Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılmadı. system32\DRIVERS\pci.sys
özgün kur disketini veya CD-ROM kullanıp windows kuru başlatarak bu dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz.Onarımı başlatmak için ilk ekranda 'r'yi seçin
bu durumda ne yapmam gerekli.uzun süredir bilgisayarı açamıyoruz.bilgisayarcıya götüreceğim ama kendim yapabileceksem önerilerinizi bekliyorum
bilgisayarım windows xp sp3 1)bilgisayar bir anda bu hatayı vermeye başladı.bu sorunu çok araştırdım internette bu hata ekran kartıyla ilgili çıkarıp yeniden takınız denilmiş yaptım ancak olmadı, ekran kartındaki 6 dişli slot çıkmış olabilir denmiş ancak oda değil (ama bazılarında işe yaramış) 2)daha sonra bilgisayarı boot ediniz denilmiş ancak boot işlemini yapamadım CD-Rom'u ilk sıraya getirme bölümünü tamamlayamadım çünkü num + tuşu ile olmuyor,alternatifi f5 f6 ilede sıra değişimi olmuyor.yani ilk sıraya getiremedim bu nedenle boot yapamadım.ancak yapanlar olmuş bu işlemde de sorun çözülmüyormuş(zaten elimdeki xp cdsi arkadaştan aldım sanırım aynı cd olması lazımmış bilgisayardaki xp ile ancak arkadaştan aldığım cd ile aynı sürüm sp3 bendekide) 3)ram'leri çıkarıp takınız denilmiş, yaptım fayda yok (ancak bazılarında fayda etmiş)
hata sebebi:Pci.sys dosyası eksik veya bozulmuş olduğunda bu davranış ortaya çıkabilir.
hocam windows cd sini takıp r ye basin ve onarın.
hocam pci.sys dosyasını onardım şimdide isapnp.sys hatası çıktı, bu dosyaların hepsi bozulmuş, bu syslerin hepsini kökünden halletmem için dosa hangi komutu yazmalıyım