Şimdi Ara

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
8.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    isteyen pentax kullanır isteyen nikon isteyen canon neyse. herkesin kendi tercihidir. pentax benim kriterlerime göre uygun bir body dir, ben kullanıyorum. çektiğim fotoğraflarda sıkıntı yaşamıyorum, beğenmeyen, uymayan başka marka alır.

ben artıları ve eksileri altalta yazdım pentax aldım. pentax aldım diye de savunucusu olmadım. ben kullandığım her iki bodyde de ölçümle ilgili sıkıntı yaşamadım. hele titreşim önleme konusunda 1/4 enstantane de 200mm de net fotoğraf çekiyorum. çekemeyen arkadaşlar titreşim önlemeye suç bulmaktansa, kendilerine baksınlar, tutuş şekillerini falan öğrensinler.

olayı bölgeler şehirlere ayırmanın da mantığı yok ayrıca.

bunu daha da uzatmamak lazım., beğenmeyen hoşuna gitmeyen satsın hiç durmasın başka marka alsın.
  • @TT

Arkadaş Artvinli ben de Trabzondayım... Mantığı buradan geliyor... Bu kadar büyütmenin manası yok... Bölgelere ayırmak gibi bir tutum yok yani.

Ayrıca gördüğümü söylüyorum...
  • @Sarpuli,

Eğer makinenin çektiği fotoğraflar, normalden biraz daha koyu çıkıyor ise, o zaman makinenizin pozometresinde bir sorun var demektir ve servise götürmenizde fayda vardır. Yalnız sugarboy bu durumun diğer pentaxlarda da olduğunu söylemiş sanırım. Tabii net bilgim yok ama bugüne kadar pentax kullanan ve bu durumdan şikayet eden pek görmedim.

Siz makinenizin pozometresini bir kontrol edin derim serviste. Neticede gövde olarak makineyi sevmişseniz, hemen küsmeyin derim ben.

Bu arada bu forum iyice pentax a laf et bin ah işit forumu olmuş Pentax k10d ve k20d güzel makineler ancak k20d de orta segmentte diğerlerine nazaran daha küçük lcd ve daha düşük çözünürlük (40d de çözünülürlük düşük mesela), özellikle diğer orta segmentlere nazaran daha düşük fps (3) ve 1/4000 te kesilen shutter benim sevmediğim yönleri. Ancak bunlar elbette demek değil ki pentax kötü bir marka ve kötü bir makine. Özellikle k10d ile başlayan bir çıkış içerisinde. Fakat bunları forumda bir kere belirtince özellikle pentax ın avukatlığını yapan arkadaşlardan dünyanın ahını işitiyoruz ve üstüne marka fanatiği olmakla suçlanıyoruz Üstelik Nikonun ya da Canonun sevdiğimiz özelliklerini saydığımız halde Sony a100 kullanıyorken ve saçma sapan yorumlarla

• arkadaşlar burada yapılan eleştiriler aslında çözüm üretmek yerine tamamen
    sevmeyen başkasını kullansın
    niye auto modda çekiyorsan dslr alıyorsun
    ben iyi çekiyorum sorun sende vs. gibi tamamen suçlamaya yönelik pentax avukatlığından başka birşey yok... ben de pentax kullanıyorum ve şu konuda emin olun bir çoğunuzdan da fotoğraf bilgim iyidir... en azından bir çok kişi sadece pentaxla işe başlayıp sürekli pentax vari şekilde konuşmuyorum... kıyaslama yapıyorum tarafsızca... makinenin pozometresinde bir sorun yok... bu tamamen pentaxın üretim şekli ile ilgili bir durumdur... titreşim engelleme mekanizması sony kadar verimli değil ve normalde çektiğinde fotoğraflar karanlık çıkıyor... neden nikon kullanırken bu durumdan şikayet etmedim ya da canon kullanırken peki? demek ki birşey biliyoruz da konuşuyoruz laf olsun diye değil... ayrıca çözüm üretmeye çalışıyoruz... bi önceki sayfada nikon d50 ile çekilen ve pentax k20d ile çekilen fotoğraflara bakın hangisi güzel sizce? ayrıca arkadaş bunu k20d ile kaç liralık lensle çekmiş... ve o kadar hevesle aldığı makineden neden durduk yere şikayet etsin... bu şekilde şikayet etmesi makinesinin satılmasını da engeller... tarafsız açıdan bakıyoruz biz... pentax kullanıyorum diye en iyi pentax çeker mantığı tamamen yanlış... ben şu konuda eminim nikon en iyisi

