Şimdi Ara

pc kasası nasıl soğuturum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selam bilgisayarım içindeki sıcak havayı nasıl tamamen çıkarırım iki ekran kartımvar ikisinin sıcaklığı inanılmaz derecede sıcak
    cod4-mw2-Call of Juarez Więzy Krwi oyunlarında 10 dk sora ekranım kapanıyor ama sesler yinede geliyor reset atmam gerekiyor
    yan kapağı açık tutuyorum yinede olmuyor ekran kartlarıma dokunulmayacak kadar sıcak hdd çipine bile dokunamıyorum yanacaklar diye korkuyorum
    odam sobalı ve oda sıcaklığıda fazlasıyla sıcak kasa soğuk havada alamıyor
    pc kasası ekranında derece göstergelerinde şöle yazıyor tahminim doğru değildir ancak sistem boşta ve yükte sıcaklık farkını şöyle sölüyor
    SİSTEM BOŞTA
    CPU: 31 derece
    HDD: 30 "
    VGA:27 "
    SİSTEM YÜKTE
    CPU:46 derece
    HDD:45 "
    VGA:47 "
    fan sayısı kasada 2tane işlemcide1 iki ekrankartında 1rertane toplam 5 fanla çalışıyor psu500W baska fan takmak istemiyorum pusuya yük olur düşüncesindeyim yanlışsan söleyin
    artık buradanda bir fikir bulamazsam duvarı delip dışardan pimaş boru kasanın içine çekeceğim dışardaki-20derecelik soğuk hava 4x4lük çözüm kanatindeyim artık oyun oynamak istiyorum arkadaşlar 3yıldır hergün online cod4 oynuyorum 2haftadır toplam yarımsaat oynamışımdır yeter artık
    su soğutma tavsiye etmeyin çok masraflı olduğundan

• capu-Q8200
    vga-hd3870 + 3870 ikitane
    anakart-p5Q pro
    ram-hayper 2gb 1066mhz soğutuculu
    psu-hıgh power 500wat
    kasa-CASE BIEN ATRIX-9001-B34
    yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar herkeze teşekkürler
  • Güzel kardeşim Zaten fanlar kaç w harcarki Psuya yük oLmasın diyorsun Önce bunu araştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theone35

Güzel kardeşim Zaten fanlar kaç w harcarki Psuya yük oLmasın diyorsun Önce bunu araştır
    Dostum bence değerlerin fazla değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azor Ahai

Dostum bence değerlerin fazla değil.

Alıntıları Göster
    CPU için yükte 46 derece demişsin ve yüksek diyorsun.. Şu anda orthos ile işlemciye yükleniyorum, 30 dakikadır açık ve halen kapatmadım, yüksüzken 40 dereceydi, orthos ile 5 dakikada 58 derece oldu ve 30. dakikaya geldi hala 58 derece.. Sanırım benim görebileceğim en yüksek cpu ısısı 58.. Seninki bunun yanında soğuk kalıyor ama hala memnun değilsin (:

Bence sisteminin ısısı gayet normal, keyfine bak ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: NIQO

CPU için yükte 46 derece demişsin ve yüksek diyorsun.. Şu anda orthos ile işlemciye yükleniyorum, 30 dakikadır açık ve halen kapatmadım, yüksüzken 40 dereceydi, orthos ile 5 dakikada 58 derece oldu ve 30. dakikaya geldi hala 58 derece.. Sanırım benim görebileceğim en yüksek cpu ısısı 58.. Seninki bunun yanında soğuk kalıyor ama hala memnun değilsin (:

Bence sisteminin ısısı gayet normal, keyfine bak ;)

Alıntıları Göster
    Arkadaşım sıcaklıklar gayet normal... Heh dersenki kasam buz tutsun tak kasana 2 tane DELTA Fan süpürge gibi çalışsın hem serinde tutar.... :) Tabiki şaka ;)

Piyasada CFM i yüksek Silent fanlar var.Güçlü bir fan alıp egzost fan olarak kullanabilirsin.
    Sistem bileşenlerin nedir tam olarak yazmamışsın ama o sıcaklıklarda ekranın gitmesi biraz garip.
    Acaba sıcaklıktan mı gidiyor ? Yoksa güç kaynağın yetmediği içinmi ? Yazılımsal bir sorun mu ? Donanımsal mı ? TÜm bunlara yorum yapmak için bileşenlerini bilmem lazım.

Galiba ATI kart kullanıyorsun bi tahmin edeyim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

Arkadaşım sıcaklıklar gayet normal... Heh dersenki kasam buz tutsun tak kasana 2 tane DELTA Fan süpürge gibi çalışsın hem serinde tutar.... :) Tabiki şaka ;)

Piyasada CFM i yüksek Silent fanlar var.Güçlü bir fan alıp egzost fan olarak kullanabilirsin.
    Sistem bileşenlerin nedir tam olarak yazmamışsın ama o sıcaklıklarda ekranın gitmesi biraz garip.
    Acaba sıcaklıktan mı gidiyor ? Yoksa güç kaynağın yetmediği içinmi ? Yazılımsal bir sorun mu ? Donanımsal mı ? TÜm bunlara yorum yapmak için bileşenlerini bilmem lazım.

