Şimdi Ara

PCI Sata kart için yardım (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anakart modelim GA-8S648-L ve anakartımın sata desteği yok. Yer sıkıntısından dolayı 500 Gb'lık harddisk almayı düşünüyorum ve anakartıma uygun ide bağlantılı harddiskler sata harddisklere göre neredeyse iki kat daha pahalı ve bende bu yüzden sata harddisk almaya karar verdim. Anakartıma da pci sata kart aldığımda herhangi bir sorun olmadan kullanabileceğime inanıyorum. Ama yine de internetten araştırıp doğru bilgiye ulaşmak istiyorum çünkü alacağım ürünü denedikten sonra işe yaramaması durumunda iade imkanım olmayacak. Almayı düşündüğüm kartın modeli S-LINK SL-3S1I PCI TO 3 SATA+1 IDE KART. Bu kartı aldığımda sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?? Bu kartı kullanan ya da bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim..

Ayrıca ürün hakkında dikkatimi çeken bir yorumu da paylaşmak istedim sizlerle bu yazılanlar doğru olabilir mi??

" Ben bu ürünü dün akşam **** aldım ve ürün elimde oradaki görevliye sordum "buna dvdrw bağladığım zaman biostan görürümü yoksa sadece windowstan mı görür" Görevli biostanda görür onun için yapılmış dedi bende ürünü aldım eve geldim ve bilgisayarıma bağladığımda biostan Dvdrwı görmedi sadece windows üzerinden görüyor. Yani bilgisaya format atmak istesem atamayacağım.. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekimbebesi -- 12 Haziran 2010; 22:23:45 >