• @FatihKOC
    Bende 4 senedir trabzondaydım geçen sene bitti okul döndüm memlekete ve artık size diyecek bişe bulamıyorum. Bana çok komplike, karışık, detaylı geldi diyorum siz bana kurban olasın burda canon cu yok giresun sinop trabzon nikoncu diyosun. Daha bişe demeyecem bu kadar olur. Bizde burda hani eski USSR e yakınız ya zenitçiyiz şimdide Zenitten DSLR bekliyoruz

@jimi1984
    Hocam DSLR-Like önerilerin için sağol. Kuzenime almıştım Fujifilm ama onlarda bana çok oyuncak gibi geldi. Hele elektronik vizörlü olanlar çok komik. Aslında sorun bana K20D nin fazla gelmesi felan değil. D200 gibi karışık felan da değil gayet kullanışlı ama ölçüm yababilse. Şu an hava biraz bozuk bulutlu, fırtına geliyor gibi duruyor birkaç çekim yaptım balokondan. Pozlama telafisindede sabit bir değerin her zaman aynı sonucu vermesi de mümkün değil. Atıyorum her zaman +0.7 de kullan o zaman pozlaman doğru olur şeklinde bir durumda yok kimi durumda az da geldi kimi durumda fazlada geldi oturup uğraşcan beyefendiyle

Yine tekrarlıyorum bu kadar beğeneni olduğuna göre pentax k20D mükemmel bir body olabilir buna itirazım yok ama oturup üzerinde uğraşırsanız. Ben uğraşmak istemiyorum hayat çok kısa zamanımı tutupta beyefendinin pozlama telafisindeki nazlanmalarına ayıramam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 1 Temmuz 2009; 12:43:53 >

• Nikonlar ergonomileriyle nam yapmışlardır... Nesi uzay gemisi gibi geldi onu anlayamadım.... Aynı tuşlar şu an kullandığın makiende de diğerlerinde de var... Fakat body üzeri yerleşimi hiçbirisinde nikonunki kadar kolay ve pratik değildir. Bunu ben demiyorum marka taraftarı olmayan herkes belirtiyor... Sadece resmine bakarak bu yorumu yaptıysan yanıldığını ifade ederim sana...

"İkincisi de ben canoncu tanıyamadım arkadaş burada, kimi tanıdıysam elinde bir nikon vardı. Bu tesadüf değildir elbette..."" dememdeki ince espriden de maruz kaldığınızı gördüm...

Size düşük pozlamalı fotoğraflarınızla mutluluklar diliyorum o halde...
  • Aslında en güzeli buluşmalar düzenleniyor pentaxçılar ile bir görüşsen kafandaki fikirlerini anlatsan sana yardım ederler. Baktın olmadı sat bence Nikon D40X al... DSLR like neden al diyorum çünkü dslr'larda biliyorsun her çekim için ayrı ayrı lens gerekiyor.. Zaten uğraşmayı fazla sevmiyorsun anladığım kadarıyla anı çeksem , eş dost akraba ve mimari çekimlerde DSLR like gerçekten çok çok daha mantıklı... Ama derim ki elinde gerçekten kıymetli bi beyfendi var : )

quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

@jimi1984
    Hocam DSLR-Like önerilerin için sağol. Kuzenime almıştım Fujifilm ama onlarda bana çok oyuncak gibi geldi. Hele elektronik vizörlü olanlar çok komik. Aslında sorun bana K20D nin fazla gelmesi felan değil. D200 gibi karışık felan da değil gayet kullanışlı ama ölçüm yababilse. Şu an hava biraz bozuk bulutlu, fırtına geliyor gibi duruyor birkaç çekim yaptım balokondan. Pozlama telafisindede sabit bir değerin her zaman aynı sonucu vermesi de mümkün değil. Atıyorum her zaman +0.7 de kullan o zaman pozlaman doğru olur şeklinde bir durumda yok kimi durumda az da geldi kimi durumda fazlada geldi oturup uğraşcan beyefendiyle

Yine tekrarlıyorum bu kadar beğeneni olduğuna göre pentax k20D mükemmel bir body olabilir buna itirazım yok ama oturup üzerinde uğraşırsanız. Ben uğraşmak istemiyorum hayat çok kısa zamanımı tutupta beyefendinin pozlama telafisindeki nazlanmalarına ayıramam...

• quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

Aslında en güzeli buluşmalar düzenleniyor pentaxçılar ile bir görüşsen kafandaki fikirlerini anlatsan sana yardım ederler. Baktın olmadı sat bence Nikon D40X al... DSLR like neden al diyorum çünkü dslr'larda biliyorsun her çekim için ayrı ayrı lens gerekiyor.. Zaten uğraşmayı fazla sevmiyorsun anladığım kadarıyla anı çeksem , eş dost akraba ve mimari çekimlerde DSLR like gerçekten çok çok daha mantıklı... Ama derim ki elinde gerçekten kıymetli bi beyfendi var : )

quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

@jimi1984

Daha once de soyledim bir buluşmada kafandaki birçok şeyi halledebilirsin.seninle aynı sorunları yaşayıp çözmüş insanlarla görüşmek en mantıklısı.ama illa begenmedım karanlık çıkıyor dersen(ki jhalledilebilr bişey) o da senin bileceğin iş tabi..satarsın başka bir makine alırsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: FatihKOC

Nikonlar ergonomileriyle nam yapmışlardır... Nesi uzay gemisi gibi geldi onu anlayamadım.... Aynı tuşlar şu an kullandığın makiende de diğerlerinde de var... Fakat body üzeri yerleşimi hiçbirisinde nikonunki kadar kolay ve pratik değildir. Bunu ben demiyorum marka taraftarı olmayan herkes belirtiyor... Sadece resmine bakarak bu yorumu yaptıysan yanıldığını ifade ederim sana...

"İkincisi de ben canoncu tanıyamadım arkadaş burada, kimi tanıdıysam elinde bir nikon vardı. Bu tesadüf değildir elbette..."" dememdeki ince espriden de maruz kaldığınızı gördüm...

Size düşük pozlamalı fotoğraflarınızla mutluluklar diliyorum o halde...

Uzay gemisi benzetmesi pratik değildir, fonsiyonel değildir, yerleşimi problemlidir demek değildir. Sadece "karışık" , "fazla tuşlu" anlamında kullandım.

İnce espirinizden maruz kaldım halada kalıyorum onun neresinde espiri var hala anlayamadım.

Neyse gerginliğe gerek yok ben düşük pozlamalı hayat devam edeyim...

