Şimdi Ara

PC tam performansta kulanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben internet cafe işletiyorum geçnlerde rakip bircafeci donanımları tam performansta kulandığını 320 gb hdd yi 350 olarak kulanabildiğini daha sonra işlemciyi ramleri en sıabil halde en hızlı şekilde ayarlayabildiğini söyledi fakat rakip olduğu için nasıl yaptını söylemiyor..yalandır diyorum çünki pc parçalarımız aynı marka model onun pclerde benimkilerden daha fazla oyun var fakat onun pcler stabil benimkilerde ara ara kasılmalar oluyor hız konusuda bi haylı yavaş kalıyor..bu konuda bigisi olan varmı varsa yardımcı olabilirmi neler yapabliriz??

• Overclock yapmış olabilir belki
  • biraz açabilirmisiniz nedir acaba Overclock?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABDULHAMİD

Merhaba arkadaşlar ben internet cafe işletiyorum geçnlerde rakip bircafeci donanımları tam performansta kulandığını 320 gb hdd yi 350 olarak kulanabildiğini daha sonra işlemciyi ramleri en sıabil halde en hızlı şekilde ayarlayabildiğini söyledi fakat rakip olduğu için nasıl yaptını söylemiyor..yalandır diyorum çünki pc parçalarımız aynı marka model onun pclerde benimkilerden daha fazla oyun var fakat onun pcler stabil benimkilerde ara ara kasılmalar oluyor hız konusuda bi haylı yavaş kalıyor..bu konuda bigisi olan varmı varsa yardımcı olabilirmi neler yapabliriz??

HDD konusu palavra onu geç.

ramlere, işlemcilere, ekran kartına OC denen şey yapılarak performansı arttırılır.

OC: over clock yani normal düzeydeki saat hızının üzerine çıkma. ayrıntılarını internette bulabilirsiniz. Ben de denemediğim için şu şekilde yapılır diyemem.

• anladım teşekkür ederim bi deneyelim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi discovery07 -- 12 Ağustos 2013; 19:35:39 >
  • Selam ,

bir deneyelim ile olacak is degil bu . Biraz da olsa bilgi sahibi olmak gerekir . Ayrica internet cafelerdeki pc lerin 99,9% stok sogutucu ile calisir . Masraf yapmaktan kacinir cafe sahipleri . Makinelerinde en az 8 gb ram ve bircok oyunu yüksek/ultrada oynatacak ekipmanin yoksa zaten ne yapsan müsteri tutman zor olacak .

Masraftan kacmiyorum diyorsan ( donanimin nedir bilmiyorum ) ramleri 8 gb yap , HDD leri temizle , gereksiz ne varsa sil , temiz yükleme yap ve tasinabilir bir hdd ye kurulmus temiz bir sistemin imajini al . Bu sekilde yavasladigini hissttigin makinaya 15-20 dakikada imaj atip ilk günkü haline getirebilirsin .

Hatta 1 adim daha ileriye gidip her makinaya 30gb lik bir ssd takabilirsin . Bu sekilde pc kullanim hizini daha da arttirabilirsin . SSD de sadece isletim sistemi olmasi yeterli gelir .

Ekran kartlarinin makrasi modeli nedir ? dedemden kalma ekran karti varsa makinalarda zaten ne yapsan oyun performansi alamazsin . Yüksek kart takip cpu dan performans alamamak ta var bu isin icinde .

Anlayacaginiz , bi deneyelim ile olacak is degil bu . Mutlaka isin özünü bilen birine danisin , yardim alin .

320 GB lik hdd yi 350 olarak kullanmak mümkün , ancak bu sadece "compression" ile yapilabilir . PC bir sekilde hdd ye aktarilan veriyi (zip yada rar gibi düsünün ) ufaltip hdd ye yaziyor , bu compression olayi hdd de yer acabilir ancak hdd nin yavas olmasi ve cpu nun gücüne bagli olarak bilgisayari hizlandirmaz , yavaslatir .

Makinalarinizi ucurmadan olaydan anlayan birini bulun .

• quote:

Orijinalden alıntı: trumpet

Selam ,

bir deneyelim ile olacak is degil bu . Biraz da olsa bilgi sahibi olmak gerekir . Ayrica internet cafelerdeki pc lerin 99,9% stok sogutucu ile calisir . Masraf yapmaktan kacinir cafe sahipleri . Makinelerinde en az 8 gb ram ve bircok oyunu yüksek/ultrada oynatacak ekipmanin yoksa zaten ne yapsan müsteri tutman zor olacak .

Masraftan kacmiyorum diyorsan ( donanimin nedir bilmiyorum ) ramleri 8 gb yap , HDD leri temizle , gereksiz ne varsa sil , temiz yükleme yap ve tasinabilir bir hdd ye kurulmus temiz bir sistemin imajini al . Bu sekilde yavasladigini hissttigin makinaya 15-20 dakikada imaj atip ilk günkü haline getirebilirsin .

Hatta 1 adim daha ileriye gidip her makinaya 30gb lik bir ssd takabilirsin . Bu sekilde pc kullanim hizini daha da arttirabilirsin . SSD de sadece isletim sistemi olmasi yeterli gelir .

Ekran kartlarinin makrasi modeli nedir ? dedemden kalma ekran karti varsa makinalarda zaten ne yapsan oyun performansi alamazsin . Yüksek kart takip cpu dan performans alamamak ta var bu isin icinde .

Anlayacaginiz , bi deneyelim ile olacak is degil bu . Mutlaka isin özünü bilen birine danisin , yardim alin .

