Şimdi Ara

PC yi geliştirmek istiyorum bi el atın bilir kişiler aydınlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayarımı 5-6 yıl önce aldığım için birkaç parçası fosilleşti kasamı açtığımda petrol ve kömür parçalarıyla karşılaşınca şok oldum
    ve siz aydınlardan EKRAN KARTIMI değiştirmek konusunda yardım istemeye karar vermiş bulundum

Anakartım P8H61-M LE/USB3
    İşlemci: İ5 2400 3.10 ghz
    RAM: DDR3 x2 4GB
    Şu anki ekran kartım: NVIDIA Geforce 9800GT

Ekran kartı konusunda biraz araştırma yaptım biri soket dedi biri ddr dedi aklımı bayağı bi karıştırdılar işlemciyi darboğazmı etmişim ne etmişim öyle şeyler olmuş bunların sonucunda benimde aklıma şu narin sorular takıldı
    Şu söylediğim ekran kartları anakartım ile uyumlumudur?
    Sapphire R9 380 NITRO Dual-X OC
    Sapphire HD6970 GDDR5
    Sapphire R7 240 GDDR3
    Sapphire R9 285 DUAL-X OC
    (Hep sapphire baktım en ucuza en yüksek performans veren ekran kartı bu gibi duruyor idi)

uyumlu değilse önerebileceğiniz anakartlar veya ekrankartları nelerdir ? (Anakartımı da değiştirebilirim)
    Anakartı değiştirirsem diğer parçalarıda değiştirmek zorunda kalırmıyım?

Aradığım ekran kartı bana uyacak dediğimi yapacak 90 60 90 falan olacak
    Şaka bi yana Dx11 veya daha yüksek olması şart. Oyun için istiyorum, genellikle fazla grafik hafızası isteyen oyunlar oynadığım için grafik hafızası yüksek olursa iyi olur olmasada olur

Bütçem 800TL

Ülkemin aydınları yardım edin şu güzel kardeşinize bakalım

Düzenleme
    Monitörüm LG Flatron W2243S-PF
    Güç (power supply) CNet 600w 85 plus

Düzenleme 2
    YARDIM EDEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM SANIRIM R9 380 E KARAR VERDİM KASANIN İÇİNDEKİ FOSİL YAKITLAR İLE DE TÜRKİYENİN ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIM HAKKINIZI HELAL EDİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuranTürkü -- 23 Nisan 2016; 23:23:08 >

• TuranTürkü T kullanıcısına yanıt
    En önemli meseleyi atlamış Psu konusunda bilgi Vermemiş Birde monitör bilgisini paylaşın buna göre bir öneri yazılır hocam...
  • klement kullanıcısına yanıt
    Kardeşim teşekkür ederim hatırlatman için dediklerini ekledim
    Nâcizane görüşlerini beklliyorum
  • Hocam Psu'yu yine eklememişsin nasıl olcek bu böyle...
    Hocam psu powersupply değilmiydi benmi yanlış anımsadım
  • Evet hocam sistemin yeterli güç ihtiyacını karşılayan bileşendir kendisi..
    Tamamdır hocam yazmıştım onu en sonda birdaha yazayım 600w cnet imiş. bolcada kömür tozu yutturdun bana canın sağolsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • monitörünüz full hd zaten işlemci darboğazı komik olur sandy bridge bir i5 için. GTX 960 4G - GTX 950 2G gibi kartlar iyidir bence.
    Directx 12 ile amd kopacak falan diye düşünüyorsun R9 380 al ama 800 TL bütçe varken 950 - R9 380 altına inme.
  • anomaly A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim aydın insan yani bu ekran kartlarını alıp direk anakartıma takabilirim ve sorunsuz çalıştırır diyorsun
    Oyunlarda falan sıkıntı yaşama durumum olmaz gibi zaten bu ekran kartı ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuranTürkü -- 23 Nisan 2016; 22:37:25 >
  • TuranTürkü T kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yaşamazsın.
  • Hocam şöyle diyelim uzun süredir İntel işlemci Kullanmadığım için Darboğaz konusu yaşarmısın bilemiyorum Ancak Kartlar Gtx960-R9 380 seviyesinde sanırsam Biraz Oc etmeniz gerekebilir...Ben şahsen Amd kullanıcısıyım sistemimde R9 380x Nitro Versiyon kullanıyorum Kartımdan memnunum..Ancak forumda Bazı arkadaşlarımızın Sizde takip ettiğiniz ölçüde görmüşsünüzdür sürücü problemi yaşanıyor...Bu durumu göze alarak Benim Tavsiyem Ekran kartı kanadında R9 380 olacaktır kaldıki sürücü problemi Yeni gelecek sürücüler açısından daha stabil sorunsuz hale gelcektir...Bunları bilmenizde Fayda Var karşılaşacağınız durumlar kısaca budur Öte yandan Nvidia kartlarında bu aralar sürücü konusunda benzer sıkıntı yaşayan arkadaşlarımızla karşılaştık genel olarak Windows 10 kaynaklı yaşanan bir sorun Var ve bunu iki firma kartlarıda hatrı sayılır biçimde hissediyor...Şahsen R9 380x kartı Windows 7 ile son sürücü ile stabil (kart kullanıcıları genel olarak En performanslı Sürücü ile değişim yaparak-test ederek yola devam eder genel kural budur hangi kart olursa olsun) kullanıyorum bir sıkıntı görmedim şükür..forumda problemler konusu Kullanılan dosyalar gereğide yaşanabilyor bunuda hatırlatmış olup fiyat-performans konusunda ilk tercihim kesinlikle (dx12 desteği) R9 380 olurdu kararı size bırakıyorum...

Teşekkür ederim hocam o zaman msi r9 380 iyidir forumlarda da bu ekran kartı övülmüş fps açısından
  • Hocam Artık hangisi Cebinize hitap ediyorsa Onu alın geçin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.