Şimdi Ara

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
8.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Usta ben photoshopla koyulaştırıyorum işin aslı : )
    HDR yaparsam daha da koyulaştırıyorum : )
    Koyu tonlu fotoğraflar çok hoşuma gidiyor ama gezi tarzı fotolarda aydınlık çekerim o ayrı : ) Portre ve sürrealist çalışmalarda koyu tonlar her zaman hoşuma gitmiştir : )

quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

gizemli havalarına mı bürünüyorsun yoksa :) parlaklığını arttır artık şu fotoğrafların gözümüz kör oldu :)

quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

hocam senin fotoğrafları ben hala karanlık buluyorum

O benim tarzım ama : )

• iyi kör yaşamaya devam etcez desene
  • @sarpuli, hocam beyaz ayarını otomatik yapmak yerine ortama uygun beyaz ayarını manuel girseniz daha sağlıklı sonuç olmaz mı? tamam otomatik mod un tatmin etmesini istemek hakkınız ama makinanın böyle sahnelerde oto WB ta şaşırması doğal bence. neredeyse her makinanın otomatik WB sı vasat sonuçta.
  • beyaz dengesi ile alakası yok hocam
    renklerde fazla bir problem görünmüyor
    fotoğrafın karanlık çıkmasından yakınıyoruz biz
  • Öncelikle yorum yapan herkeze teşekür ederim. Satma az kullan dene olmadı satarsın yorumlarına katılıyorum ama eğer kullanırsam makinem 2. el olacak ve değeri düşecek. En azından şimdi deneme çekimleri yaptım sadece diye satabilirim. Zaten kolay kolay satabileceğimide düşünmüyorum :( Burdan isteyen varsa ABD fiyatına verebilirim zarar etmeyeyim kar amacım yok.

Bazı arkadaşlarında dediği gibi herşey otomatikken doğru dürüst bir kaç kare çekmesini beklemek çok bişe istemekmidir? Dpreview incelemesine yeniden baktım örnek fotoğrafların çoğunda +0.7 telafi verilmiş (ayrıca bende 0.5 1 diye gidiyor 0.7 yok?) ve bu konuda da hiç eleştirilmemiş! yani buda çok komik geliyor bana.
    Hadi bizim bi araştırma imkanımız var soruyoruz sağolun yardımcı olmaya çalşıyorsunuz. Elin adamı aldı K20D bişede bilmiyor (bilmiyorsa dslr almasın demeyin) Ne yapacak bi otomatik moddan başlayayım zamanla kendimi geliştiririm diyecek ama ne görsün fotoğraflar hep karanlık. Veya bunu pentaxa ileten yokmu? Bu sizleri nasıl rahatsız etmedi anlayamıyorum....

Firmware e bakarım sinirlendim evden çıktım makineyide bıraktım.

WB konusundada değişikliker yaptım ama pek değişen bişe olmadı. Ayrıca objektifin üzerinde herhangi bir filtre bulunmuyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 30 Haziran 2009; 15:24:24 >

• Orjinalden alıntı: sarpuli

Öncelikle yorum yapan herkeze teşekür ederim. Satma az kullan dene olmadı satarsın yorumlarına katılıyorum ama eğer kullanırsam makinem 2. el olacak ve değeri düşecek. En azından şimdi deneme çekimleri yaptım sadece diye satabilirim. Zaten kolay kolay satabileceğimide düşünmüyorum :( Burdan isteyen varsa ABD fiyatına verebilirim zarar etmeyeyim kar amacım yok.

Bazı arkadaşlarında dediği gibi herşey otomatikken doğru dürüst bir kaç kare çekmesini beklemek çok bişe istemekmidir? Dpreview incelemesine yeniden baktım örnek fotoğrafların çoğunda +0.7 telafi verilmiş (ayrıca bende 0.5 1 diye gidiyor 0.7 yok?) ve bu konuda da hiç eleştirilmemiş! yani buda çok komik geliyor bana.
    Hadi bizim bi araştırma imkanımız var soruyoruz sağolun yardımcı olmaya çalşıyorsunuz. Elin adamı aldı K20D bişede bilmiyor (bilmiyorsa dslr almasın demeyin) Ne yapacak bi otomatik moddan başlayayım zamanla kendimi geliştiririm diyecek ama ne görsün fotoğraflar hep karanlık. Veya bunu pentaxa ileten yokmu? Bu sizleri nasıl rahatsız etmedi anlayamıyorum....

