Şimdi Ara

Pc Fanları Dışardan Besleme Yöntemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir sorum olucak yardım ederseniz çok sevinirim,hava soğutma bölümüne yazdım bi kaç arkadaş sağolsun cevap verdi birde bu bölüme yönlendirdiler.O yüzden onlara sorduğumu sizlerede sormak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.
    Kasama 8 adet 8 cmlik fan taktım.Ancak bu fanlara Pc powera yüklenmemek için dışardan besleme yapmayı dünündüm.
    Fanların herbiri 12V ve 0.15A değer şeklinde, bağlantı yerleri ise 4'lü standart molex şeklinde.
    8 Fanı peşpeşe takıp 9V 1200 mA adaptöre bağladığımda orta seviyede çalışıyolar fakat 2-3 saat sonra adaptör deli gibi ısınıyo ve kapatmak zorunda kalıyorum.(Şu an 12V adaptörüm yok)
    Ortalığı yakmadan ve bu fanları tek beslemeyle çalıştırabileceğim doğru bir adaptör değeri istiyorum sizlerden.Piyasada bulabileceğim bir yer varsa yada başka bir çözüm yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim.

• 8 fan toplam 1,2 A yani 1200 ma akım çekecektir 12v 1200ma den yüksek değerdeki bir adaptör işini görecektir ama ben elimdekini kullanmak istiyorum dersen fanları 2 şerli seri bağlarsan daha yavaş döneceklerdir ama daha az akım çekecekleri içinde adaptörünü ısıtmayacaklardır.

dipnot: seri bağlama 2 fanın - ucu ile + ucunu birbirine bağlayıp bantladıktan sonra boşta kalan + uca + gerilim - uca - gerilim vermek oluyor
    kolay gelsin
  • teşekkürler "atabr" desteğin için.
  • Önemli değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.