Şimdi Ara

peki BMW 7 serisi mi? Mercedes S class mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
149
Cevap
2
Favori
22.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 mü C mi dersen C derim, 5 mi E mi diye sorsan tabiki harika bir tasarım ve ruha sahip 5 serisi derim ancak iş bir üst sınıfa gelince Mercedes'in daha tok, daha elit olduğunu düşünüyorum. Bir de şu açıdan bakmanda fayda olabilir, ailecek Bmw tercihi yapıyorsunuz, amcan da zaten 7 kullanıcısı, bir değişiklik zamanıdır diye düşünüyorum, sonuçta her iki araç ta sürücüyü mutlu edecek, herşeyiyle hakkını verecek özelliklerde.
  • Yanlış bilmiyorsam s 500, 5.5, 750li ise 4.4 motor hacmine sahip..0-100 leri hemen hemen aynı, son hızları 250 km/s ile sınırlı..Performans açısından bakacak olursak s serisinin fazladan 1.1 hacim fazlalığı var ama vergi oranları aynı, performans değerleri birbirine çok yakın..Yani bu konuda s serisi avantajlı gözüküyor mantıken ancak sportif sürüş hissinde 7 serisi daha öndedir muhtemelen..

peki BMW 7 serisi mi? Mercedes S class mı?
  • Ben olsam BMW tercih ederdim duruşu bana daha asil geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

arkadaşlar çoğunuzu tanıyorum artık.. samimiyetine inandığım ve en önemlisi fikir sahibi olan (yanlış anlaşılmasın kesinlikle - ama arabaların yolda gidişini görerek yorum yapmanızı istemem) arkadaşlarımızdan fikir almak istiyorum..

amcam eski kasa 7.30Ld'yi değiştirecek.. ya BMW 7.50Li xDrive ya da Mercedes Benz S 500 BlueEFFICIENCY 4MATIC L almayı düşünüyoruz.. ailecek BMW'ci olduğumuz için ben tabiiki 7.50Li xDrive almasını istiyorum.. S class da tartışılmaz tabiiki..

fakat F kasalarda BMW'nin Mercedes Benz'in malzeme kalitesini hatta geçtiğini düşünürsek -ki dergiler değil otomobil otoriteleri bunu kabul ediyor- 7 serisi çok mantıklı.. ama yeni S class kesinlikle yeni kasa ile bir gömlek üste geçecektir..

S class'ı tam olarak 29km kullanma imkanım olmuştu bu yüzden araç hakkında atıp tutma hakkım olduğunu düşünmüyorum.. S320 CDI kullandım ve hakkını veriyorum.. ama F kasa ile 7 serisi önünde diye düşünüyorum..

tabii BMW'nin navigasyon - iDrive artısını göz önünde bulundurmanızı istiyorum..

benim fikrim belli ama yinede düşüncelerinize inanarak objektif yorumlarınızı bekliyorum

teşekkürler

Sakın yanlış anlamayın ama şunu sormadan edemeyeceğim. Amcanız sizin burada edindiğiniz fikirleri dikkate alarak mı seçim yapacak. Birçoğumuz (ben dahil) bu araçların içine bile oturmamışken nasıl sağlıklı şekilde fikir beyan edebiliriz ki. Bu forumda bu tür araçları yorumayabilecek insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bahsettiğiniz araçlar B, C ya da D sınıfı araçlar değiller. İnternet sayfasından özelliklerine ve resimlerine bakarak araç değerlendirmesi yapılmaz. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Araç test edilip alınır bana göre, başkasının yorumlarına bakarak değil. Kişisel fikrim amcanızın gidip aracı görmesinden ve arka koltuğuna oturup incelemesinden yana.

• Şunuda unutmamak lazım 7 seriside makyaj görebilir yakında.
  • Ben de bir öneride bulunmak istiyorum. Ya da Panamera da olabilir.

EDİT: A8 L de iyi bir seçim olabilir kanaatindeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 20 Mayıs 2011; 8:50:01 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: laax

S63 olucak olsaydı tabiyki AMG m7 yok çünkü ama 7 kasa fena

S63 AMG, yeni 7.60Li'nin gerisinde kaldığı için tartışmaya gerek yok

Peki bu?

