Şimdi Ara

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık' (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
8.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fatih (@Dil-Tarih) utanma söyle benim ifade ettiklerimi kıvırmadan hadi :) pozometren kaçı gösterio
  • Odzi hocam. Harbi harbi gerilmişsin.
    .
    Biraz sakin ol istersen... Sarpuli daha yeni almış makineyi. Sugarboy'a da aldırma zaten. O ticaretini yapıyor makinaların. TT hocam da bilir onu.. :) Git bir Sony a700 al dedik. Yemedi tabi

Açıkçası ben de D40'tan sıçradım K20D'ye ve karanlık karelerden şikayet ediyordum. Benim sorunum en kısık ayardaki LCD'den kaynaklanıyormuş. TT hocam o zaman da ısrarla böyle bir sorun yok demişti o konuda. Ben de var var diye tutturmuştum ve artık kim önermişti hatırlamıyorum ama ölçüm moduna dikkat etmeye başladım. Spot/Merkez ağırlıklı/Çoklu Segment gibi kadrajımızdaki konuya göre ölçüm modunu değiştirmeli. Benim için böyle bir sorun yok artık.

Her neyse Canonian ve Nikonianlar hepiminiz değerlisiniz. Bir Pentaxian olarak en güzel kareler sizin olsun diyorum. Tartışmaya gerek yok.

Sarpuli hocam sen de acele etme. Bu günleri atlatınca yukarıda hocamın da dediği gibi güleceksin belki şu dert ettiğin olaya.

• Ne kıvıracağım müdür. Açıkça yazdım. Ben de karanlık çekiyor diye feryat ediyordum

Benim böyle bir sorunum yok. Tek sorun artık grip almak zorunda olduğum. Elime küçük gelmeye başladı gövde.
  • @Dil-Tarih sen de sattın beni hadi bakalım... Gerçi bu 2. satışın alıştık artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 1 Temmuz 2009; 22:53:27 >
  • @sugarboy

boşver karanlık aydınlık tespit iddia falan, çözümü kendine göre bul ve fotoğraf çek. zannetmiyorum ki K20D den D40X e geri dönüş yapasın. Attan inip eşeğe binmek olur. çünkü uzatmanın bir anlamı yok. insanların "tüh pentax kötü, kaka" demelerini beklediğini zannetmiyorum. hadi kolay gele...
  • @yıldız
    Bana diyorsun uslubun sert karadenzili olduğun belli diyede seninki bende sert :) Bilmemeleri normal sonuçta istanbulda bile sokağa çıkıp sorsak "pentax mı? bi mintax vardı deterjan onu bilirim" diyen çoğunlukta olur:). Yanlız bu Pentax rakiplerinden kötü yapmaz iyi olmak iyi bilinmek değildir. İyi bilinmek = reklam

@c.james
    Ordaki örenklerde hava şartları iyi yani ışık fazla fazla yeterli olduğundan sonuç çok rahatsız edici değil. Işık şartlarının daha derin kontrastlıklar oluşturduğu ortamlarda (akşam üstü parlak gökyüzü ile az ışık alan ortamların aynı olduğu kareler) sonuçlar daha cansıkıcı olabiliyor...

@ikarahal
    Haklısınız hocam bişe demiyorum... Ayrıca ölü piksel uyarsıda arkadaşların işine yarayacaktır.

@tuintu
    Eğer kullanmak zorunda kalırsam bunu zamanla görecez belkide zorunda kalacam ve çok memnun olacam bilmiyorum

@D&T&S
    Sizinde izlenimlerinizi bekleriz.

@Cromartie
    İnceliyorum hocam

@Dil-Tarih
    Sizin olumuslukları aştığınız konuları ben inceledim yani LCD ışığıda normal ve ölçüm modlerı içinde denemeler yaptım.

@odzi sugarboy
    Aranızda anlamadığım (eskidende gelen) bir gerginlik olmuş bunlara hiç gerek yok. Bende dünyadan bir insanım ve fotoğraf çekiyorum bulduğum olumusuzkları yazdım sizde çözümlerini, kafama takmamı önerdiniz. Okuyan benimde sizinde yazdıklarınızı okuyor. Burda amaç derde çare bulmak ve bu derdi yaşayacaklara yol göstermek.

Yine yeniden...

K20D OTOMATİK AYARLARDA POZLAMADA HATA YAPABİLİYOR YANLIZ KULLANICILARININ SAVUNDUĞUNA GÖRE Kİ BENİMMDE BUNDAN ŞÜPHEM YOK DETAY RENK KALİTESİNDE MUAZZAM BİR GÖVDE. RAW KALİTESİDE ÇOK ÜSTÜN. EĞER BEN MAKİNEME YOL GÖSTERCEM ONA HÜKMETCEM Kİ ZEVKİ ÇIKSIN. RAW ÇEKECEM İŞLEYECEM DİYOSANIZ SİZLİK OLABİLİR AMA BENİM GİBİYSENİZ SİZLİK DEĞİL.

• "Sugarboy'a da aldırma zaten. O ticaretini yapıyor makinaların"

hehe buna katılıyorum bi ara ucuza alıp pahalıya satıyordu birde ilk kullanıcısı kendisiymiş gibi yorumlar yazıyodu. fotoğraftan anlamayan bi arkadaş bu işin ticaretine neden meraklı anlayamadım.

neyse konumuz sugarboy değil.

