Merhaba, VIOFO T130 Araç Kamerası kullanıyorum, yanında kamerayı aküye bağlamak için VIOFO HK4 Hardware Kit de satın aldım. Şöyle aküye bağlanan bir cihaz: ![]() Fakat 1 gün sonra kameranın çalışması duruyor, ancak 1 gün kadar yetiyor bu hardware kit kamerayı beslemek için. Aracı uzun süreli parkettiğimde de besleyecek harici bir güç kaynağı arıyorum. Powerbank'ler sıcak ve soğukta stabil çalışmadığı gibi sıcakta tehlikeli oluyorlar (yangın tehlikesi) bu sebeple araştırdığım kadarıyla LiFePO4 piller güvenli gözüküyor. Ancak uzun süre dayanacak şekilde nasıl TYPE C girişe enerji verecek güç kaynağı sağlarım bilmiyorum, deneyimli arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Şöyle LiFePO4 piller buldum, bunları yanyana bağlayıp (birkaç gün aralıksız çalışsın diye) bir de şarj edecek aparat alıp bir şekilde TYPE C kablo takabileceğim bir aparatla enerji alacak şekilde bağlayabilir miyim? Orion PİL LIFEPO4 IFR 32700 6000 MAH 3C MAVİ Fiyatı, Yorumları - Trendyol https://www.trendyol.com/orion/pil-lifepo4-ifr-32700-6000-mah-3c-mavi-p-827360112?boutiqueId=61&merchantId=1038896Sevgiler |
Araç Kamerası İçin Güç Kaynağı
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
akü şu voltaja düştüğünde elektriği kes mantığıyla çalışıyor o kit. akünüz iyise o voltaj eşiğini düşürmeyi deneyin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
En düşükte ancak maalesef 1 gün dayanıyor maks. Bu sebeple yanımda götürüp 2-3 günde bir şarjla yenileyeceğim bir güç kaynağı arıyorum ben de.
-
Sürekli kayıt yapsın istiyorsanız hiç bunlarla uğraşmayın hocam, arabayı görecek şekilde bir güvenlik kamerası alın kullanın. Ya da park modu varsa düşük fpse, hızlandırılmış olarak vs. kendi kendine kaydeder aküye bağlarsanız.
-
Sürekli kayıt yapılması isteniyorsa bunların tamamı boş masraf. Güvenlik kamerası alacaksınız. Telefondan da izlersiniz canlı şekli ile eğer wifi var ise ilgili yerde.
Arabanızı 7/24 niye izlemek istediğinizi bilmiyorum belki güvenlik endişeniz vardır. En uygun yere güvenlik kamerası koyup oradan takip ederseniz daha masrafsız ve sorunsuz olur.
Buna ek olarak arabalara dünya kadar sigorta, kasko ödeniyor. Üstüne bir de kamera masrafı şu masrafı bu masrafı. Ee niye var bu kadar sigorta madem? Kafamda deli sorular.
Saygılar
-
Çarpıp kaçma durumunda sigortaya çarpıp kaçanın plakasını belirtmek durumunda değil miyiz? Sadece beyan usulü "çarpmışlar" dersek sigorta primlerimiz yükselmez mi? (Kendi çarpıp "çarpmışlar" deme ihtimalim var sigortanın gözünde)
Kanıt için ve kendi cebimizden çıkmaması için gerekli diye düşünüyorum. Yanlışsam düzeltin lütfen.
-
Orion pil çöp baya kalitesiz pil alacaksan Aspilsan veya powerxtra ürünlerini tercih et. İkiside Türkiye içerisinde kaliteli üretim yapan markalardır.
Güç kaynağı yapmak yerine hazır akmak daha mantıklı olabilir. Piyasada bir çok lifepo4 güç istasyonu var. Powerbank da iş görür 5V ile çalışıyordur zaten...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tavsiyeniz var mı LiFePO4 güç istasyonu için? Kamera 5V 2A çektiğine göre saatlik 10W çekiyor, 3-4 gün kayıt için bıraksam 1000W kapasiteli bir güç istasyonu almam lazım ki uzun süreli parkta kaydetsin diye anlıyorum. 1000W de çok iddialı bir kapasite tabi bütçe olarak. Bilmiyorum daha ucuza bir çekim var mıdır.
-
https://www.vatanbilgisayar.com/anker-20-000mah-yuksek-hizli-22-5w-powerbank-siyah.html
İki parçalı bir sistem kursan çok daha ucuza mal edilebilirsin. 20W Solar panel+ geceyi geçirebilecek büyüklükte (20-30.00mah) powerbank arka cama paneli serersin gün içerisinde hava bulutlu olsa bile yavaş olarak doldurur.
Öteki türlü 1000Wh bir cihazın araç şarjı için kullanmak çok delice olur. Anker 757 yi örnek verelim 1200 küsür Wh 20Kg fln bir ağırlığı var kolayca eve götürülüp şarj edilecek bir aygıt değil. Şarj süresi vs hiç avantajlı olmaz.
Ek Olarak; 7/24 kayıt yapan değil de hareket sensörü olup hareket gördüğü zaman kayıt yapan bir kamera kullanmanız daha iyi bir seçenek olabilir. Bu özelliğe sahip araç kameraları illaki vardır. Ben iş yerimde benzer kameralar kullanılıyorum bataryalı 7/24 kayıt yapmıyor. Hareket sensörü hareket algıladığı zaman kayıt alıyor. Bu sayede 90-120 gün arası pil ömrü var. Bu şekilde park kayıt için çalışan bir kamera rahatlıkla 20.000 mah bir powerbank ile 4 gün çalışır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 31 Aralık 2024; 1:11:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkür ederim bilgiler için bu şekilde inceleyeyim
-
TRde satan görmedim. en ideal çözüm bunlar gözüküyor.
blackboxmycar
Dash Cam Battery Pack - BlackboxMyCarhttps://www.blackboxmycar.com/collections/battery-packs
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X