• @jimi1984,onurrus
    İstanbul Ankarada olsam buluşmalara katılmak isterdim tabi de burda malesef mümkün değil. Pentax nedir diyenler çoğunlukta :) Yakın büyük şehirlerde (trabzon gibi) bile pentax tayfası bulabileceğimi sanmıyorum. Keşke olsa...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 1 Temmuz 2009; 14:17:01 >
  • Nedir diyenlere ''deterjan markasıymış , bunu yapmışlar aldık ama karanlık çekiyo buda'' dersin.. satıp başka birşey al bencede k10d yaramaz k20d hiç yaramaz. Anı dondurmak için bas çek engüzeli. Pentax SLR'ı neden icad ettiyse işte.. yok lens değiştir yok öyle yok böyle.. saçma.. hem makine yapmayı bilmez hemde alırız işte. Sorun bizde sanırım.. Sorun bizde..
  • klasik cevaplara gelmiş yine satalım biz @sarpuli bu makineleri yoksa rahat ettirmeyecekler
  • Merhaba arkadaşlar,
    steve's digicams inceleme sitesinden hemen hemen ayni ayarlarda ve ayni ortamda cekilmis iki ornek foto ekledim.Daha parlak ve canlı olan fotoğraf Nikon d60 ile,diğeri ise Pentax k20d ile çekilmiş.
    Pentax biraz daha koyu ve cansız pozlamış.Nikon ise göze daha hoş görünen,daha canlı ve keskin bir pozlama yapmış.Aynı fotonun k200d ile çekilmiş olanı da,ccd sensörden dolayı k20d'ye göre biraz daha canlı ve keskin görünüyordu.
    Bu arada yanlış anlamayın,d60 ile k20d gibi farklı sınıfdaki gövdeleri kıyaslamak gibi bir düşüncem yok.Sadece,Sarpuli ve Sugarboy'un da belirttiği gibi,normal auto modda çekildiğinde Pentax'ların karekteristik olarak biraz daha loş pozlama yaptığını belirtmek için bu test fotolarını ekledim.Burada Pentax'ı eleştirmiyorum,dediğim gibi Pentax'ın çekim karakteristiği böyle.
    Sonuç olarak,hangi marka ve modelin çekimleri daha çok hoşumuza gidiyorsa,ekipman tercihimizi de ona göre yapmalıyız.
    İyi günler,hoşçakalın...

Edit; Düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 12 Aralık 2010; 22:44:38 >

• Bastan beri anlatmaya calısıyorum bu secim meselesi sadece. Bir eksiklik, hata, problem degildir.
    Her markanın ton anlayısı farklıdır. Fujinin ayrı, nikonun ayrı, canonun ayrı yorumları oldugunu bilirsiniz.
    Nikona alıstıgınız zaman yumusak ve dogal tonlamayı tercih eden yavan gelebilir, menuden istediginiz gibi ayarlarsınız olur biter. Onemli olan raw dır. İslemcinin fabrikanın algoritmalarla olusturdugu jpg kalite gostergesi olmaz. Pentax fotografta dogallıgı tercih etmis, nikon da renkler ve canlılık gereginden fazladır goze hos gelsede dogrusu o degildir. Onemli olan dogal renkler, patlamaya pozlama, noise bastırıcam diye detayları kaybetmemektir. Nikonun niose bastırmadada fazlaca detay kaybı vardır mesela.
    Birde ccd ile cmos un sonucları farklıdır. CCD ısıga karsı daha duyarlıdır. Daha canlı kontrast goruntu verir. D60 modelini K10D ile kıyaslamak lazım. Ornek fotolarda nikonun pozlamasında biraz asırı pozlama, patlama var gibi zaten. Ama hic onemli degil bunlar D-SLR makina kisisel olarak her ayara imkan veriyor. Bu arada K20D nin raw daki detay ve renk kalitesi D60 ı siler supurur emin olun. D-SLR mantıgını anlayınca bunlar konu bile olmaz ama malesef bas cek tarzı dusunce bu sonucları cıkarıyor.

• @ sarpuli

makineni eğer satmayıp kullanırsan, ilerde makineye iyice hakim olup sorunu çözdüğünde bu yazdıklarını okuyup güleceksin, emin ol

çok düşük bir ihtimal, makinenin pozometreside sorun olabilir. ama eğer yoksa emin ol bir yerde hata yapıyorsundur.

