Şimdi Ara

pentax k-x mi canon 40d mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar açıkçası fotoğraf konusunda bilgisiz değilim yaklaşık 1 sene boyunca 550d kullandım ancak bazı durumlardan dolayı makinamı satmak zorunda kaldım şu an elimde 1100TL bulunmakta ilgi alanım daha çok portre ve yaşam fotoları çekmek pentax k-x i baya araştırdım hatta bazı testlerde sitelerde 550d den donanımsal olarak daha iyi olduğunu gördüm fakat çok iyi biliyorum ki iş makinada değil kafada dır "canon 40d" son zamanlarda gözüme baya çarptı pentax'ı çok sevdim ancak lens bulma sıkıntısı çekmek de istemiyorum açıkçası af pek tercih etmem ancak olsa da fena olmaz kanaatindeyim :) arkadaşlar bana bu fiyatlarda ne önerirsiniz açıkçası bu 2 makina olmak zorunda deil 2. el alıcam zaten bütün önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

• Dostum Pentaxın demirbaş makinesi hala K10D dir.

Hele af si çok önemli değil diyorsan K10D tam senlik..

Portre ve yaşam fotoğrafı demişsin zaten öyle çok seri af ye ihtiyacın olmayacak gibi..

K-x K10D den daha güncel bir model olsa da (Iso,video,af ve güncel özellikler) K10D nin fotoğraf kalitesi bambaşka. Benim ilk makinem K-x in yenilenmiş modeli K-r idi daha sonra eski bir model olan K10D ye geçtim.

Fotoğraflarıma baktığımda K10D ile çektiklerimdeki farkı bariz hissediyorum.

2. el body olarak 600 liraya bulabilirsin bu arada :) Ucuz olması seni yanıltmasın sakın.

Bu arada Pentaxta objektif sıkıntısı var.Kimse yok diyemez sanırım.Hele son zamanlarda artan pentax kullanıcıları yüzünden iyice objektif bulamaz olduk ona göre düşünün.
  • hocam daha önce nikon d90 ve 550d kullandım ancak pentax kullanmadım af benim için öyle acayip bir öneme sahip değil k10d nin af si ne durumdadır mesela bana k-x de uç noktalara odaklanmanın çok zor olduğu söylendi açıkçası kafam çok karıştı şu karşılaştırmalara bakıyorum
    http://snapsort.com/compare/Pentax_K-x-vs-Pentax_K10D
    mesela k-r de kafamda soru işaretiydi ancak siz şu an k-r yi bırakıp k10d aldım deyince o soru işareti iyice büyüdü mesela k10d nin iso değerleri bi hayli düşük 1600 :)
    bilemiyorum kafam iyice karıştı...
  • 40D üst sınıf bir mainadır bana göre karşılaştırmak yanlış olur. Bütçeni yazarsan belki farklı seçenekler gelebilir.

Bu arada K10D için AF da baya sıkıntı olduğu söyleniyor.
  • bana 550d nin yokluğunu hissetirmiyecek bir makina arıyorum diyelim...
  • bütçem söylediğim gibi body için 1100 tl civarında dır
  • Bütçe nedir?Tekrar soruyorum çünkü öneriyi ona göre yapacam.Birde 2. el mi alınacak?
  • evet 2. el olması bi sıkıntı yaratmaz bütçem ilk msj da belirttiğim gibi 1100 tl civarındadır
  • o fiyata 40D ler var ama temzizliği nasıl bilmem.550D 2. elde bulabibilirsin o fiyata.Forumda satan vardı k-x 18-55 ve 55-300 ile birlikte 1100TL ye.
  • Pentax'ta K-r önerilir o zaman..

200 falan daha verirseniz bir üst sınıfta K-7 alabilirsiniz. Suya toza dayanıklı bir gövde.

K10D'nin Iso ve af si kötüdür evet. Ama ben çekeceğiniz tarzda sıkıntı yaratacağını düşünmediğim için tavsiye ettim.

K-x te vizörde netleme noktaları yoktur bu arada.. K-r de eklendi o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gary_2550 -- 10 Temmuz 2012; 1:30:06 >
  • hocam tavsiyelerin için çok teşekkür ederim tabi ki kesinlikle tavsiyelerinizde kusur blmuyoru msonuçta benim verdiğim bilgilerden yola çıkıyorsunuz bende farklı bi tat arıyordm 550d güzel makina fakat malesef ki satmak zorunda kaldım ve hazır yeni alıcakken biraz farklı bi tat arıyorum ve k-x k-r bu makinalar dikkatimi çekti bende bi sormak istedim sonuçta elime almadığım 2 makina bunlar 40d mesela üst sınıf deniyor ancak donanım açısından bakıldığında k-r nin gerisinde kaldığnı görüdüm bu da kafamı karıştırdı söylediğim gibi hocam sence k-r veya k-x bana 550d yi aratır mı?
  • Video konusunda aratabilir sadece onun dışında zaten gövde olarak K-r daha sağlam hissi veriyor.

Malzeme kalitesi daha iyi demek istemiyorum hayırdır laboratuvara mı soktun diyecekler diye ama K-r ve 550D eline almış herkes derki K-r daha sağlam.

Fotoğraf kalitesi olarak durum kişiden kişiye değişir.Ben K-r derim.

Canon'un artısı video ve objektif çeşitliliği ve bulunabilirliği..
  • videonun benim için bi önemi yok k-r galiba gerçekten söylediğiniz gibi iyi tabi k-r bulmakta ayrı bi mesele
  • Valla bir ara baya vardı. Sonra pentax çok övülmeye sürekli tavsiye edilmeye başlayınca piyasa da ne K-r kaldı ne objektif.

K-5 çok sattı o yüzden 2. eli var.Biraz daha çıkabilirseniz K-7 de tavsiye ederim.
  • k-x k-r Pentax giriş seviye govdeler. canon 40d aynı sınıfta değil. AF açısından 40D'de daha rahat edersiniz. ama AF pek kullanmayacaksanız bahsi geçen Pentax modeller de sizi keser :) lens bulmak aslında çok zor değil ama Nikon-canon kadar kolay değil. Pentax forumlarinda gezinmeniz lazim :) ama onun da söyle bi rahatlığı var; Nikon-canon alirken sahibinden'deki veya hayyam'daki muhatap olduğunuz paragöz tiplerle pek muhatap olmuyorsunuz :) daha küçük çaplı bi ortam var. ayrıca k-r ile 40D arasında boyut açısından da fark var yabana atmayın. dışarda gezerken ağırlık açısından önemli bir konu bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.