Şimdi Ara

PC Kasası için akü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir şey merak ediyorum,şuan kullandığım kasaya elektirik yokken de çalışabilmesi için güç kaynağı-akü gibi bir şey alabilir miyim var mıdır böyle bir şey?

• Kesintisiz güç kaynağı yada UPS diye googleda aratırsanız bulabilirsiniz. Ama uzun süreler kullanamazsınız bu ürünleri genelde elektrik kesintisinde verilerin kaybolmaması için 5 10 dakika gibi bilgisayarı açık tutabiliyorlar ama daha uzun sürelerde kullanim imkanı sunanlarıda mevcut onların fiyatlarıda baya tuzludur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trewdx

Kesintisiz güç kaynağı yada UPS diye googleda aratırsanız bulabilirsiniz. Ama uzun süreler kullanamazsınız bu ürünleri genelde elektrik kesintisinde verilerin kaybolmaması için 5 10 dakika gibi bilgisayarı açık tutabiliyorlar ama daha uzun sürelerde kullanim imkanı sunanlarıda mevcut onların fiyatlarıda baya tuzludur.

Yurtta kalıyorum arada elektirik gidip geliyor ya da lise terk arkadaşlar sigortaları kapatıp açma gibi değişik hareketler yapıyor bu yüzden 5-10dk yeterli hocam bakacağım şimdi teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reachthetop

quote:

Kesintisiz güç kaynağı yada UPS diye googleda aratırsanız bulabilirsiniz. Ama uzun süreler kullanamazsınız bu ürünleri genelde elektrik kesintisinde verilerin kaybolmaması için 5 10 dakika gibi bilgisayarı açık tutabiliyorlar ama daha uzun sürelerde kullanim imkanı sunanlarıda mevcut onların fiyatlarıda baya tuzludur.

Yurtta kalıyorum arada elektirik gidip geliyor ya da lise terk arkadaşlar sigortaları kapatıp açma gibi değişik hareketler yapıyor bu yüzden 5-10dk yeterli hocam bakacağım şimdi teşekkürler.

liseli alarımı kaçın

• quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

quote:

quote:

liseli alarımı kaçın

kimden bahsettiğinizi öğrenebilir miyim?

• reachthetop kullanıcısına yanıt
    İyi Bir UPS (Güç kaynağı) almanız yeterli olacaktır.
  • kw sına göre zamanda uzar ama kw yükseldkçe fiyatta yükselir senin işini 1 kw modelleri görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: MPower Huso

Ayrıca VA değerlerine aldanıp 1000 VA yı 1000 watt çıkışlı bir ürün sanma.Belirli bir çevirme katsayısı kayıbı ile 1000 VA nın değeri sana normal bir seviye cihazda çıkışına 600 WATT olarak dönüş saglayacaktır bilgine

Şu imzadaki sisteme uygun mudur sizce hocam?
  • quote:

quote:

quote:

Ayrıca VA değerlerine aldanıp 1000 VA yı 1000 watt çıkışlı bir ürün sanma.Belirli bir çevirme katsayısı kayıbı ile 1000 VA nın değeri sana normal bir seviye cihazda çıkışına 600 WATT olarak dönüş saglayacaktır bilgine

Şu imzadaki sisteme uygun mudur sizce hocam?

Sisteminde psu 'yu göremedim ama minimum bi 500 watt var sanır isem yada gözümdn dk gibi sadece çok kısa süreler istiyor isen 850 1000 VA degerlerinde bir UPS bakmalısın.Daha uzun 15 min 20 dk gibi birşey istiyor isen 1500 VA dan aşagıya yanaşma bile içinde 12 AMPER aküler mevcut bunlarında.

Şöyle bir akıl degilde fikir veriyim size AKÜ'sü bitik bir temiz UPS sistemi bulabilir iseniz kendiniz yüksek degerli bir akü alın 80 yada 100 amper civarı.Bu akülere 20 tl'ye güneş paneli şarj kontrol devresi ekleyin 1'de panel satın alın.Bu şekilde yarın yurt bittiği taktirde evinizde hem ücretsiz elektrik üretirsiniz hemde REGÜLATÖR hesabı voltaj ve akım dalgalanma sıkıntılarından kurtulup bilgisayarı ferah tek devir çalıştırırsınız.

Ha yok ben sadece yurt için istiyorum panelle filan ugraşmam dersenizde TEMİZ AKÜSÜ YENİ BİTEN Bİ UPS ALIP normale göre daha BÜYÜK AKÜ takın.Tabi bununda cihaza göre bir sınırı desteklemesi ve cihaz'ın çıkış watt özelliği var.

Hocam gerçekten çok teşekkürler bilgiler için. Şuan 5-10dk götürsün ucuz bir şey olsun gözüyle bakıyorum. PSU'm cooler master g650m. Adından da anlaşılacağı üzere 650w. Ancak bunu 5 dk civarı götürecek ups nasıl olmalıdır halen pek anlayamadım.

• quote:

Dediğim gibi minimum 5 - 10 dakikalık kısa süreler için 1000 VA ups en ideal olanıdır sizin için.Yanlız kaliteli bir marka tercih edin 1000 VA yazıp 500 watt'ı bile veremeyen ups'ler piyasada fink atıyor kampanya adı altında.

Tamamdır hocam çok teşekkür ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.