WB konusundada değişikliker yaptım ama pek değişen bişe olmadı. Ayrıca objektifin üzerinde herhangi bir filtre bulunmuyor...

Birde raw olarak bi çekim yapmadım mantığını biliyorum ama kullanmadım. Zaten fotoğraf o anın resmidir o an nasılsa öyle olmalıdır o ana ışık az ise az olsun çok ise çok yoksa o anı yakalayayım renk katayım ışık katayım bu fotoğraf değil resim olur. Photoshop mucizeleri istemiyorum ben...

• Makinen ile yaşadığın hayal kırıklıgı için uzuldum Sapuli.Ama satmadan önce pentax forumundan ya da DH den birkaç arkadaşla buluşup fikir alışverişi yapman iyi olur.ben de aldıgım tamron 17-50 lens karanlık ve düşük pozlama yapıyor diye düşünürken sorun kaliteisz uv filtresinden çıktı.Belki de lensinde bir problem vardır kimbilir.o kadar ugraşıp ta Amerikadan getirdigin makineyi satmadan once iyi düşün derim.Zira çok guzel bir makine ve alıştıkça bırakmak ıstemeyebilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurrus -- 30 Haziran 2009; 15:55:18 >
  • lensle ilgili bir durum değil tüm pentax makinelerde bu sorun vardır bizzat tescilledim ben bu olayı...
    pozlama telafisi ile çekim yapacaksınız
    bu makine iyi fotoğraf çekebilir fakat sizi çok uğraştırıyor
    arkadaş "bu şekilde uğraştırıcı şeyler eskiden kaldı bu kadar uğraşmak istemiyorum diyor"....
    işin kısacası pentax makinelerin iq seviyeleri auto modda yeterli gelmiyor... sürekli ayar yapacaksınız her duruma karşı... ve bir kareyi çekmek için belki 5 kez çekim yapmak zorunda kalacaksınız...
    herşeyi el ile ayarlamak zorundasınız ve bu da bir çok enstantanenin kaçmasına neden olduğu gibi bazı fotoları bir kaç kez çekmek zorunda kalıyorsunuz bazen bu iş eziyete dönüşebiliyor... ayrıca çektiğiniz fotoğrafları da hep bir yazılımla düzenlemek zorunda kalıyorsunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 30 Haziran 2009; 16:07:43 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

Orjinalden alıntı: sarpuli

Öncelikle yorum yapan herkeze teşekür ederim. Satma az kullan dene olmadı satarsın yorumlarına katılıyorum ama eğer kullanırsam makinem 2. el olacak ve değeri düşecek. En azından şimdi deneme çekimleri yaptım sadece diye satabilirim. Zaten kolay kolay satabileceğimide düşünmüyorum :( Burdan isteyen varsa ABD fiyatına verebilirim zarar etmeyeyim kar amacım yok.

Birde raw olarak bi çekim yapmadım mantığını biliyorum ama kullanmadım. Zaten fotoğraf o anın resmidir o an nasılsa öyle olmalıdır o ana ışık az ise az olsun çok ise çok yoksa o anı yakalayayım renk katayım ışık katayım bu fotoğraf değil resim olur. Photoshop mucizeleri istemiyorum ben...

ev steplerini 1/2 den 1/3 e getirirseniz sizin de 0.7 niz olur...

