Şimdi Ara

pc sogukken ana kartin fani ses yapiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar isininca ses kesiliyor bunu nasil önlerim simdiden tsk.

• anakartın fanı olduguna eminmisin cünkü aynı sey benimde basıma geldi ama benim pc nin işlemci fanıydı ses yapan eyer anakart ise kusura bakma pek bir fikir veremem ama işlemciyse elinden geleni yapayım cünkü o igrenç ve sinir bozucu sesi 8 ay dinledim sorun işlemci fanındaysa tozdan veya odanın soguk olamsından kaynaklanıyor tozdansa işlemci fanını alıp ıslak pamuk ile iyice silicen ve cok iyi kurutman lazım
    fanın pallerini iyice sildikten sonra benim pc de ses kalmadı işallah sesninkide işlencidendir de yardım edebilmisimidir en yakın zamanda kurtulmayı gölülden dilerim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhatiskodra

anakartın fanı olduguna eminmisin cünkü aynı sey benimde basıma geldi ama benim pc nin işlemci fanıydı ses yapan eyer anakart ise kusura bakma pek bir fikir veremem ama işlemciyse elinden geleni yapayım cünkü o igrenç ve sinir bozucu sesi 8 ay dinledim sorun işlemci fanındaysa tozdan veya odanın soguk olamsından kaynaklanıyor tozdansa işlemci fanını alıp ıslak pamuk ile iyice silicen ve cok iyi kurutman lazım
    fanın pallerini iyice sildikten sonra benim pc de ses kalmadı işallah sesninkide işlencidendir de yardım edebilmisimidir en yakın zamanda kurtulmayı gölülden dilerim...

cok sagol dostum ama islemci fani degil cünki pc calisirken ana kartin fenini elimle tutup calismasini engelledigimde ses kesiliyor tekrer biraktigimda ses devam ediyor ama gercekten cok sinir bozucu bi ses ama isinincaya kadar beni deli ediyor ne yapsan acama

• quote:

Orjinalden alıntı: mazhar

anakartın ustundekı fandan kaynaklanıosa kendın bı mudahale (söküp temızlemek vs) yapmanı tavsıye etmem,garantı dısı kalabılır,eger cok rahatsız edıcı dozdaysa garantıye gonder derım,cunku sıstemın saglıgı ıcın ılerde baska problemlerde yaratabılır

dostum zaten sökmeyi hic düsünmem kartin garantisi daha cok var uyarin icin cok tsk. ederim
  • Anakartın yeni gibi duruyo, garantisi devam ediyorsa geri gönder. Benim de aynı sorun vardı ama havaların ısınmasıyla şimdilik kendiliğinden durdu
    Yada istersen temizleyip yağlama yapabilirsin, makina yağıyla
  • quote:

Orjinalden alıntı: Comet

Anakartın yeni gibi duruyo, garantisi devam ediyorsa geri gönder. Benim de aynı sorun vardı ama havaların ısınmasıyla şimdilik kendiliğinden durdu
    Yada istersen temizleyip yağlama yapabilirsin, makina yağıyla

quote:

pc sogukken ana kartin fani ses yapiyor

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: mustafayozgat19

daha 1sene olmadi alali dostum nasil yani makina yagi ile sökmedenmi yapacam yaw arkadas bide basimiza ana kart fani cikardilar sanki kasanin icinde fan azmis gibi ne pcyi actintan yaklasik 15dak. sonra ses kesiliyor yardimin icin sagol arkadasim

• bence en başta bir temizleme işlemi yap...tozdan kaynaklanabilir...eğer olmazsa sadece makina yağını çok az kullanabilirsin ama fazla değil ileride sorun çıkrarır fazla kullanırsan...baktın yine olmuyor garantiye de göndermek istemiyorsan pasif soğutucu alabilirsin ama o zamanda garanti dışı kalır :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: poten_za

bence en başta bir temizleme işlemi yap...tozdan kaynaklanabilir...eğer olmazsa sadece makina yağını çok az kullanabilirsin ama fazla değil ileride sorun çıkrarır fazla kullanırsan...baktın yine olmuyor garantiye de göndermek istemiyorsan pasif soğutucu alabilirsin ama o zamanda garanti dışı kalır :)

sagol dostum deniyecem
  • Bende yeni aldım bi ses çıkıyor sinirim bozuluyor tamamen o sese odaklanıyor insan ben tüm fanları değiştim ses halen kesilmedi ve sonra anladımki ev çok sıcak olunca ses çıkıyor birde ağır oyunlar oynayınca yani soğuk tutmaya çalış kasa ısınmayıncada ses çıkıyor evin sıcak olması ses için yeter li (müzik açarakta sesi duymamaya çalış) :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bilmecem

