Şimdi Ara

PC Kendini Kapatıyor / Resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    PC(masaüstü) durduk yere hiç bir işlem yapmamama rağmen kendini kapatıyor ya da reset atıyor. Eğer kendini kapattıysa hemen açmak istiyorum çalışmıyor belli süre sonra çalısıyor. Bazen de PC kasasına yanlışlıkla ufak çarpmada bile kendini kapatıyor ya da resetliyor. Sorunum ne olabilir. Toz sorunu olduğunu düşün mü yorum çünkü her zaman temizlerim. Teknik bilgisi olan arkadaşlardan yarım istiyorum...

Anakart : ASUS M4A88T-M / USB3
    Ekran Kartı : Sapphire ATİ HD 3850
    Ekran kartı Soğutucusu : XIGMATEK BIFROST VD 1065
    İşlemci : AMD Phenom II X4 945
    Ram : Corsair 4Gb DDR3 1600 Mhz Tek Modül
    Power : 420W

• İşlemcide bulunan termal macun yeterli olmayabilir yada işlemci soğutucu tam oturmamış olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Profesör Extreme msp06

İşlemcide bulunan termal macun yeterli olmayabilir yada işlemci soğutucu tam oturmamış olabilir

işlemcinin macununu kontrol ettim sorun yok. herşey yerli yerinde bütün parçaları tektek çıkarıp temizleyip yerine düzgün bir şekilde oturtturdum. ama sorun devam ediyor ana karta da baktım yanan şişen parça varmı diye yine bişey bulamadım başka ne olabilir acaba ?
  • sıcaklıklar nasıl
  • sıcaklıkla alakalı bir durum büyük ihtimal ya da power supply e giden güç kablosu tam oturmamış olabilir ya da girişinde sorun olabilir.
  • hemen kapatıp açmada ilk önce pc tüm bileşenleri kontrol eder ve öyle açılır 3 sn filan
  • boot dosyalarını tekrar yükle ve pc nin powerını kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AIDA64 Extreme Edition programıyla sıcaklıklara bakın ve sonuçları SS olarak atın bakayım.

Reset ve kapanma gibi sorunlar sıcaklıktan kaynaklı oluyor.
  • Sıcaklıkla ilgili olacağını düşünmüyorum, sorun güç kaynağında olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyan Cat

Sıcaklıkla ilgili olacağını düşünmüyorum, sorun güç kaynağında olabilir.

Yukardaki yorumu şimdi okudum arkadaşların sıcaklıkla ilgili olduğunu düşünerek söylediklerinde sonra öyle yorum yaptım.

PSU bağlantılarını kontrol edin , Anakart ile kasa arasında kısadevre olabilir anakartı uzay montajında çalıştırarak deneyin
  • Sistem Boşta iken Sıcaklık Dereceleri
    Anakart : 42c
    işlemci : 40c
    Harddisc : 39c
    Ekran Kartı : 25c
  • quote:

Orijinalden alıntı: daleth

Sistem Boşta iken Sıcaklık Dereceleri
    Anakart : 42c
    işlemci : 40c
    Harddisc : 39c
    Ekran Kartı : 25c

Başka PSU takarak ve anakartı uzay montajında (Kasasız) olarak çalıştırmayı deneyin çünkü sıcaklıktan kaynaklı sorun yoktur.
  • Arkadaşlar sistemi tekrardan ikinci kez elden geçirdim powerın içinide söktüm temizledim ve diğer tüm parçaları söküp tekrar temizleyip taktım yaklaşık 1 saattir çalısıyor derceleride yukarıda yazdığım gibi sanırım sorun ortadan kalktı pc salladım bir kapanmada olmadı daha önce bazen kapanıyordu şimdi bir sorunum yok eğer bi sorun yaşarsam tekrardan yazarım. ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkkür ederim...
  • quote:

Arkadaşlar sistemi tekrardan ikinci kez elden geçirdim powerın içinide söktüm temizledim ve diğer tüm parçaları söküp tekrar temizleyip taktım yaklaşık 1 saattir çalısıyor derceleride yukarıda yazdığım gibi sanırım sorun ortadan kalktı pc salladım bir kapanmada olmadı daha önce bazen kapanıyordu şimdi bir sorunum yok eğer bi sorun yaşarsam tekrardan yazarım. ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkkür ederim...

Sorunun çözüldüğüne sevindim. Yaptığınız işlemi göz önünde bulundurarak PSU bağlantıları düzgün yapılmamış diyebilirim.
  • ya bn yanlışlıkla termal macunu sildim bilgisaayarcıya götürsem kaça yapar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Arkadaşlar sistemi tekrardan ikinci kez elden geçirdim powerın içinide söktüm temizledim ve diğer tüm parçaları söküp tekrar temizleyip taktım yaklaşık 1 saattir çalısıyor derceleride yukarıda yazdığım gibi sanırım sorun ortadan kalktı pc salladım bir kapanmada olmadı daha önce bazen kapanıyordu şimdi bir sorunum yok eğer bi sorun yaşarsam tekrardan yazarım. ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkkür ederim...

Sorunun çözüldüğüne sevindim. Yaptığınız işlemi göz önünde bulundurarak PSU bağlantıları düzgün yapılmamış diyebilirim.

Evet sanırım pc önceden temizlerken bağlantı yerleri yerinden oynamış. Anakartıma bir şey oldu diye çok üzülmüştüm. tekrar ilginize teşekürler

• quote:

Orijinalden alıntı: mertmeted

ya bn yanlışlıkla termal macunu sildim bilgisaayarcıya götürsem kaça yapar?

Valla kaça yapacaklarını bilmiyorum macun parası + işçilik alacakları için fiyatı biraz fazla olabilir bilmiyorum. Ama onlara vereceğiniz parayı kendiniz termal macun alıp 35 / 50 / 90 TL ye Evde hem kendiniz yaparsınız hemde kalan macunu ileride tekrar değerlendirirsiniz
  • quote:

quote:

Valla kaça yapacaklarını bilmiyorum macun parası + işçilik alacakları için fiyatı biraz fazla olabilir bilmiyorum. Ama onlara vereceğiniz parayı kendiniz termal macun alıp 35 / 50 / 90 TL ye Evde hem kendiniz yaparsınız hemde kalan macunu ileride tekrar değerlendirirsiniz

Dostum ne yaptın abartmışsın en fazla 20 tl tutar termal macun, 90 liraya alınan macunun pakedi büyüktür, bilgisayarcıların işine yarar.

• Kasaya vurduğun zaman bilgisayarın kapanıyor mu bende de buna benzer bir sorun var çözemedim gitti arkadaş kasaya yanlışlıkla dizimle vurduğum zaman görüntü gidiyor ve sistem çalışmaya devam ediyor konu açmıştım ancak pek olumlu sonuç alamadım. Bazende bilgisayar kapalı iken power tuşuna bastığım zaman kesintisiz bip sesi geliyor kasayı altından azıcık kaldırıp yere bıraktığım zaman ses kesiliyor ve ekran geliyor bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nyan Cat

quote:

quote:

Dostum ne yaptın abartmışsın en fazla 20 tl tutar termal macun, 90 liraya alınan macunun pakedi büyüktür, bilgisayarcıların işine yarar.

o yüzden dedim ya 35/50/90 diye hangisini isterse artık. Sen niye 90 da takıldın ben onu anlamadım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daleth -- 3 Eylül 2012; 9:36:39 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.