Şimdi Ara

peki BMW 7 serisi mi? Mercedes S class mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
22.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: obt

Sayın techzone

Bmw 7 yada Audi a8 mb den daha iyi olsa bile S serisi yıllardan beri üst düzey makam aracı olarak kullanıldığı için yani başbakan cumhurbaşkanı vs vs gibi insanlar hep bu aracı kullandığı için S tabiki bir başka duruyor.. Diğerleri teknoloji olarak üstün olsa bile S sersinin bir ağırlığı var..

7 serisi çok güzel harika bir araç ama sizin kullandığınız 5 serisi ile yan yana çekip baktınız mı hiç? iç profilden dış profilden çok andırıyorlar birbirlerini..

A8 i zaten hiç saymıyorum bile..

Gelelim S serisine C ve E serisine göre çook çook özgün bir tasarımı var. Eğer amcanız için kasa değişimi problem olmayacaksa bir tane S çekin adamcağıza problem olursada yenisinin çıkmasını bekleyin derim.. Çokta sabırsızlanıyorsanız 7 serisi alın gitsin

kasa değişimi açıkçası problem.. yenisini de beklemez biliyorum..

• Her marka ve modelin kendine has bir karekteri ve temsil ettiği statü vardır.VW her ne kadar Bentley'i üretsede VW dir.Kendi ülkesindeki imajıda o şekildedir.
    Naçizane tavsiyem kendisi kullanacaksa E ve 5 serilerinin en üst donanımlısını tercih etmenizdir. Ağılıklı olarak şoför kullanacaksa S veya 7 serilerini o zaman düşünün.
  • İki araca da test etmedim, binmedim fakat yine de birşeyler söylemek isterim. 7 serisi beni daha çok heycanlandırıyor. Yolda gördüğüm S class'lara bakmıyorum. Ama 7 serisi geçince, o heybetli duruşuna bakmamak elde değil. Kendisini genç hissetmek isteyen orta yaşlı ve yaşlı insanlar için yapılmış lüks bir araç bana göre. Çok daha sportif,heybetli ve lüks duruyor. Yerinizde olsam amcama 7 serisi alırdırırdım.
  • 5 serisinin %95 en üst donanımlısı bende var zaten.. biliyor amcam benim arabamı da kullandı uzun uzun donanımlara hakim oldukça.. hatta ben arabayı almadan önce gidip sipariş listesini gösterince "soft close kapıya ne gerek var lan 5 serisinde" dedi...

ama keyif adamı kıvamına gelmiş birisi.. o yüzden E segment araç bakmıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 19 Mayıs 2011; 1:21:37 >
  • sadece BMW
  • Eğer hemen alınacaksa 7 Serisi, eğer acelesi yoksa yeni çıkacak olan S Serisi'ni alın derim.

Yorumlar da bu yönde zaten.

Bize soracak olursan durum bu kısacası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

sadece BMW

kesinlikle
  • s class in yeni kasasının gelicek olması bence büyük bi dezavantaj ancak aracı siz kullanmıycagınız için bmw aldırıp birde beyenilmezse sizde kötü duruma düşebilirsiniz, hoş 7 serisini de beyenmemek zor ama
  • Merhaba techzone,
    Bende bir süre önce hatırlarsınız belki BMW ile ilgili oldukça yakından ilgilenmiştim halada takip etmeye devam.Bu süre zarfında Mercedes BMW kıyaslaması ve incelemesi yaptım bunun yanında AUDİ Volvo gibi premıum dedıgımız segment araçları uzun süre inceledim neredeyse her modeli bana cazip gelen tek ilgilenmediğim modelı olarak F sınıfı olan araçlarda meraktan ınceledım.Benim gözlemim ve kişisel fikrime göre BMW bazı konularda standartı yakalamış hatta oldukça yukarı taşımış hem tasarım hem kalite hemde motor olarak buna sanzıman olarakta nerdeyse muhteşem araç portfoyüne sahip saydıgım her konuda en ıyısı degıl ama harmanlama konusunda ve butun olarak baktıgımızda BMW aklında soru işareti bırakmayacak otomobiller yapıyor bu zaman dılımınde bunun en iyi görüntülerini 7 serisinde görebiliyoruz ki son 2 senedir satış olarakta durumu malum oldukça iyi bir araç.F sınıfında S class'ın durumu belli bu sınıfın kült aracı buna ıtıraz olamaz ama bana 7 serisi daha mantıklı geldi incelemelerim sonucunda alcak olsam tercihim bu olurdu diyebilirim kendi adıma.
    Bu tarz araçlara yaş itibariyle soğuk baksamda açıkçası 7 serisi kesinlikle hem tasarım hem konfor açısından çok farklı bir duygu yaratıyor.S class maalesef bana bu havayı vermedi bu arada kuzenımde tam sızın durumunuza benzer bır arac durumu oldu S320'sını uzun sure kullandı bende bu sayede arac hakkında baya bılgı ve tanıma fırsatı buldum.Yenı kasa olmasada su anda S serısı yerıne 7 serısı kullanıyor o da amcanız gıbı soforlu degıl kendısı kullanıyor ve 7 serısınde su anda daha cok memnun durumda diyebilirim.
    Yaş konusuna girmeyeceğim bu sınıfların hitep ettiği grup belli yani her ikiside uyar ancak bana bu sınıf havasını su an en iyi 7 serisi verdıgını soyleyebılırım(yeni A8 hakkında birşey soyleyemıcegım hıc bılmedıgım bır araç zaten secımlerde yok).
    Yeni S serisi hakkında açıkçası o kadar umutlu değilim son zamanlardaki Mercedes araçlar biraz geriye gidiyor gibi geldi kalite açısından önceki nesillere oranla eksiklik hissi yaratıyor.Mesela oldukça uzun süre bir önceki kasa e220 tanıma sansım oldu yeni kasa ile hayal kırıklıgına ugradım otomobıl fırmalarının genel tavırları her modelde asagı yukarı aynı ozellık gosterır belkı yanılırım yenı kasa S serısınınde ben 7 serısınden basarılı olacagı durumu uzak gelıyor ama tabıkı burda Mercedes ve en çok söz sahibi olduğu sınıftan bahsedıyoruz orası ayrı konu.Sonuç olarak ben BMW 7 serisi derim.
    Bunlar benim görüşüm alacagınız araç hangisi olursa olsun harika bir araç olacak güle güle kullanılması dileğiyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