• bu kadar iddialı konuşmaya gerek yok bence K10D kullanıyorum K100DS de kullandım, pozlamayla ilgili sıkıntı yaşamadım. şu oldu doğru yerde doğru ölçüm metodunu kullanmadığımda sıkıntılar oldu. ama burada suçlu bendim makina değil. bu sebeple önce kendinizi bir test edin derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TT

bu kadar iddialı konuşmaya gerek yok bence K10D kullanıyorum K100DS de kullandım, pozlamayla ilgili sıkıntı yaşamadım. şu oldu doğru yerde doğru ölçüm metodunu kullanmadığımda sıkıntılar oldu. ama burada suçlu bendim makina değil. bu sebeple önce kendinizi bir test edin derim.

Ev step uyarınız için sağolun. Sorunun en azından bendekinin ölçüm modu bi alaksı yok keşke olsa :(
  • Daha makinayı tanımadan alısmadan bu tur kararlar vermek gercekten uzucu. Bende K100DS kullandım su andada K10D hic bu tur problemim olmadı.
    Madem boyle bir olay var dediniz, setup tan adım ayarı yaparsınız poz telafisinide hep + 0.7 adımda tutarsınız ve otomatik yerine P modunda cekersiniz olur biter.
    Her makinanın kendine gore artıları eksileri huyu suyu var. Bunları cozdukten sonra zaten iyi sonuclar gelmeye baslıyor. Boyle bir makinayı cozumude varken otm modda az pozluyor diye gozden cıkarmak yanlıs ve yersiz olur. Bu makina cok basarılara imza atmıs ve bir cok kisinin hayalini susluyor. Degerini bilin. Otm kavramı aslında fotografcılıga ters bir sey. Pozlama bile aslında gri kartla yapılır. Beyaz ayarı yine ortam ısıgına gore manuel yapılır. Hatta pro kesim direkt pozometre kullanır aldıgı degerleri makinaya elle girerek ceker. Otm te hep hata olur, olacaktırda.

Jpg dediginiz sey fabrikanın on tanımlarıyla olusan sıkıstırılmıs bir dosya. Bu hazır tanımları islemciye bırakmaz, kendiniz yapar sıkıstırma oranınıda dusuk tutarsanız makinanın verdigi fabrikasyon jpg ten cok daha kaliteli sonuc alırsınız. Oyleki orta format makinaların renk kalitesine ulasırsınız. K10 ile K20D nin en buyuk avantajı zaten raw kalitesi. Bakın ust segment makinalara K10D nin raw kalitesi karsısında eziliyor.
    D-SLR nin mantıgıda zaten raw cekmek. Cunku body fabrikanın belirledigi belli algoritmaları kullanıp jpg yapar. Makina ne cektiginizi bilmediginden algoritmalarıda ezbere uygular. Ama siz ne cektiginizi ve nasıl anlatmanız gerektigini bildiginizden raw dosyasını o yonde kendiniz isler cok daha iyi sonuc alırsınız. Yani otm mod ile nasıl iyi sonuc alınamıyorsa otm jpg te standart kullanıcı icin dusunulmus yetersiz veridir. Otm modda asla dolunay cekemezsiniz. Cunku makina dolunay cekeceginizi bilmez ve fener ısıgı gibi goruntu alırsınız ama elle ayarlayınca kraterleri belli bir dolunay fotosu alırsınız. İste makina islemcisiyle raw bilgiyi jpg dosyaya cevirirkende ezbere bir islem yapar. Ama raw ile ipleri siz elinize alırsnız. Ayrıca Jpeg le yapılan her islem basit resize islemi bile kaliteyi dahada bozarken raw da boyle problem yasamazsınız kalite sabittir. Mesela onemli kare bir anlık bastınız jpg cektiniz ve beyaz ayarı yanlıs gecmis olsun gitti kare raw olsaydı hic sorun degildi. Biraz daha derin bakılınca D-SLR alıp jpg cekmek ferrari alıp trafikte adım adım yol almaya benzetilebilir. Max performans istiyorsak makinayı kompakt gibi degil, D-SLR gibi kullanmalı.

