Şimdi Ara

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
8.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıl 2005 Mod P Nikon D50 Hava Güneşli %100 benzer şartlar değil belki ama çekim yeri noktası aynı ...

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık'

• @sarpuli makinayı tanımak için büyük fırsat bence. Sakın makinanızdan soğumayın bence makinanızı tanıyarak +1 veya 2 stop değer vererek çekimlerde bulunun sakın hevesinizi kırmayın ortada bence büyük bir sorun yok. firmware ile düzeltemezsiniz çünkü bunu hep duyardım diğer kullanıcalardan da ancak önemli bir sorun değil yildiz(ahmet abinin) çıkardığı işlere bakarsanız ne kalitede makina aldığınızı görürsünüz. gerçi öyle fotoları her k20d kullanıcısı çekemiyor görüyoruz. bu kadar övülen bir makina aldıysanız müşteri memnuniyetinin nerelerde olduğunu görürsünüz. hayırlı olsun.
  • Bu pozlama ile ilgili genel bir sorun dan bahsedilmiyor nette.
    Bence Elitel servisinden Nazmi beyle gorusun. Kendisi cok olumlu ve yardımcı olan biri diye bahsedilir.
    Bakalım ne diyecek.

Tel: 0216 342 53 33
  • Diyafram öncelikli(av) ve enstantane öncelikli(tv) modlarda denene yapabilir misin?
  • d50 bence daha güzel çekmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cromartie

Diyafram öncelikli(av) ve enstantane öncelikli(tv) modlarda denene yapabilir misin?

Hocam yeterki iste her türlü deneme yaparım. Bi sonuç değişse keşkede gönül rahatlığı ile kullansam. Şu an sugerboy ile msn deyiz aynı sorunları yaşadığını, arkadaşlarında olan 2 farklı K20D de aynı problemlerin olduğunu söylüyor. Dediğiniz denemeleri eklerim birazdan...
  • Mod Tv ıso 100 WB Auto

0

+1

+2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 30 Haziran 2009; 12:13:12 >

• Mod AV ıso 100 WB Auto

0

+1

+2

• Ayrıca 100mm bile elim pek titremesede ve SR açık olmasına rağmen flulaşma var sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 30 Haziran 2009; 12:28:23 >
  • bu makineyi +1de kullanacaksın hatta keskinlik vs. gibi ayarları da hep +1 de olacak
    titreşim önleme mekanizması konusunda yavaş yavaş bana yaklaşıyorsun :)
  • Evet bir karanlık hakim pozlama yetersiz gibi gözüküyor ancak bence demin de yaptığınız gibi bir kaç stop değer vererek gidermeye çalışın. Fotolar anladığım kadarıyla RAW dönüşümü değil bir de(pef veya dng)'den jpeg dönüşümü yapın fotoğrafların kalitesinin artacağını görürsünüz. Bence ne olursa olsun makinanızı satmayın zarar kaçınılmaz olur bu makinayı almak isteyenler piyasada bulamıyor. Bu arada tv modda yapılan çekimlerde gayet pozlama yeterl gibi duruyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

d50 bence daha güzel çekmiş

şşşş

fotoğrafçılık bölümünde nikon u desteklemek büyük suç, günah ve çok ayıp bi daha görmiyim !

(:
  • ben hiç bir zaman marka yanlısı olmadım fakat gördüğüm kadarı ile nikonun diğer markaların eş değer makinelerine göre daha başarılı olduğunu düşünüyorum... tek sorun lenslerin pahalı olması :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 30 Haziran 2009; 13:01:41 >
  • Valla ben Sonyericsson K850i den K10D (GX10) 'a geçtim. DSLR alma sebebim fotoğraf çekmeyi çok sevmem. Pentax alma sebebim manuel mod ve manuel lens kullanımının zevki...

Makinayı ilk aldığımda Oto Mod ile sanırım 5 - 10 foto çektim... Sonrasında Manuel mod ile alışmaya çalıştım. ilk başlardaki karanlık olayı artık yok.. Problem bendeydi onu anladım : )

Sizin bahsettiğiniz konu şudur " kardeşim ben önemli bir anı Otomatik mod ile kaçırmamak için çekmek istiyorum ama makine izin vermiyor" diyorsunuz.
    Bence biraz sabredin kullanım klavuzundan ve @ikarahal , @yıldız beyin dediklerini biraz dinleyin... Sonuçta benim üzüntüm elinizdeki makinanın değerini göremeden soğumanız ve satma isteğinizdir.

Bence biraz daha zaman verin ve ısınmaya çalışın olmazsa ısınamazsanız satar başka bir marka modelle devam edersiniz.. Sonuçta asıl zevk fotoğraf çekmek ve bundan keyif almak.... nikon , canon , pentax ,sony fark etmez...

• hocam senin fotoğrafları ben hala karanlık buluyorum
  • Makinayı açarken menü tuşuna basılı tutarsanız firmware versiyonu nu görebilirsiniz..!
    Guncel ver V1.03
  • quote:

hocam senin fotoğrafları ben hala karanlık buluyorum

O benim tarzım ama : )
  • Sapuli.Ven de eksik pozlama sorunu yaşıyordum canon 40d makinemle ve lens filtremden oldugunu farkettim.eger sende de uv filtresi ya da başka bir filtre varsa çıkarıp denemeni tavsiye ederim..
  • Aynen denildigi gibi kalitesiz uv ler mc kaplı olmayanların tamamı diyebiliriz pozlamayı, keskinligi ve renkleri etkiliyor.
  • gizemli havalarına mı bürünüyorsun yoksa :) parlaklığını arttır artık şu fotoğrafların gözümüz kör oldu :)

quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

quote:

hocam senin fotoğrafları ben hala karanlık buluyorum

O benim tarzım ama : )
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.