Şimdi Ara

PC fanı yaglamak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
9.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar elimde makina yagı var fanlar ses yapmaya basladı

fanın bakır olan bölümüne bir kac damla damlatmak ses sorununu gecici olarak cözer mi?

• cpu fani mı bu?
  • cpu fanı ve kasa fanı psu fanı
    quote:

Orjinalden alıntı: hovardaa

cpu fani mı bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daisly

cpu fanı ve kasa fanı psu fanı
    quote:

Orjinalden alıntı: hovardaa

cpu fani mı bu?

cpu fanı sakıncalı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jnrgndz_798 -- 18 Mayıs 2008; 14:33:18 >
  • plastik degil mi fanlar neyini yaglıycan daha önceden ses varmıydı tozlarını fln temizle
  • FANLARIN arkasındaki yapışkan kağıdı çıkarın küçük plastik bi parça var onuda çıkardıktan sonra oraya 2damla yağ damlatıp geri yapıştırın ses azalacak dönüş hızıda artıcaktır. (tabi tozlanma varsa güzelce tozları temizleyin.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkcu

12 cm fanlı ise içini aç fanı dikkatlice psu nun dışına çıkar. fanın ortasındaki bandı çıkart bi kenara koy. altındaki yuvarlak plastiği çıkart bir kenara koy. daha sonra fanın demir ayağı ile fan motorunun birleştiği kısımdaki çıkıntıyı sıkan beyaz bir disk göreceksin. ufacık küçücük birşey. onu meyve bıçağıyla çıkart. çok dikkatli çıkart bir yere koy. sonra fanını çıkart. fan yapraklarına su tut iyice kurula. fanın ortasındaki demire diklemesine makina yağı dök elinle iyice yedir. sonra bir daha dök o şekilde fan motorunun olduğu yere sok. sonra o kısımdan bir daha yağ dök ve o çıkarttığın beyaz diski daha sonra yuvarlak lastiği daha sonra çıkarttığın etiketi tak.

bu arada fan motorunun olduğu kısmın kenarlarındaki tozu silmeyi unutma.
    dediklerim her fan için geçerlidir 12 cm 8 cm diye bir ayrım yok.

ayrıca psu bu mu ?
    http://www.fsp-group.com/english/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=52&proid=198

bende 2. elden aldım, çok ses ve titreşim yapıyordu. bu dediklerimi aynen yaptım. inanırmısın en ufak bir ses bile çıkmıyor.

kolay gelsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_23192719/tm.htm

burada yazdım yardımcı olur belki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim
    quote:

quote:

12 cm fanlı ise içini aç fanı dikkatlice psu nun dışına çıkar. fanın ortasındaki bandı çıkart bi kenara koy. altındaki yuvarlak plastiği çıkart bir kenara koy. daha sonra fanın demir ayağı ile fan motorunun birleştiği kısımdaki çıkıntıyı sıkan beyaz bir disk göreceksin. ufacık küçücük birşey. onu meyve bıçağıyla çıkart. çok dikkatli çıkart bir yere koy. sonra fanını çıkart. fan yapraklarına su tut iyice kurula. fanın ortasındaki demire diklemesine makina yağı dök elinle iyice yedir. sonra bir daha dök o şekilde fan motorunun olduğu yere sok. sonra o kısımdan bir daha yağ dök ve o çıkarttığın beyaz diski daha sonra yuvarlak lastiği daha sonra çıkarttığın etiketi tak.

bu arada fan motorunun olduğu kısmın kenarlarındaki tozu silmeyi unutma.
    dediklerim her fan için geçerlidir 12 cm 8 cm diye bir ayrım yok.

ayrıca psu bu mu ?
    http://www.fsp-group.com/english/1_product/2_detail.asp?mainid=1&fid=52&proid=198

bende 2. elden aldım, çok ses ve titreşim yapıyordu. bu dediklerimi aynen yaptım. inanırmısın en ufak bir ses bile çıkmıyor.

kolay gelsin.

donanımhaber forum
    FSP 400W sorunu » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_23192719/tm.htm

burada yazdım yardımcı olur belki.

• yağlamayı yanlış yapmışsınız fanın üstündeki etiketi çıkartırsanız mili görürsünüz o kısmı yağlaman gerek
  • abi 40 senelik sanayi fanı gibi demişsin ona yağı sürersen içindeki bobinler asırı ısındığında ateş alabilir çıkar fanı eski yada yeni bir diş fırçası ile güzelce tem,ze içine üfle sert bir biçimde tozları temizlediğinden opakları cıkardığından emin ol.
    ben yağlama derim!
  • bu kadar basit bir konu hakkında dahi bu kadar fikir kirliliği olması cidden şaşırtıcı.

Fanların arkasında etiketi ve akabinde plastiği çıkardıktan sonra içine yağ damlatabilirsiniz. Lakin eski fanlar haricinde pek bir değişim beklemeyin.

Fanın yağlanması sonucu yanması ise oldukça komik bir düşünce, bilgisayardaki fanların mili zaten yağ içinde çalışırlar. Eski fanlarda bu yağ katılaşır, giren tozlar neticesinde niteliğini yitirebilir. Değiştirmekte fayda var.
  • MAkina yağı yerine yemekli sıvı yağ koysak olur mu? Yada bende electronic cleaner isminde bir sprey var onu sıksam iş görürmü.
  • zeytinyağı var olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 cevap 2500 okunma.
  • bEN DE Bu konu neden hit diyordum..
  • Sakın ha ayçiçek yağı zeytin yağı falan koymayın daha beter olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoRd1N

Sakın ha ayçiçek yağı zeytin yağı falan koymayın daha beter olur.

zeytinyağı sözümü gerçek mi sandın
    Sakızlar zeytinyağı bir süre sonra

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.