Şimdi Ara

PC Ram kullanımı Soruma Cevap Lütfenn.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar Bilmemek Ayıp Değil Öğrenmemek Ayıp Diyorlar Bende Öğrenmeye Çalışıyorum.
    Yakın Bir Zamanda Anakartım Bozuk Olduğundan Yeni Bir Anakart Alacağım.Eskı Anakartımın Ramlerinide Yetersiz Bulduğumdan;
    (512+512)DDR2 667Mhz Veritech.Anakarttan Para Arttırıp DDR3 Ram Almayı Planlıyourm.Ancak Kafama Şöyle Birşey Takıldı.
    (2*2) Ram Alacagımdan Ram'im 4Gb Olması Gerekiyor.İşletim Sistemim 32Bit Oldugundan 3.25 Ten Fazlasını Kullanamayacagım.
    Zatenn Buyuk Ihtımalle 768Mb Inı Ekran Kartı Kullanacak.Bana Kalan 2.8Gb Ram Bana Yetmez.Yani Ben Ramlerimi Kullanmak İstiyorum :D
    İşletim Sistemimi Nasıl x64Bit Yapabilirim.Ne Yapmam Lazım.Bilgisayarımın Belli Bir Kritere Uygun Olması Mı Gerekiyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• İşletim sistemlerinin neredeyse tamamı 32 bit ve 64 bit sürümlerinden olusuyor. Alacaksın bi 64 bit işletim sistemi cd si kuracaksın sistemini.
  • İşlemcinin 64 bit özelliği varsa, 64 bit işletim sistemi dvd yada cd edinerek normal bir kurulum yaparsın. Hepsi bu.
  • Yukarıdaki mesajda yazanlari yaparsan sorun olmaz.
    Ancak anlamadığım nokta şu:
    2.8Gb ram neyine yetmiyor?
    Yani hangi programı açıyorsun ki bu kadar ram yetmiyor.
    Ben vmware ile hem xp hem ubuntuyu aynı anda aciyorum , ana sistemim win7. Toplamda 3 tane işletim sistemi aynı anda açıkken bile 2.8 ancak doluyor sen ne kullanıyor çok merak ediyorum.
  • İntel'in Sitesinden Baktım işlemcimin Modeline
    Instruction Set 64-bit yazıyordu yani kaldırıyormudur
    İşlemcim : İntel Pentium D Processor (2M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepSteep41

İntel'in Sitesinden Baktım işlemcimin Modeline
    Instruction Set 64-bit yazıyordu yani kaldırıyormudur
    İşlemcim : İntel Pentium D Processor (2M Cache, 2.80 GHz, 800 MHz FSB)

Gönül rahatlığı ile kurabilirsin 64 bit işletim sistemi.
  • Hahhaha Oley Beee Cok Sevındım Buna Yardımcı Olan Arkadaslara Tesekkur Edıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

Yukarıdaki mesajda yazanlari yaparsan sorun olmaz.
    Ancak anlamadığım nokta şu:
    2.8Gb ram neyine yetmiyor?
    Yani hangi programı açıyorsun ki bu kadar ram yetmiyor.
    Ben vmware ile hem xp hem ubuntuyu aynı anda aciyorum , ana sistemim win7. Toplamda 3 tane işletim sistemi aynı anda açıkken bile 2.8 ancak doluyor sen ne kullanıyor çok merak ediyorum.