• Sevgili sarpuli ve sugarboy, üzülerek söylüyorum yanılıyorsunuz. Yazınızı ben dahil birkaç profesyonel abim daha okuyarak güldüklerini msn görüşmemizde belirttiler ve uğraşmamamı boşvermemi istiyorlar (isim vermiyorum zaten bu forumlara yazmıyorlar) K10D ve K20D gövdeler sınıflarındaki eniyi fotoğraf kalitesini ispatlayan gövdelerdir. Artık bu konuya girmek dahi istemiyorum. Poz ölçme sistemi aşırı hassas durum bundan ibaret yani herzaman dediğim gibi uzun sürede alışmanız gerekebilir yoksa rezil eder. Canon ve Nikonda en üst seviye SLR gövdeleri kullanmasam belki dicem ama asla kıyaslamayın gövdeniz muazzam bir gövde. Kullanmayı bilmediğiniz için durum bundan ibaret. Her üreticinin gövdesi kendine has özellikler içerir bu aslında sizin için sorunsa varsın +0.7 olsun içiniz rahat etsin. Ama zamanla şuan bende olduğu gibi tüm değerler sıfırda salt RAW fotoğraflar çeker kaliteyi yakından hissederek yaşarsınız. Size durumu şöyle özetleyeyim kısaca ; mesela manzarada karanlık ve aydınlık noktalar mevcut ölçüm yapan sensörlerde bunu her sensöre noktasal hassasiyette algılayarak ışığı süzüyor amaç minimum ışık patlaması. Siz bunu alışana kadar elinizle + poz telafisinde açabilirsiniz ama patlayan bir ışığı ne yapsanız olmaz. AE-L tuşu ile pozlamak istediğiniz ışığın şiddetini ölçüp kilitleyerek sonra çekim yaptığınızda istediğiniz ışığın nekadar doğru elde ettiğinizide görebilirsiniz. Buda bir yöntem. Hakimiyet arttıkça yöntemleri hızlıca kendinizde geliştirebilirsiniz. Ben ne K10D ile nede K20D ile 3 yıldır bu konuda en ufak sorun yaşamadım. O yüzden yanlışınız olduğuna eminim. Auto moda bırakacaksanız o makineyi almayın. Yada alışana kadar kendi kabahatinizi makinede aramayın derim. Bu sizleri doğru yönlendirmek istediğim ve önemsediğim için güzel bir tavsiyedir. Hiçbirimiz eniyi değiliz ama bu iş birazda merak meselesi ben ilk K10D aldığımda 1 ay sonunda 28.500 kareye ulaşmıştım. Nekadar soru çözersen sınavda okadar başırılı olursun misali.. Hayırlı olması dileğiyle. İçiniz rahat olsun biraz uğraşacaksınız ama sonuçları değecek. Ben uğraşmam dersenizde diğerlerine geçeceksiniz ama bu kaliteyi bulamadığınızı göreceksiniz buraya yazıyorum...

Sorun bulamayıp bu olayları büyük bir sorunmuş gibimi gösterdiniz ? Bencede önce kendinize sorun bu soruyu. Başlık açmaya değermi ,eline alır almaz hemen yargılamak nekadar doğru tekrar bir düşünün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 30 Haziran 2009; 18:12:16 >

• K100ds kullanıyorum 2 aydır ve hic karanlık cekmiyor makina. Auto da kullanmadım ama aldıgımdan beri. Tv ve Av de biraz kullandım. Onlarda da sorun yoktu..
  • @yildiz ve @ikarahal arkadaşlar sizin açınızdan bu sorun olmayabilir raw formatında da çekim yapabilirsiniz... fakat fotoğrafların auto modda karanlık çıktığı konusunda kesinlikle iddaalıyım... ayrıca titreşim engelleme mekanizmasının da sony kadar etkili olmadığı konusunda da eminim... bir çok yabancı forumda neden k10d 7.5 puan almış diye sorgulamışlar ve cevaplar eğer bright modda çekim yapılırsa ki bu modun evf değeri +1 keskinlik değeri +1 ve kontrast değeri +1dir... eğer böyle test yapılsaydı fotoğraf kalitesi 7.5 üzeri not alırdı diye eleştirilmiş... ben zamanında bunu samsungda da gördüm... ama sizce her tür fotoğrafı raw çekip ya da dijital müdahale yapıp uğraşmak mı sizce iyi yoksa fotoğrafı çektiğiniz gibi çıktı almak mı iyidir... zaten herhangi bir dslr cihazla çektiğiniz fotoğrafı bir çok yazılımla adam eder hale getirebilioruz... eğer önemli olan çektiğiniz gibi çıktı almaksa bu konuda pentaxı başarılı bulmuyorum... auto modda çekmek için bu cihazı almayın gibi bir yargı da kesinlikle yanlış her tür modda çekim yaparım elbette... duruma göre bunu kendim seçmeliyim... ama dediğim gibi bu cihazın iq seviyesi kesinlikle düşük... madem bu makinelerin kullanımını amaç zorlaştırmak auto modu da çıkarsınlar :)

