arkadaşlar pc ye format atarken bıos çok bekliyor yardımlarınız için şimdiden tşk |
pcye format aterken bıos çok kasıyor
-
-
kime göre neye göre bekliyor? bios bekliyor dediğiniz tam olarak nedir? sistemin donanım özellikleri neler? konu detaysız yazılmış bu şekilde yardımcı olmak çok zor
-
O zaman şöyle söyleyeyim ben bilgisayara format atarken format çok yavaş ilerliyor hem de o kadar yavaş ki hiç bir format en kısa sürede iki buçuk saat sürüyor bunun bir çözümü var mı yani BIOS bilgilerini de birazdan fotoğraf olarak atayım -
-
İşletim sisteminin kurulum esnasında yavaş olmasının belli başlı sebepleri vardır ancak en belirgin sebebi donanımsal olarak kullandığınız iso cd dvd veya flash bellek bunun haricinde ise harddiskiniz olabilir. Harddiskin sağlığını hdtune cristal disk info gibi yazılımlar ile test ettikten sonra daha net sonuçlara ulaşabiliriz -
hhd sağlam çünkü üç farklı hhd kullandım hepsi de aynı sonuç -
Flash belleğe gelince onuda denedim -
Ama cd veya dvd hiç kullanmadım -
En iyisi bi ssd alıp kurtulmak -
Kasayı yan yatır bir de öyle dene -
Ne alaka ki -
Ama deniyecem -
Yok olmuyor hala aynı -
Ramlari kontrol edin gerekirse tek tek kullanıp deneyin bios da bazen yavaşlama sorunu yapar . Ayrıca HDD kablolarini kontrol edin varsa DVD CD rom onları çıkarıp deneyin -
Tşk denicem -
Eskiden award bios menüsünde low level format vardı siz böyle bir şeye mi girişiyorsunuz?
Diskinize biostan format atmayın.
rufus aracılığıyla usb belleğe bir tane bootable windows yazın sonra menüden başlangıcı 1 usb 2 hdd falan seçin öyle setup'a gidin.
Ben 1999 yılında bilgisayarın biosu ile oynarken llf ne bilmezdim, hdd low level formata hiç girmeyin bu bozulan hard disk içindir.
2.1gb disk bile formatlanırken ne kadar uzun sürüyordu.
Bu kadar eski makinaya anca xp falan yazarsınız herhalde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Ocak 2021; 8:51:9 > -
Hayır ben normal hızda format atmak istiyorum -
Tmm onu deneyim -
Tam olarak süreyi söyleyemem ama 500 megabaytlık bir İSO dosyası ile format atmıştım içinde Android kurmuştum orada hiçbir şekilde kasma filan olmuyordu ne bekliyor ne de kasıyor du her Windows format attığımda sürekli çok bekliyor -
Hdd algılamaya çalışıyordur belki. Olmadı açılırken ram okuyorsa uzun uzadıya..
Diskinizin sağlamlığını öğrenmeniz lazım, hdd scan, hdd sentinel, hd tune pro, crystal disk info falan incelemeniz lazım.
Bir de kablolar ide falan mı?
Neyse sata varmış, kabloyu yenilemeniz iyi olabilir. 10 liraya falan kablo bulursunuz yakınlarda birinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Ocak 2021; 8:54:24 >
Benzer içerikler
- hata 0x80070570
- server error in "/" application.
- active directory dizin hizmetleri şu anda kullanılamaz
- yerel yazdırma biriktiricisi hizmeti çalışmıyor
- pdf siyah beyaz yapma
- ekran videosu alma
- zyxel modem kurulumu
- pc otomatik kapatma
- iso dosyası nedir
- suya düşen telefon
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X