Arkadasım Iste Benım Elımde 300TL Gıbı Bır Fıyat Var Yasadıgım Sehırdede Kapısı Bacası Altından Bır Bılgısayar Magazası Gıbı Bır Yer Var.
    Benım Anakartım Bozuk Yanı Bılgısayarcıya Goturdugumde Adam Arabasının Bagajında Unutmus 3 Hafta Gezdırmıs :)
    Sonrada Yapmaya Calıstı Eve Getırdı Kaca Kaca Gıttı Ramlerde Okumama Gıbı Sorunlar Oldu Felan Gıttım Bır Arkadasımın Bılgısayarında Denedım Ramlerımı Gayet Tıkırında Calısıyor Felan Anakarttan Suphelendım Anakartı Sokeyım Dedım Altını Paso Leyımlemıs :D Sonrada Ustundekı Bırçok Yeri
    Sulu Boyayla Yesıle Boyamıs CIDDIYIM :D Benımde Elımde 300Tl Gıbı Bı Para Var 6 Aydır Bırıktırıyorum Acıkcası ram 1 Gb Ekran Kartı da Ramden Destek Alarak 1Gb Oluyor Yanı Pc De Basit Oyunları Bıle Zor Oynuyorum Crysis War'ı En Dusuk Ayarlarda Oynuyorum Arkadasımın Pc'sınde 2 Gb Ram Var Sallıyoda Sallıyor Yok Su Oyunu Boyle Acıyor Felan :D Bende Hazır Anakartı Degıstırırken Ramde Alayım Dıyordum 2*2 gb ddr3 baktım 32 bıtte az gozukuyo korktum ıslemcım 64 bıt ı kaldırdıgını ogrenınce bı mutlu oldum :D sımdı 2*2 Değil 2 Tane 4Gb DDR3 Ram Alıp 8GB Ram Yapmayı Planlıyorum.Tekrardan Hepınıze Tesekkur Edıyorum.Bu Arada Ekran Kartın Dusuk Pek Verım Alamazsın Demeyın Onuda Degıstırıcem Yakın Zamanda Moralımı Bozmayın Lutfen :)

• İşte anlamadığımız nokta da burda.
    Önce yanlış yapıp sonra konu açıp 'oyunu yüksek ayarda oynayamiyoum' diyorsunuz.
    Oyunu ekran kartı oynar. düşük bi ekran kartın varsa 12gb ram olması bişey degistirmez.
    Güzel bir ekran kartı alırsan 3gb ramle en kral oyunu yüksek ayarda oynarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 18 Eylül 2011; 10:04:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

İşte anlamadığımız nokta da burda.
    Önce yanlış yapıp sonra konu açıp 'oyunu yüksek ayarda oynayamiyoum' diyorsunuz.
    Oyunu ekran kartı oynar. düşük bi ekran kartın varsa 12gb ram olması bişey degistirmez.
    Güzel bir ekran kartı alırsan 3gb ramle en kral oyunu yüksek ayarda oynarsın.

Cümlemin Sonundada Belirttiğim Gibi Pek Verim Alamazsın Olayını Bizde Biliyoruz Yakın Zamanda İnşallah Ekran Kartınıda Alıcam.
  • Bak şimdi sistemde 3 gb ram ile 6 gb ram olmasının hiçbir performans farkı olmaz.
    Hatta 12 gb ramin bile olsa farketmez.
    Ne zaman ki açtığın oyun ya da programlar toplamda 3 gb dan fazla olur işte o zaman 6gb ramin faydasını görürsün.
    Eğer sen hiçbir şekilde 3 gb ramden fazla harcamıyorsan boşuna 4-5-6-8-12 gibi ram alma. paranı diğer donanımlara harca.
    Benim sana demek istediğim bu.

eğer sisteminde 3 gb ram varken açtığın oyun 3gb kullanıyor veya üzerine çıkıyorsa sistem eksik olan ram miktarını hdd deki takas alanından kullanır.
    işte bu anda sisteminde aşırı bir performans kaybı farkedersin.
    çünkü hdd bie kısmını disk olarak bir kısmını ram olarak kullanmaya çalışacak bu da disk performansını hatırı sayılır şekilde düşürecektir.
    eğer 3 gb dan fazla ram kullanan bir program veya oyunun yoksa aradaki fiyat farkını diğer donanımlara kullan.

öyle "sisteme 8gb ram alsam uçar mı" gibi yanlış ve saçma yorumlara kulak asma, inanma... böyle birşey yok.

benim demek istediğim buydu..

• işlemciniz x64 bit işletim sistemi destekliyorsa kurarsın.Grçi artık hepsi destkliyor.Sistemi ileriye dönük alacaksan 8gb ram al
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levopron

işlemciniz x64 bit işletim sistemi destekliyorsa kurarsın.Grçi artık hepsi destkliyor.Sistemi ileriye dönük alacaksan 8gb ram al

İşte Bende Bu Arkadaşın Dediğini Yapmaya Çalışıyorum.İleriye Dönük.
    Öncelikle Ramler Ve Anakartı Sağlama Almaya Çalışıyorum.
    Ardından 400-500$ Lık Temiz 2. El Bir Ekran Kartı Almayı Planlıyorum.
    Ardından 800W Lık Bir Psu
    2012 ye sağlam bir bilgisayarla girip güzel oyunlar oynama peşindeyim
    işlemci bayağı bir idare eder bence.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.