Şimdi Ara

Pentax *ist DL2 de kalsin mi gitsin mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar sonunda nihayet muradima erdim.Almanyadan 444 euoroya Pentax *ist DL2+18-55mm Kit yaninda hediyesi 1 gb sandisk sd kartla aldim.Darisi tez zamanda bekleyen arkadaslarin basina( O kadar güzel bir duygu ki tarif edemiyorum).
    Simdiye kadar bircok degisik marka ve model dijital kameralari kullanma firsatim oldu.Ama hep otomatik ayarda kullandim.Tam manuel ayarlara haiz diyebilecegimiz bir makinaya sahip olmak nasip olmadi.Hayalim Hep slr idi aslinda . Bircok kez; nikon,canon,olympus,konica marka dslr model den (giris seviyesi)almak arzusuyla yola ciktim ama hep vazgectim.Bu isten anlamiyordum ve durmadan gelisen teknoloji insani elindekiyle yetinmeye tesvik etmiyordu,etmiyorda.Üstelik Ayni zamanda durmadan muhtelif objektiflerden almak arzusuna yenik düsecektim ve bu ugurda ufak bir servet harcayaktim bundan adim gibi eminim.
    Kusura bakmayin laf uzadi sonunda kardesim kanima girdi ist dl2 yi aldim. Aldim almasina da iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum dogrusu?
    Sizden ricam mesela ist dl2 muadili baska bir marka önerirmisiniz yoksa kalsinmi dersiniz( Cünkü iade hakkim var) ...Kalsin diyen arkadaslarin önerileri ne olur. Birde otomatik odaklamasin yavas oldugu söyleniyor , ne dersiniz ve seri cekim hizi sn.de 2,8 kare diyor bana kullanirken yavas geldi sanki ama henüz tecrübem olmadigindan isin dogrusunu bilemiyorum görüslerinizi aktarirsaniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemy -- 9 Aralık 2006; 4:25:41 >

• İlk DSLR makinense kafana takman gereken bişey olduğunu sanmıyorum dostum, hayırlı olsun ...

Tabii uzman arkadaşların da yorumlarını bekle sen yine de Ben şahsi düşüncemi söyledim
  • quote:

Orjinalden alıntı: acemy

Arkadaslar sonunda nihayet muradima erdim.Almanyadan 444 euoroya Pentax *ist DL2+18-55mm Kit yaninda hediyesi 1 gb sandisk sd kartla aldim.Darisi tez zamanda bekleyen arkadaslarin basina( O kadar güzel bir duygu ki tarif edemiyorum).
    Simdiye kadar bircok degisik marka ve model dijital kameralari kullanma firsatim oldu.Ama hep otomatik ayarda kullandim.Tam manuel ayarlara haiz diyebilecegimiz bir makinaya sahip olmak nasip olmadi.Hayalim Hep slr idi aslinda . Bircok kez; nikon,canon,olympus,konica marka dslr model den (giris seviyesi)almak arzusuyla yola ciktim ama hep vazgectim.Bu isten anlamiyordum ve durmadan gelisen teknoloji insani elindekiyle yetinmeye tesvik etmiyordu,etmiyorda.Üstelik Ayni zamanda durmadan muhtelif objektiflerden almak arzusuna yenik düsecektim ve bu ugurda ufak bir servet harcayaktim bundan adim gibi eminim.
    Kusura bakmayin laf uzadi sonunda kardesim kanima girdi ist dl2 yi aldim. Aldim almasina da iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum dogrusu?
    Sizden ricam mesela ist dl2 muadili baska bir marka önerirmisiniz yoksa kalsinmi dersiniz( Cünkü iade hakkim var) ...Kalsin diyen arkadaslarin önerileri ne olur. Birde otomatik odaklamasin yavas oldugu söyleniyor , ne dersiniz ve seri cekim hizi sn.de 2,8 kare diyor bana kullanirken yavas geldi sanki ama henüz tecrübem olmadigindan isin dogrusunu bilemiyorum görüslerinizi aktarirsaniz sevinirim.

guzel bir makina ist dl nin af sinin yavas oldugu soyleniyordu fakat bu durum dl2 de duzeltildi diye biliyorum, seri cekim hizini kafana takma cunku segmentindeki tum makinalarda yakin hizlarda seri cekim yapiyor... bu makina yerine pentax k100d dusunebilirdin hem daha yeni bir model hemde govdede titresim onleyici var veya nikon d50 de bu makinanin rakibi ama birazdaha pahali ........ kaliteli bir objektifle cok guzel fotograflar cekebilirsin mesela sigma 17-70 makro yu tavsiye ederim..... hayirli olsun buarada

• bende ist ds kullanıyorum. bunlar sağlam ve çok güzel aletler. aynı işi görecek nikon yada canon modellerini almak için küçük bir servet ödemen gerekebilir.

menüsü çok kullanışlı ve basit. çekim kaliteside gayet başarılı. yüksek isolarda bile düşük noise oluşturuyor.

bence akıllıca bir iş yapmışsın ve çok iyi fiyata almışsın. bende amerikadan getirtmiştim.

kullanmanı tavsiye ederim, zamanla seveceğine emin ol
  • seri çekim konusunda pentaxın alt modelleri biraz nal topluyor (k10d'de böyle bir şey olduğunu sanmıyorum henüz okumadım inceleme gerçi) ondan sorun senden kaynaklanmıyor, buffer küçük. hayırlı olsun ben de bir k100d kullanıcısı olarak çok memnunum ve parasının her kuruşunu hak ettiğini, doğru bir yatırım yaptığımı hissediyorum kullanırken.
  • KALSIN
  • Hepinize tesekkür ederim cevaplariniz icin . Pentax kaliyor arkadaslar.Seri cekim hizi ve af u biraz yavas ama rahatsiz etmiyor.Parasini hakediyor dogrusu.4 tanede 2500 luk sarjli pil ile flasli flassiz olmak uzere 1600 kusur kare cekim yatim pil ömrüde hosuma gitti gerci diger marka ve modellerde nasildir bilmiyorum.
    Objektif konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum ...makro ve uzak mesafe cekim icin tavsiyelerniz nedir acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.