320 GB lik hdd yi 350 olarak kullanmak mümkün , ancak bu sadece "compression" ile yapilabilir . PC bir sekilde hdd ye aktarilan veriyi (zip yada rar gibi düsünün ) ufaltip hdd ye yaziyor , bu compression olayi hdd de yer acabilir ancak hdd nin yavas olmasi ve cpu nun gücüne bagli olarak bilgisayari hizlandirmaz , yavaslatir .

+1

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kafelerde genelde kırpılmış tweaklenmiş işletim sistemleri oluyor, ondan da olabilir.
  • adam 32GB ssd almis bence her makineye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Selam ,

Hocam 30 gblik ssd ye sadece sistemi kursa kazanacağı tek artı yanı pcnin hızlı açılıp kapanması olacak ki zaten internet kafelerde benim bildiğim pcler sabah açılır akşam kapatılır. Bana ekstra masraf gibi geldi ama herkesin kendi bileceği iş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .Colibri. -- 13 Ağustos 2013; 16:02:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• OC yapmak ilkbtaşta zevkli ve güzel gelsede arabayı sürekli 150 200 de kullanmak gibidir motorun ömrünü erkenden götürürsün.
  • @colibri ,

faydasini mutlaka görür . Yeterki isletim sistemi hizli calissin . Bende o sekil kullaniyorum . ssdlerimde sadece isletim sistemi var , geri kalan her sey hdd ye gömülü . Sadece browser acip internette gezinmek bile ayri bir zevk veriyor . Ayrica ssd den cashe kullanimi olayi bitiriyor . HDD den yüklenen oyunlarda ister istemez daha performansli calismakta . Hele 8 GB ram takip , 2 GB sini Ramdrive yapip cashe olayini Ramlara yönlendirdinmi , tek rakibim THY diye konu acarsin :)
  • quote:

@colibri ,

faydasini mutlaka görür . Yeterki isletim sistemi hizli calissin . Bende o sekil kullaniyorum . ssdlerimde sadece isletim sistemi var , geri kalan her sey hdd ye gömülü . Sadece browser acip internette gezinmek bile ayri bir zevk veriyor . Ayrica ssd den cashe kullanimi olayi bitiriyor . HDD den yüklenen oyunlarda ister istemez daha performansli calismakta . Hele 8 GB ram takip , 2 GB sini Ramdrive yapip cashe olayini Ramlara yönlendirdinmi , tek rakibim THY diye konu acarsin :)

Bu bahsettiğiniz konu üzerinden yardım talep ediyorum. Yönlendirebilirseniz sevinirim.
    i7 2600K işlemcimi de stabil kullanamıyorum. 1600Mhz seviyelerinde default durumda çalışıyor bu da Ferrari ile 20km hızla gitmeye benziyo
    Sistem özellikleri :
    H100i bağlı,
    Maximus IV-Gene-3 anakart
    8Gb Gskill 1600Mhz
    Mach Xtreme 60GB MX-DS MXDS-FUSION-60
    Not : Sistemi şuan için anakartın hdmi üzerinden görüntü alıyorum.
    Şimdiden teşekkürler..

• SahVeMad kullanıcısına yanıt
    Sistem otomatik ve sürekli olarak işlemcinin gücünü ve çekirdek hızını ayarlayıp güç tüketimini ve sıcaklığını düşürür. Yük altında değilken 1600Mhz de çalışır ancak gerektiğinde 3.4 e çıkar işlemci Intel SpeedStep teknolojisi olarak aratıp inceleyin faydalı bir işlem.
  • Stabil çalışmasını istiyorum. 5.5 Ghz e çıkan bir işlemciyi 1600Mhz seviyelerinde görmek açıkçası hoşuma gitmiyor :) İncelemek ve ileri seviye önerileriniz için şunu ilave edeyim. joygame in wolfteam oyunundan başka bir oyun oynanmıyor. O da online olduğu için sistem ne kadar iyi olursa o kadar iyi. Şimdilik ekran kartı bağlamasamda, bu ayarları yapmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

OC yapmak ilkbtaşta zevkli ve güzel gelsede arabayı sürekli 150 200 de kullanmak gibidir motorun ömrünü erkenden götürürsün.

+1 doğru söze ne denir bence hiç girmeyin o işe unutmayın ki hızlı giden atın tezeği seyrek düşermiş :)
    BIOS dan deaktif edin Intel SpeedStep uygulamasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

BIOS dan deaktif edin Intel SpeedStep uygulamasını

Görsel olarak uygulama fotoları da ekleyebilirsen sevinirim. Daha önce kullanmadığım sistemler olduğundan, yeterli bilgi birikimim malesef yok. Forumda Maximus IV-Gene3 için ayarların olduğu bir inceleme var. Ancak bizdekine göre bazı değişik yerleri var. Denedim olmadı. Eksik birkaç noktayı atlıyor olmalıyım. Yada bir yerde aktif deaktif durumu dediğiniz gibiyse illa ki vardır. Hayırlısı bakalım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: golddareth

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

OC yapmak ilkbtaşta zevkli ve güzel gelsede arabayı sürekli 150 200 de kullanmak gibidir motorun ömrünü erkenden götürürsün.

+1 doğru söze ne denir bence hiç girmeyin o işe unutmayın ki hızlı giden atın tezeği seyrek düşermiş :)

Atları severim Tezeği de faydalıdır Otların işine yarar Bağ olur bostan olur

"Enhanced Intel SpeedStep Technology" sekmesini Disabled yapın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.