sadece BMW

kesinlikle

neden başlık açtınız o zman
  • sn techzone;

quattroporte dusunmezler mi mesela.. veya bentley continental flying spur veya panamera bile olabilir ne bileyim.. amcanizi tenzih ederek soyluyorum bundan sonrasini; cogu insan bircok kriteri bir araya koyarak merc veya bmwye yoneliyor ki buna ben de dahilim, ama bunun bir gorgu meselesi olduguna inaniyorum.. milyon euroluk isler yapip araba tercihlerinde mercedes bmw veya range roverlardan oteye gidemeyen insanlari anlamiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: troy

quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

quote:

sadece BMW

kesinlikle

neden başlık açtınız o zman

sonuçta s class ta çok kaliteli bir araç ama bmw amblemi bana farklı duygular katıyor ki konuyu açan kişiyede öle ama yinede karşılaştırmak istemiş

• Exxcrea: amcamın BMW'yi sevmeme gibi bir durumu yok.. rahmetli babam 76 yılında evlendiğin de E21 kasa 3 serisinde başladığı BMW yolculuğuna E34 kasa 5.25i sedan ile devam etmiş ve vefat ettiği güne kadar gelmiş durumda (2000 yılında 7.40i sahibi olarak).. amcama gelecek olursak o da ilk BMW'sini E34 kasa 5.30i ile 89 yılının sonunda almış ve günümüzde 7 serisi kullanan bir insan.. yani bizim gibi teknolojinin T si ile karşılaşmasalarda BMW ile gençliklerini geçirmişler.. o yüzden amcamın BMW'ye olan ilgisi gençliklerinden gelen bir şey.. daha sonra da vazgeçemediler zaten.. ben kötü olmam amcamın içine sinmeyen bir tercih olur bu...

troy: bence BMW.. son kararı ben vermeyeceğim sonuçta!

CemUsUs: Cem kardeşim, sanırım sorunun cevabı gençlikten gelen bir alışkanlık.. artı servis hizmeti Bugatti, Bentley, Maserati gibi markalar için TR'de sınırlı... dolayısıyla daha başka markalara yönelmemekle pek alakası yok... birisi gelip sürtse boyasını 15 gün ilgili ülkeden bekliyorsun bu markalarda..

aanil: dediğim gibi bence BMW, son karar onundur..

• Böyle bir tercih yapacak olsam BMW 7 serisini tercih ederdim. Eskiden gelen bir alışkanlık herkes Mercedes diyor ancak işler eskisi gibi değil bu segmentte belli bir standart var bu yakalanmış durumda özellikle Mercedes ve BMW arasında. Bu segmentte ki araçları karşılaştırırken BMW gençlere yönelik demek de komik oluyor sanki M3 ile S class karşılaştırması yapılıyormuş gibi. Üstelik şöylede bir gerçek var Mercedes S class yeni kasasını çıkaracak araç alındıktan kısa bir süre sonra eski kasa olması durumu da hoş değil. Mercedes yeni kasası ile BMW 7'nin bir adım önüne geçecek midir? Muhtemelen evet ancak şuan için benim tercihim BMW 7'den yana olurdu.
  • AMG paket bir S çok güzel olur ancak Türkiyede o kadar çok var ki sadece bu bile imkanım olsa da benim almamam için bir sebep olur. 7 serisi, Panamera, A8 gibi alternatifler kesinlikle düşünülmeli. Seçenekler arasında tercih yapmak gerekirse ben de 7 diyorum.
  • @Respect: hemen hemen bende aynı şeyleri düşünüyorum..

@BF033: Porsche ve Audi'yi Doğuş Oto politikaları nedeni ile aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz açıkçası.. Q7 aldım (2005 - 2007), 2 sene kullanıp 100.000km'ye doğru sattım, servisten çektiğimi bir ben bir allah bilir.. "servisten ne çektin ulen sıpa?" diye soracak olursanız, soyulan tuşları garanti kapsamı içinde değişimini sağlıyoruz diyerek 2 sefer değişim oldu, toplam da 10 15 kere servise götürüp işi sündürdükleri en basit örnek! uzak kalsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: laax

peki BMW 7 serisi mi? Mercedes S class mı?

S63 olucak olsaydı tabiyki AMG m7 yok çünkü ama 7 kasa fena

S63 AMG, yeni 7.60Li'nin gerisinde kaldığı için tartışmaya gerek yok
  • Cevaplarınızı okudum da bana sanki kararı vermişsiniz de öylesine soruyormuşsunuz gibi geldi.
    Neyse öyle olmadıgını farzederek S-Class önceliklidir şartlar aynı oldugunda ama şu an için kasa değişimi yakın 7 serisi daha cazip.Ama ben olsam sportifliği fazla kaçmış bmw 7 yerine Audi A8'e yönelirdim..
  • Bence Bmw 7 serisi,dayımda var ve baya bi yolculuk yaptım araba değil uçak
  • Yaşım gereği BMW yi seçmem gerekir ama Mercedese karşı hep sempatim vardır. O yüzden Subjektif yorumum Mercedes S yönünde
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.