tekrar söylüyorum, bu yazdıklarını okuyup gülümseyeceksin.
  • ikarahal

tuintu

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 1 Temmuz 2009; 17:36:32 >
  • Ben de dediklerinize aynen katılıyorum.Ben zaten mesajımda Pentax'ı eleştirmediğimi,her markanın kendine has bir çekim karakteristiği olduğunu belirtmiştim.Ayrıca amacım asla d60 ile k20d'yi kıyaslamak değildi,bunu da belirttim.Cmos ve ccd sensor farklı sonuçlar verir demişsiniz.Evet haklısınız ama ayrıca mesajımda aynı fotoğrafın ccd sensorlu k200d ile çekilmiş olanını da incelediğimi belirtmiştim.
    K200d ccd sensorlu olduğu için k20d'den biraz daha canlı pozlamış ama yine de d60 kadar parlak değildi.Ama konumuz k20d olduğu için k200d ile çekilmiş olan fotoyu ekleme gereği duymadım.Sizin de belirttiğiniz gibi bu makineler dslr sınıfı.Yani isteyen istediği ayarı yaparak çok güzel sonuçlar elde edebilir.
    İyi günler hoşçakalın...
    quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Bastan beri anlatmaya calısıyorum bu secim meselesi sadece. Bir eksiklik, hata, problem degildir.
    Her markanın ton anlayısı farklıdır. Fujinin ayrı, nikonun ayrı, canonun ayrı yorumları oldugunu bilirsiniz.
    Nikona alıstıgınız zaman yumusak ve dogal tonlamayı tercih eden yavan gelebilir, menuden istediginiz gibi ayarlarsınız olur biter. Onemli olan raw dır. İslemcinin fabrikanın algoritmalarla olusturdugu jpg kalite gostergesi olmaz. Pentax fotografta dogallıgı tercih etmis, nikon da renkler ve canlılık gereginden fazladır goze hos gelsede dogrusu o degildir. Onemli olan dogal renkler, patlamaya pozlama, noise bastırıcam diye detayları kaybetmemektir. Nikonun niose bastırmadada fazlaca detay kaybı vardır mesela.
    Birde ccd ile cmos un sonucları farklıdır. CCD ısıga karsı daha duyarlıdır. Daha canlı kontrast goruntu verir. D60 modelini K10D ile kıyaslamak lazım. Ornek fotolarda nikonun pozlamasında biraz asırı pozlama, patlama var gibi zaten. Ama hic onemli degil bunlar D-SLR makina kisisel olarak her ayara imkan veriyor. Bu arada K20D nin raw daki detay ve renk kalitesi D60 ı siler supurur emin olun. D-SLR mantıgını anlayınca bunlar konu bile olmaz ama malesef bas cek tarzı dusunce bu sonucları cıkarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 1 Temmuz 2009; 18:00:43 >

• Sn c.james

Zaten aynı dusuncelerdeyiz, bende size katılıyorum.
    Ornekleri acıklayıcı sekilde vermissiniz zaten.
    Amacım kullanıcıyı yanlıs bir karardan dondurmek sadece.
    İnsanlar o makinaya sahip olmak icin ne fedakarlıklarda bulunuyor.
    Onemli olan elindekinin degerini bilmek farkına varmak.
    Bu makinayı bilmeyen yada arastırmayan bu baslıgı gorup okuyunca
    K20D hakkında yanlıs izlenime kapılacak.
    Makinanın ne oldugu belli heleki devamı olan K7 de cok basarılı.

İyi gunler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

Nedir diyenlere ''deterjan markasıymış , bunu yapmışlar aldık ama karanlık çekiyo buda'' dersin.. satıp başka birşey al bencede k10d yaramaz k20d hiç yaramaz. Anı dondurmak için bas çek engüzeli. Pentax SLR'ı neden icad ettiyse işte.. yok lens değiştir yok öyle yok böyle.. saçma.. hem makine yapmayı bilmez hemde alırız işte. Sorun bizde sanırım.. Sorun bizde..

Yaff Ahmet çok yaşa

Ya ben niye gülüyom ki, 1 hafta sonra k200d gelecek Almanyadan ya ondada aynı sorun varsa

• @sarpuli sorununuza yardımcı olur mu bilemem ama şunlara bir göz atın derim.

http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=376829

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=31811077
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.