• Bmw 7 serisinde arka koltuklarda masaj opsiyonu sunmuyordu ama s-klasse de var, bu bile 2 arabanın farkını gösteriyor biri sürücü arabası diyeri şöför arabası :D ama yinede ben yıldızcı olduğum için S alırdım :) ayrıca airmatic ds süper konforlu.
  • Benim tercihim 7 serisi 5 serisine çok benzediği için S klastan yana olurdu yalnız kasa değiştirme olayı varsa biraz beklenebilir
  • panarema diyenleri anlayamadım bence s-class ve 7 serisine rakip düzeyde değil (panarema kötüdür demiyorum tabikide ama aynı sınıf araçlar olduğunu düsünmüyorum ) içine oturmuşluğum vardı arka koltuk mesafeleri kısa ve üstten çok basık bir araç s-class hiç binmedim ama bi önceki 7 serisinde seyehat etme fırsatım olmuştu (ki long kasa olmadığı halde) koltuk mesafeleri falan inalımlaz rahat resmen bacak bacak üstüne atıp gidilebilir tavan yüksekliğide aynı şekilde insanı boğmuyor. zaten bahsi geçen araçta 7.60 li long kasa olunca bence panarema direk eleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 19 Mayıs 2011; 13:55:21 >

• Hocam Panamera düşünmez misiniz? Bu arada tamamen kendi fikrimdir yanlış anlaşılmasın ama S class ve 7 serisi bana şoförsüz kullanılcak araçlar gibi gelmiyor. Bu yüzden Panamera ya da en dolusundan bir E class düşünürdüm ben.
  • ZSARA: hocam zaten deneyim sahibi olan demedim, fikir sahibi olan dedim.. forumda bu tip otomobillere sahip olanlarin sayisi az evet ama esinde, dostunda vs olup az da olsa fikir sahibi olan arkadaslar yok degil.. amcam tabiiki kalkip buradaki yorumlara gore karar vermeyecek ama maksat hem muhabbet olsun, hemde fikir alisverisi olsun olay bu...

MINERVAL: 7 serisinde de var arka koltuklarda masaj opsiyonu..

diger arkadaslara da goruslerini belirttikleri icin tesekkur ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

panarema diyenleri anlayamadım bence s-class ve 7 serisine rakip düzeyde değil (panarema kötüdür demiyorum tabikide ama aynı sınıf araçlar olduğunu düsünmüyorum ) içine oturmuşluğum vardı arka koltuk mesafeleri kısa ve üstten çok basık bir araç s-class hiç binmedim ama bi önceki 7 serisinde seyehat etme fırsatım olmuştu (ki long kasa olmadığı halde) koltuk mesafeleri falan inalımlaz rahat resmen bacak bacak üstüne atıp gidilebilir tavan yüksekliğide aynı şekilde insanı boğmuyor. zaten bahsi geçen araçta 7.60 li long kasa olunca bence panarema direk eleniyor.

Bu araç modifiyeli mi yoksa orijinal 760Li mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: KYgt

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: laax

S63 olucak olsaydı tabiyki AMG m7 yok çünkü ama 7 kasa fena

S63 AMG, yeni 7.60Li'nin gerisinde kaldığı için tartışmaya gerek yok

Peki bu?

S65 AKAR

• S320 ve önceki kasa 735Li ile seyahat ettim ama sürme fırsatım olmadı. S serisinin iç mekanı yaşımdan olsa gerek bana saçmasapan geldi. Konsolda pek tuş olmaması, saçma sapan renk kombinasyonu vs. 7'nin iç mekanına hayran kaldım mat maun(galiba) ve siyah ön konsol, kırışık siyah deri koltuklar, navigasyon ekranının kontrolünün kolçağın üzerine konumlandırılması, cd changer kullanımının kolaylığı herşey sürücü için düşünülmüş. BMW
  • S65 AMG ye verilecek parayi bana verin bende akarim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Cevaplarınızı okudum da bana sanki kararı vermişsiniz de öylesine soruyormuşsunuz gibi geldi.
    Neyse öyle olmadıgını farzederek S-Class önceliklidir şartlar aynı oldugunda ama şu an için kasa değişimi yakın 7 serisi daha cazip.Ama ben olsam sportifliği fazla kaçmış bmw 7 yerine Audi A8'e yönelirdim..

tamamen düşündüklerimi yazmış arkadaş.Kesinlikle bende Audi A8 e bakmanızı öneririm.
  • Hocam konuyla alakasız ama aklıma takıldı, sormak istiyorum(imzanızdan yola çıkıyorum)

Ankara'daki Alkan otomotiv sizin mi?
  • quote:

S65 AMG ye verilecek parayi bana verin bende akarim...

hohoohohohohoho hahaha değil hohohoho

S65 nasıl şahlanıyor mustang yanında

http://www.youtube.com/watch?v=GwxHgfiX774
  • arkadaslar konuyu bastan okursaniz neden Audi dusunmedigimizi anlarsiniz... sebepleriyle belirttim..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.