• tabi ki sata dvd-rw icin degil ki bu kartlar en azindan hepsi bu is icin degil. raid karti oldugu icin dvd-rw gormemesi cok cok dogal. siz hdd baglayacaksiniz hdd yi gorecektir cok rahatca. bende de var ne takarsam takayim aciyor ama gene de yakin olan bir yerden alin sıkıntı ciktiginda cozume rahatca ulasabilmeniz icin...
  • Öncelikle yardım için teşekkür ederim sormak istediğim bir sorum daha var. Alacağım harddisk sata 2 olacak büyük bir ihtimalle bazı zamanlarda da arkadaşımdan harici olarak aldığım bir harddisk var. Onu ve aldığım harddiski aynı anda bağladığımda herhangi bir performans kaybı veya veri aktarım hızında yavaşlama söz konusu olabilir mi??
  • yavaslama olabilirde olmayabilirde. makinene ne kadar kart taktigina bagli olarak degiseceltir bu durum. tabi guc kaynaginin yetismeside onemli. sahte etiketli guc kaynaklari cok sorun olabilir. fazla hdd icin iyi guc kaynagi edinin
  • Şu an için 3 kart var anakartta takılı olarak ekran kartı, ethernet kartı ve tv kartı bu kartta gelecek olursa dörde çıkacak sayı ve power supply Everest 400W. Harici harddiski taktığımda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım alacağım harddiski taktığımda umarım güç sıkıntısı yaşamam ama olası bir sıkıntıda en az kaç W bir güç kaynağı almam gerekir?? Bu arada harici harddisk direk tak çalıştır türünde değil güç için ayrı elektrik kablosu var.
  • Elinizdekinin sahte oldugunu bilin ve agirligi 2kg kadar olanlardan almaya ozen gosterin markasi cokta onemli degil hepsi iyi markalar sonucta o agirlikta olanlarin...
    3 karttan ekran kartini saymiyorum pci veriyollarina bagli olmadigi icin ethernet ve tv karti var. kartinizda da 5 slot var herhalde bir sorun yasarsaniz tek tek dener bir cozum bulabilirsiniz...
  • Aslında ilk kullandığım güç kaynağı çok iyiydi ama bir süre sonra kondansatörü yandığı için şu anda kullandığım güç kaynağını aldım o dönemde fazla bir bilgim yoktu ama 3 seneden uzun süredir kullanıyorum ve şebekedeki sorunlar dışında ciddi bir problem yaşamadım. Yine de bilgi olarak aklımda bulunması açısından tavsiye edebileceğiniz anakartıma uygun bir güç kaynağı var mı acaba??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA 3 Desteği için PCI kart
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben fsp thermaltake cooler master ocz zalman tagan... hepsini kullandim tek tek tavsiye etmem zor olur. zaten iyi psu ile kotu psu fiyat farki ile ortaya cikar. 300w denen boost everestler 25 tl iken 40 dan asagi fsp yada cooler master bulamazsiniz. bu konuda tamamen elinizin altinda ne bulabileceginize ve butce olarak ne kadar ayirdiginiza gore hersey degisecektir.
  • Verdiğiniz bütün bilgiler için teşekkür ederim kafamdaki birçok soruya cevap buldum
  • ne demek. yardimci olabildi isem ne mutlu bana
  • merhaba, bir arkadaşım hdd bozulduğu için yeni bir hdd siparişi vermiş. anakartı asus p4pe2-x yani sata portu yok ama aldığı hdd sata. s-link SL-3S1I pci kart aldık ama bios ekranında hdd görmüyor dolayısıyla windows kuramıyoruz. acaba kart mı bozuk dedik ve windows kurulmuş bir ide hdd taktık ve bilgisayarıma girdiğimizde yeni aldığımız sata hdd görünüyor yani ne pci kart bozuk ne de sata hdd. acaba bu pci kart vasıtasıyla sata hdd yi biosta nasıl gösteririm? bir yolu var mı acaba?
  • Var tabi. aldiginiz disk sata2 dir. kart sadece sata1 destegi vermektedir. diskin uzerinde sata1 moduna cevirebileceginiz kucuk bir jumper yeri olacaktir. oradan sata1 moda alarak deneyebilirsiniz
  • jumper ile denedim bir fayda yok maalesef, driver cd sinden sata-raid driver kısmından bir disket yaptım ve disket vasıtası ile tanıtmayı başarıyorum. windows gerekli dosyaları kopyalıyor, yükleme safhasına geçeceği için restart atıyor ama restarttan sonra yeniden kuruluma başlıyor ve yine hdd yi görmüyor. ne yapacağımı şaşırdım, lütfen yardım edin
  • Kartın uzerinde bir chip vardir. onu buraya yazarsaniz size gerekli driveri verebilirim
  • chipin üzerinde yazan via vt6421a
  • maalesef olmuyor, verdiğiniz driver denedim, 5.20c denedim ne yaptımsa nafile. sanırım pci sata kartın bootable özelliği ya da desteği yok
  • sorun olmaması lazım...
    ne yaptiginizi buraya yazarsaniz yardimci olmaya calisirim
  • verdiğiniz linkteki driverı indirdim, DriverDiskPrep.exe vasıtası ile bir disket oluşturdum. xp cd takıp kuruluma geçerken f6 komutuyla disketteki driverı tanıtıyorum. xp dosyaları kopyaladıktan sonra kuruluma geçnek üzere doğal olarak bilgisayarı yeniden başlatıyor. buraya kadar herşey normal gidişatta seyrediyor. bilgisayar yeniden açıldığında ise yine hdd yi görmüyor ve bütün işlemlere yeniden başlıyoruz. daha sonra vista kurmayı denedim, sata driveri yüklemeye gerek kalmadan hdd yi gördü ama kur dediğim ama disk hatası veriyor. yani anlayacağınız kısır bir döngünün içersinde gibiyim ne yapacağımı şaşırdım.
  • Boot diski olarak sataya erisemiyor. biosta boot disk secimini scsi disk olarak ayarlarsaniz buyuk ihtimal calisacaktir.
    vista icin ise birsey diyemem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.