• Bu Pentaxlar daha ust sınıf Canon EOS-1D Mark III gibi makinalarla bile rahatlıkla boy olcusebiliyor.
    Asagıdaki ornekte bulunan detaylara, renk kalitesine bakın. Bu denli ince ayrıntılarla tasarlanmıs bir makinada pozlama hatasını sizce gormezlermi. Hitap ettigi sınıf pro kesim. Kıyasladıkları makinalar orta sınıf Hasselblad gibi makinalar. Bu denli iddealı makinada olsa bile boylesine bir sorunu atlamazlar. Firmware ile kolaylıkla duzeltirler.

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık'
  • At the hearth of the image der ve kaçarım
  • sugarboy

Bu makinanın hep eksi yanlarını goruyorsunuz. Artı yanlarına bakınca cok takdir edilecek bir body kalitesini zaten gorursunuz. Cross type sensor bile 9 adet. Bu sınıfta hangi makinada var. Titresim onleyici klasik dısı dairesel calısan yapıda. Govde su gecirmez yarı yolda bırakmıyor. Nano teknolojili sensor kaplama var ve patentli. Objektiflerin mtf grafigine gore calısabilme yetenegi var. P modunda bile pozlama sınırlarını asmadan on ve arka tekerlekle enstantene diyafram ayarı imkanı veriyorki cok kullanıslı. Hyper mod buyuk avantaj. Daha bunu gibi bir suru ayrıntıyla donatılmıs govde. SLR mucidide Pentax.
    Pentax default olarak menude dogallıgı secmis. Digerleri gibi canlı renkler, keskinlik ilk planda tutmamıs puan dusuk cıkmıs. Iyide bu kriter degilki. Alırsın bright moda olur biter. Testi yapan bunu gormediyse pentax ne yapsın. Menuden istedigin gibi renk, keskinlik, kontrastı ayarlayabiliyorsun. Onemli olan jpg degil raw kalitesi zaten. D-SLR alıpta surekli jpg calısmak bastan kayıptır. Anı yada tatil fotosu jpg cekilebilir ama teknik ve sanatsal fotoda mutlaka raw olmalıki D-SLR nin avantajı olsun.
    Fotografta otm mod sacma bir sey zaten. P modu yeterli yarı otm calısır. Ben cantada iken P de tutarım ani cekimlere karsı gerekirsede hemen on arka tekerleklerle duruma gore pozlamaya mudahale ederim. Cekilen konuya, kompozisyona gore ekipman ve ayar degiskenlik gosterir. Hareketli kus yada cocuk cekeceksen enstantene oncelikli cekersin yada manzara cekeceksen diyafram oncelikli cekersin otm modda makina bunu nasıl bilsin nasıl ayarlasınki. Otm mod ezbere cekimden baska bir sey degil. Kontrolsuz rastgele bir cekim.
    Boyle ayrıntı dolu bir body elinizde iken sadece otm modda pozlama dusuk diye yargılamak cok amatorce kalıyor kusura bakmayın.

• kullandığınız cihazlardan memnun değilseniz bence hemen satın.. zaten çok beklemezsiniz, neredeyse heryerde alınık Pentax ilanları var.. auto modu iyi çalışan ve jpeg kalitesi yüksek üst sınıf cihazlar deneyin

• sen sat onu yaramaz o makine sana
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.