Galiba ATI kart kullanıyorsun bi tahmin edeyim :)

Alıntıları Göster
    Sorun ısı kaynaklı değil, bence sorun CF de. Tek kartla dene, hatta daha güçlü bir kartla dene. Elindeki kartları satıp 5770 alsan iki tane 3870 den daha iyi performans alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: beytekin45

Sorun ısı kaynaklı değil, bence sorun CF de. Tek kartla dene, hatta daha güçlü bir kartla dene. Elindeki kartları satıp 5770 alsan iki tane 3870 den daha iyi performans alırsın.

Alıntıları Göster
    Pardon ya ben görmemiş CF yaptığını :) ... Bende 4830 ile CF yapıyordum. Dediğin gibi sorun CF den kaynaklanıyor.
    Sorunu şu şekilde hallediyordum.
    1- Ekran kartlarının diğer çıkışlarına LCD yi bağlayarak.
    2- Sistem geri yükleme yapmadan düzelmiyordu
    3- Sürücüyü tamamen kaldırıp ( C de ki ilgili klasörleri elle silip ) deniyordum.
    Sana tavsiye CF sorunludur baya başımı ağrıttı CF den vazgeç :)

• quote:

Pardon ya ben görmemiş CF yaptığını :) ... Bende 4830 ile CF yapıyordum. Dediğin gibi sorun CF den kaynaklanıyor.
    Sorunu şu şekilde hallediyordum.
    1- Ekran kartlarının diğer çıkışlarına LCD yi bağlayarak.
    2- Sistem geri yükleme yapmadan düzelmiyordu
    3- Sürücüyü tamamen kaldırıp ( C de ki ilgili klasörleri elle silip ) deniyordum.
    Sana tavsiye CF sorunludur baya başımı ağrıttı CF den vazgeç :)

Alıntıları Göster
    arkadaslar dereceleri size kasanın ekranından söledim doğruyu göstermiyor bence
    atı overdrivede test et diyorum capu 79 derece diyor
    mesela şöledim overdrivede test79 derece,kasanın ekranında47 derece bu sıcaklığa çıkınca ekran gidiyor
    altdaki ekrankartına monitörü taktım ekran gelmedi kartların yerini değiştim yine gelmedi sadece üstteki kartımı kullanmam gerekiyor
    alttaki daha soğuk oluyor çünki üsttekinin fanı alttakine çok faydası oluyor sonuçta monitörün takılı olduğu kart fazla ısınır buda bena baya faydası olurdu bence

• quote:

doğru diyorsunda bu kartları nasıl satim ikisininde garantileri var bir seneyi geçti yalnız para ederlermi sence
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinarslan53

quote:

doğru diyorsunda bu kartları nasıl satim ikisininde garantileri var bir seneyi geçti yalnız para ederlermi sence

Alıntıları Göster
    Gayet güzel satılır ;) ....

• quote:

Gayet güzel satılır ;) ....

Alıntıları Göster
    öncelikle slmlar....

kardeş snn donanımda sorun olduğunu sanmıorum bnce sorun snn kasada yani snn kasan ufak dar bi kasa ise ne kdr fan olursa olsun darlığından dolayı rahat çalışmayacaktır.kasan ufaksa tüm sorun ordadır die düşünüorum bnce kasanı büyüt ve sıvı soğutma tarzı bişiler dene derim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamOfKing

öncelikle slmlar....

kardeş snn donanımda sorun olduğunu sanmıorum bnce sorun snn kasada yani snn kasan ufak dar bi kasa ise ne kdr fan olursa olsun darlığından dolayı rahat çalışmayacaktır.kasan ufaksa tüm sorun ordadır die düşünüorum bnce kasanı büyüt ve sıvı soğutma tarzı bişiler dene derim :)

Alıntıları Göster
    hocam oncelikle fan takmaktan korkma.fan lar tas catlasa 10 w ceker.oda en son deveirde.normal bi fan 5 w ceker.sana yardımcı olayım ama sana yardımcı olabilmemiz icin senden kucuk bir ricamiz var.kasanın dıs ve ic ten bi resmini cek buraya koy.biostan derecesine bak.sana yardımcı olalım.resim bekliyorum.

• Orijinalden alıntı: hsngencer

hocam oncelikle fan takmaktan korkma.fan lar tas catlasa 10 w ceker.oda en son deveirde.normal bi fan 5 w ceker.sana yardımcı olayım ama sana yardımcı olabilmemiz icin senden kucuk bir ricamiz var.kasanın dıs ve ic ten bi resmini cek buraya koy.biostan derecesine bak.sana yardımcı olalım.resim bekliyorum.

