Şimdi Ara

PC önce donuyordu, şimdi resetliyor. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü PC'im önce sürekli donuyordu. ne denediysem halledemedim. Fakat donma ilk kullanımda 15-20 dakikada olurken bilgisayar ısındıktan sonra 3-5 dakikada bir olmaya başlıyordu. Ama son birkaç günde donma yerine resetleme yapmaya başladı. Sorun ne olabilir ? Donanımla ilgilimi yoksa farklı bir durummu.

Teşekkürler...

• İKİSİNDENDE OLABİLİR İŞLEMCİ ISISINI KONTROL ET EKRAN KARTININ AGP YADA PCI EXPRESS YUVASINA TAM TAKILI OLDUĞUNDAN EMİN OL TABİ DİĞER PCİ KARTLARIN SLOTLARA TAM TAKILI OLDUĞUNA DİKKAAT ET BUNLARDA PROBLEM YOKSA SİSTEMİ TEKRAR YÜKLE
  • Sorun büyük ihtimalle ramlerden veya fazla ısınan işlemciden kaynaklanıyordur..Ramleri tek tek deneyin mümkünse sağlam olduğu bilinen başka bir ramle. Sorun hala devam ediyorsa büyük ihtimalle işlemci fazla ısınıyordur.
  • Ramde ısındığı zaman reset atar cpuda ısındımı yapar sen ısıyı kontrol et derim
  • Arkadaşlar aptalca gelebilir ama ilginç bir çözüm buldum...

Sistemi yeni yükledim düzelmedi. Ram ve diğer parçaları söktüm taktım olmadı. En sonunda çalıştırdım baktım donma olmuyor. Neden diye bakarken bilgisayar kasasını açık bıraktığımı farkettim. Denemek için kasayı tekrar kapattım donma yaptı. Tekrar açık çalıştırdım donma yapmadı. Bana aptalca geldi ama şimdi sabahtan akşama kadar çalışıyor...
  • aptalca değil doğru olan demekki bilgisayarında yeterli hava sirkilasyonu olmuyor kapak kapalıyken yinede fanlarını sürekli kontrol et düzenli çalıştıklarından emin olll
  • 1) cpu fazla ısınıyor

2) kasa içi ısı yüksek yani ek fan takılmalı

3) kuzey köprüsünün ısısı da bu ısı ile etkileniyor olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.