Şimdi Ara

Pc ısısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar size pcmin ısısının nasıl olduğunu sormak isterim şu anda foruma bir türlü resim yükleyemiyorum ondan yazıcam

speed fan programıyla testi yaptım

Core0:52 derece
    Core1:52 derece
    Core2:51 derece
    Core3:51 derece
    Core4:50 derece
    Core5:50 derece

ve ayrıca şunuda belirtmek isterim bu testi yaptığımda bilgisayar yaklaşık 4.5 saatir çalışıyordu.

yardımcı olursanız sevinirim

• yazdığınız değerler işlemcinin çekirdeklerinin ısısı

İşlemcinizin marka ve modeli nedir

ayrıca bu ısı değeri pc nin boştaykenmi yük altındaykenmi olduğunu yazarsanız yardımcı olabilirim
  • işlemcim intel i7 870 ve bu ısı pc'de müzik çalarken internet açıkken ve bir kaç fuzuli programlar açıkkendi...
  • fan kirlenmiş blok yerden oynamış olabilir macun varmı ?
  • macun yok ancak sistem daha 5-6 aylık niye böyle yaptıki
  • macun ısıyı biraz daha düşürür blok yerinden oynamış tam oturmuyor olabilir ve kirlenmiş olabilir
  • peki normalde ısının kaç derece olması gerekiyor???
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemciye soğutucuya ve o/cye göredeğişir ama 45 derece falan olması gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: 161907

işlemcim intel i7 870 ve bu ısı pc'de müzik çalarken internet açıkken ve bir kaç fuzuli programlar açıkkendi...

i7 ye göre fazla bir ısı

1.arka planda işlemciyi çalıştıran,zorlayan program virüs vs olabilir ( antivirüs kurup taramanızda fayda olacaktır)
    2.kasanızın eksoz fanı olmaya bilir yada yavaş bir fandır (içerdeki sıcak havayı dışarı atan fan arkada bulunur genelde)
    3.İşlemcinizin üzerindeki aliminyum & bakır soğutucu yerine iyi oturmamış olabilir (söküp tekrar taka bilirsiniz,termal macun gerektirecektir)
    4.işlemcinin fanı toz toplamış olabilir (çıkarıp temizleyip geri takın)
    5.işlemcinin fanı çalışmıyor olabilir (ihtimal)
    6.termal macun işlevini yitirmiş olabilir (yenisiyle değiştirin ince bir tabaka olarak işe yarayacaktır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forax -- 19 Şubat 2011; 0:11:03 >

• işlemci soğutucusu olarak ne kullanıyorsunuz ?
  • arkadaşım macun yok demişsin sorunun ondan güzel bi macun al macunu sörmeden önce iyiceişlemciyi bloğu temizle toz varsa onlarıda temizle ne azbişey sür çok sürmek fayda değil zarar
  • fanın tozunu al iyice
  • İşlemcim i3 ama ısı 49'dan aşağı düşmüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgü Tekgözen

İşlemcim i3 ama ısı 49'dan aşağı düşmüyor

6 ayda bir termal macun yenilemek en güzeli.. macuna bakın soğutucunun panelini temizleyin ısı düşecektir
  • Hocam bende İntel Core Quad 6700 işlemci var.
    Termal Macunsuz Boşta Stok fan ile : 65 Derece
    Termal Macun ile Boşta Stok fan ile : 10 Derece

Yani termal macun işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HighWoltage!

Hocam bende İntel Core Quad 6700 işlemci var.

Ömer cim benim o termal macunun faydası degil. Sen daha önceden fanı otuturamadıgın için 60 derece göstermiştir. Termal macun 50 derece kesinlikle düşürmez. max 10 derece oynar termal macunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi origo35 -- 13 Mart 2011; 22:51:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: origo35

quote:

Orijinalden alıntı: HighWoltage!

Hocam bende İntel Core Quad 6700 işlemci var.

Ömer cim benim o termal macunun faydası degil. Sen daha önceden fanı otuturamadıgın için 60 derece göstermiştir. Termal macun 50 derece kesinlikle düşürmez. max 10 derece oynar termal macunda

Aslında Lga775 in dandikliğide olabilir ama fanı oturtuğuma eminim. Termal macunu silip tekrar deneyesim var .

• benimki 55 i görüyor oyunlarda intel e7500
    stok fan'ı ve bloğu 2 ayda bir temizliyorum

boşta
    core0: 35 derece
    core1: 36 derece

termal macun sürmüyorum işe yararsa bende alayım bi macun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ch4ylak -- 14 Mart 2011; 17:39:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahkbjk

quote:

Orijinalden alıntı: Özgü Tekgözen

İşlemcim i3 ama ısı 49'dan aşağı düşmüyor

6 ayda bir termal macun yenilemek en güzeli.. macuna bakın soğutucunun panelini temizleyin ısı düşecektir

Ayrıca cihazımın laptop olduğunu belirtmeyi unuttum.Kasa şekli ile alakalı olabilir mi bu ısı? Cihaz daha 8 aylık ve tozlu bir ortamda barınmıyor hiç..

• bende i3 370 var. hp g62 18 derece gösteriyor..

Pc ısısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi origo35 -- 15 Mart 2011; 22:23:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.