Bende yeni aldım bi ses çıkıyor sinirim bozuluyor tamamen o sese odaklanıyor insan ben tüm fanları değiştim ses halen kesilmedi ve sonra anladımki ev çok sıcak olunca ses çıkıyor birde ağır oyunlar oynayınca yani soğuk tutmaya çalış kasa ısınmayıncada ses çıkıyor evin sıcak olması ses için yeter li (müzik açarakta sesi duymamaya çalış) :)

sagol dostum zaten 15dak. sonra ses kalmiyor müzik fikri güzel
  • aynı sorun bende de var ama benim kasanın yan tarafındaki fanda.ilk açılıştan şöle3-4 dakikka sonra kesiliyor.ben kasanın fanı olduğu için kışın kapatıyordum.zaten yazın ses yapmıyor.
  • .......................................seri numaralı Asus A8N-SLI anakartımın çipset fanı bozulmuştur.Bir adet fana ihtiyacım vardır gönderirseniz sevinirim.
    Saygılar...
    Adres:.....................................
    Tel:........................................
    "FAN 2 GÜN SONRA ELİNDE"
    alıntıdır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roses -- 19 Nisan 2006; 14:43:33 >
  • bu fanların içindeki yağ hemen devreye giremiyor. devreye girene kadar ses çıkarabilir. bir süre sonra susuyorsa çok sorun yapma. ben bunun normal olduğunu duymuştum. benim kasam da ilk açıldığında acaip sesler çıkarıyor ama bir süre sonra susuyor.
  • sagolun arkadaslar cok yardimci oldunuz
  • yağ lafımı duydum arkadaşlar siz ne diyorsunuz bu fanların bir numaralı düşmanıdır çünkü toz toplar azda sürseniz ilk başta işe yarar gibi gelebilirsize ama daha sonra daha büyük fazla zararı olur yapmayın böyle şeyler sadece temizliye bildiğiniz kadar temizleyin fanları diğer aksamlara gitmeyecekse deodarant sıkabilirsiniz merkez noktalarına (alkol olduğu için çabuk uçar ve basınçlı geldiği için tozu söker)
  • quote:

Orjinalden alıntı: atabr

yağ lafımı duydum arkadaşlar siz ne diyorsunuz bu fanların bir numaralı düşmanıdır çünkü toz toplar azda sürseniz ilk başta işe yarar gibi gelebilirsize ama daha sonra daha büyük fazla zararı olur yapmayın böyle şeyler sadece temizliye bildiğiniz kadar temizleyin fanları diğer aksamlara gitmeyecekse deodarant sıkabilirsiniz merkez noktalarına (alkol olduğu için çabuk uçar ve basınçlı geldiği için tozu söker)

dostum söylediklerin mantikli geldi sagol
  • arkadaşlar aynı sorun bende de var fan çok ses çıkarıyor pc den anlamam kasanın dışındaki fan manyaq ses yapıyor ve beni deli ediyor ne yapabilirim....?????
  • quote:

Orjinalden alıntı: octavarium

arkadaşlar aynı sorun bende de var fan çok ses çıkarıyor pc den anlamam kasanın dışındaki fan manyaq ses yapıyor ve beni deli ediyor ne yapabilirim....?????

disardakiyse bosvet sök at yeni bitane tak pahali bisey degil
  • O BÜYÜK İHTİMAL İŞLEMCİ FANI SEN Bİ İŞLEMCİ FANINA BAK..
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_FB_cagri

O BÜYÜK İHTİMAL İŞLEMCİ FANI SEN Bİ İŞLEMCİ FANINA BAK..

dostum bana diyorsan ben ana kartinki olduguna eminim ama diger arkadasinkini bilemem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.