size uygun ekran kartını bulabilirsiniz. Mevcut ekran kartını yanınızda götürürseniz size uygun bir model önerebilir. Benim size önerebileceğim en uygun model ise şu olur. Tabi farklı mağazalarda farklı fiyatlara bulabilirsiniz.
Kolay gelsin.
-
ekran kartında ise sorun güvenli modda başlat başlar inşallah sonra varsayılan ekran kartını dahili ekran kartı varsa dahili ekran kartı yap öyle dene bakalım .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 25 Kasım 2020; 19:52:18 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X