üstte kasanın markası var şimdilik kopyala resimlerde ara çıkyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinarslan53 -- 9 Ocak 2010; 11:38:03 >
  • quote:

öncelikle slmlar....

kasam yeterince büyük kardeş testlerimde oda soğuk olunca daha uzun oyunda kalıyorum
    kasanın arkasındaki fan içe hava basıyor yankapakdaki dışarı basıyor dışarı basılan hava okadar sıcakki şuanda kapak açıkkullanıyorum
    şöle bir kanıya vardım odam sıcak birinci faktör bu yaklaşık biray önce xp kullanıyordum sorunum yoktu saatlerce oyundaydım aynı oda ve sıcaklıkda windows7 ekran ayarlarımı 1680x1050 otomatik ayarladı karta bu çözürnülülük ısıtırmı ayarları düşürünce 22inc monitörümvar ekran kenarları boşkalıyor düşüremiyorum

valla çözüm bulamassak eşime doğumgünü hediyesiolarak HD3870 tencere seti hediyesi olarakvercem :-)) güveç bile pişirir bukartlar

• quote:

quote:

öncelikle slmlar....

kasam yeterince büyük kardeş testlerimde oda soğuk olunca daha uzun oyunda kalıyorum
    kasanın arkasındaki fan içe hava basıyor yankapakdaki dışarı basıyor dışarı basılan hava okadar sıcakki şuanda kapak açıkkullanıyorum
    şöle bir kanıya vardım odam sıcak birinci faktör bu yaklaşık biray önce xp kullanıyordum sorunum yoktu saatlerce oyundaydım aynı oda ve sıcaklıkda windows7 ekran ayarlarımı 1680x1050 otomatik ayarladı karta bu çözürnülülük ısıtırmı ayarları düşürünce 22inc monitörümvar ekran kenarları boşkalıyor düşüremiyorum

valla çözüm bulamassak eşime doğumgünü hediyesiolarak HD3870 tencere seti hediyesi olarakvercem :-)) güveç bile pişirir bukartlar

Alıntıları Göster
    biosdan nasıl sıcaklık bakacam biosa giremedim kesin sıcaklık sölerimsize f4 basıom mavi ekran ama bios ekranı değil olmadı f8 basıyorum güvenli mod ekranı çıkıyor olmadı baska neyapabilirim

• quote:

biosdan nasıl sıcaklık bakacam biosa giremedim kesin sıcaklık sölerimsize f4 basıom mavi ekran ama bios ekranı değil olmadı f8 basıyorum güvenli mod ekranı çıkıyor olmadı baska neyapabilirim

Alıntıları Göster
    hocam allah kolaylık versin.bos kasanın neyine bakayim.ne guzel soglemisin. google a yaz cıkıyor diye.bizde biliyoruz cıktıgını.senin duzenegin nasıl ona bakıcaz.belki bi yerlerde yanlısın vardır diye uyarıcaz.hadi kal selametle.kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Esnaf_TV

hocam allah kolaylık versin.bos kasanın neyine bakayim.ne guzel soglemisin. google a yaz cıkıyor diye.bizde biliyoruz cıktıgını.senin duzenegin nasıl ona bakıcaz.belki bi yerlerde yanlısın vardır diye uyarıcaz.hadi kal selametle.kolay gelsin.

Alıntıları Göster
    HWMonitor veya Everest programıyla tekrar bir kontrol et sıcaklıkları. bazı programlar hatalı ölçüm yapar. normalde COD gibi bir oyunda yüksek çözünürlükte standart fanlı bir ekran kartı 65°C nin altında olmaması lazım. işlemci ve anakart da 40°C civarında olur. Kasayı bir tanıdığına fln mı toplattın. Crossfire (iki ekran kartlı) sistem çok stabil olmalı yoksa çok uğraştırır PSU nun yetmeme durumu da ayrıca tartışılır (Ati kartlar ne kadar güç çeker bilmiyorum).. Ayrıca kasandaki hava akışı yanlış yönlendirilmiş Önde ve altta havayı içeri çekecek fanlar olmalı Arka ve üst kısımda ise havayı dışarı atacak fanlar bulunmalı. ön panelde ekran kartlarının üzerine taze soğuk hava üfleyecek Silverstone FM121 gibi bir fan bulunursa oldukça faydası olacaktır.
    .

• quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

kardeşim sanada kolay gelsin yardımcı olamadın ama teşekkürler yinede ilgi ve alakan için kasa ebatını görmen için söledim eve gidince çekip yollicam yazmadım tabi sende yanlış anladın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

kardeşim sanada kolay gelsin yardımcı olamadın ama teşekkürler yinede ilgi ve alakan için kasa ebatını görmen için söledim eve gidince çekip yollicam yazmadım tabi sende yanlış anladın

Alıntıları Göster
    Baya Basit Bir Klima İşini Görür :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.