Şimdi Ara

PC FANLARI ÇOK SESLİ ÇALIŞIYOR...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    işlemci ve ekran kartının fanlarını değiştirmeme rağmen halaa çok sesli çalışıyorlar.
    pc açıkken ses gitgide çoğalıyor. bu fanları sessizleştirmenin bir yolu yok mu?
    power supply ı da değiştirmem gerekir mi zira onun fanı da ses yapıyor olabilir...
    lütfen yardım edin kurtarın beni bu sesten...

• bu arada kasanın yan kapağını aldıktan sonra ses %50 azaldı sorun kasanın hawa akışında mı acaba?
  • bnce hava akısındandır bide speed fan dan ayarla degerleri ama ayarlarken biraz bekle bi test et perfonmans ve ısı olayını gozle.bide donanımın cok ısınıyor olabilir kasanın hava akısı iyi olmayabilir fanların temiz olmayabilir fanların cok sesli donuyo olabilir yani bir cok sebebi var
  • fanlar son derece temiz.
    kasam mini tower olduğu için galiba hava yetersiz kalıyor.
    daha büyük bir kasaya geçmek gerekecek sanırım.
  • fan filtrelerin varsa onları kaldır bi işe yaradıkları yok fanın ömrünü yiyolar o kadar
    eğer fanın havayı çektiği yer delik delikse orayı kesip fan ızgarası koy
    bide olurda bidaha alırsan fanın çıkardığı ses oranına bak örneğin : 20 db

ben bütün bunları yaptım seste azalma oldu ama tam olarak değil ilerki zmanda psu mun fanınıda değiştiricem imkanın varsa onuda yapabilirsin
    saygılar
  • Benim bildiğim yan kapağı açınca gürültü artar demek ki sizin kasanızda hava akımı yetersiz kalıyor. Kasanın ön kısmında fan var mı yada hava alabileceği bir aralık var mı? Varsa boşta olan 5,25 yuvaların önündeki kapakları sökün birde öyle deneyin. Fanları değiştirmeniz ses olmayacak anlamına gelmez belki yeni aldığınız ürünün dB değeri yüksektir.

Ben şöyle yapmıştım. Önce bilgisayarınızı açın ve olabildiğince zorlayın ısınsın yani.. Sonra bilgisayarı psu daki şalterden kapatın ve hemen tekrar açın(ısıyı kaybetmeyelim ve fanlarımız yüksek devirde dönsün). BIOS ekranına girin öyle kalsın(sisteme yük binmesin diye BIOS dedim fanları durduracağız çünkü), sonra fanları teker teker kısa zaman aralıklarında olmak kaydıyla durdurun gürültü yapan fanlar ortaya çıkacaktır. Herhangi bir zararı var mıdır bilmiyorum ama..
  • speed fan dan fan hızını nasıl ayarlıyoruz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.