-----------------------------

k10dnin pozlama konusunda sorunları olduğunu size ilk ben söledim. ama karanlık çıkma gibi bi sıkıntı yaşamadım hatta -0.5 evde çekiyorum üstüne bide arkaplanı fotoshopda karartıyorum. gerçi bu sorunu merkez ölçüm ile çözdüm. yine -0,5 ev ama merkez istediğim kadar aydınlık arka plan karanlık. Kısacası benim sorunum karanlıktan çok ışık patlamalarıydı lens çapımın 82mm olmasınında büyük etkisi vardır mutlaka. birde k10d ccd sensör bundan dolayıda karanlık çekme gibi bi sıkıntısı olmayabilir. Ama şu dediğinze kesinlikle katılıyorum pozlama sorunu var dememe sebebimde buydu ev değerini +1 -1 ile sabitlemek mümkün değil aynı değerde aynı ortamda bi aydınlık bi karanlık çekebiliyor buna bende gıcık oldum.

• quote:

Orjinalden alıntı: RealGangsta

"Sugarboy'a da aldırma zaten. O ticaretini yapıyor makinaların"

hehe buna katılıyorum bi ara ucuza alıp pahalıya satıyordu birde ilk kullanıcısı kendisiymiş gibi yorumlar yazıyodu. fotoğraftan anlamayan bi arkadaş bu işin ticaretine neden meraklı anlayamadım.

neyse konumuz sugarboy değil.

-----------------------------

k10dnin pozlama konusunda sorunları olduğunu size ilk ben söledim. ama karanlık çıkma gibi bi sıkıntı yaşamadım hatta -0.5 evde çekiyorum üstüne bide arkaplanı fotoshopda karartıyorum. gerçi bu sorunu merkez ölçüm ile çözdüm. yine -0,5 ev ama merkez istediğim kadar aydınlık arka plan karanlık. Kısacası benim sorunum karanlıktan çok ışık patlamalarıydı lens çapımın 82mm olmasınında büyük etkisi vardır mutlaka. birde k10d ccd sensör bundan dolayıda karanlık çekme gibi bi sıkıntısı olmayabilir. Ama şu dediğinze kesinlikle katılıyorum pozlama sorunu var dememe sebebimde buydu ev değerini +1 -1 ile sabitlemek mümkün değil aynı değerde aynı ortamda bi aydınlık bi karanlık çekebiliyor buna bende gıcık oldum.

Bende sizin dediğiniz tarzda bir sorun olmuyor yani ışık patlaması. Ama aynen dediğiniz gibi "Ama şu dediğinze kesinlikle katılıyorum pozlama sorunu var deneme sebebimde buydu ev değerini +1 -1 ile sabitlemek mümkün değil aynı değerde aynı ortamda bi aydınlık bi karanlık çekebiliyor" ama bende eksiltmek pek gerekmedi. Çok fazla çekim yapıpta kurcalamakta istemiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarpuli -- 2 Temmuz 2009; 9:02:20 >

• benim son yazdığım mesaj neden silindi çok mu dürüst, tarafsız olduğum için mi acaba... nikon d50 ve k20d nin ilk sayfadaki exif bilgilerinden diyafram ve enstantane değerlerine iyi bakmanızı tavsiye ederim... nikon d50nin fotoğrafı daha karanlık çıkması gerekirken k20d nin fotoğrafındaki karanlığa bakın ama bu şekilde mesajlar siliniyorsa artık yazmıyorum bu topiğe de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 2 Temmuz 2009; 15:10:40 >
  • sarpuli arkadaşim hatirlarsan makina tercih etmeye calisirken ,sana K110D'de bu pozlama problemi vardi demiştim. K20D kullanmadiğim için ve kullanan arkadaşlar hiç bahsetmediği için herhalde onda düzeltmişlerdir demiştim. Şimdi görüyorumki resmen devam ediyor.

Ayni problem bende de vardi. Karanlik cıkariyordu ve +1 ,+2 verincede bazen cok parlak cıkariyordu. Ayrica Ahmet Abi ,ustalar size gülüyor falan demiş ,bunun ustalikla ne ilgisi var onu anlayamadim. Ben A,S,P ,ölçüm modlarinin hepsinde bu problemi yaşiyordum ,canona geçtikten sonra bu problemi hiç yaşamadim ,birdenmi ustalaştim acaba. Hatta bazi kaçirdiğim kareler yüzünden cok sinir olmuştum makinaya..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 2 Temmuz 2009; 14:55:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mboyaci

sarpuli arkadaşim hatirlarsan makina tercih etmeye calisirken ,sana K110D'de bu pozlama problemi vardi demiştim. K20D kullanmadiğim için ve kullanan arkadaşlar hiç bahsetmediği için herhalde onda düzeltmişlerdir demiştim. Şimdi görüyorumki resmen devam ediyor.

Ayni problem bende de vardi. Karanlik cıkariyordu ve +1 ,+2 verincede bazen cok parlak cıkariyordu. Ayrica Ahmet Abi ,ustalar size gülüyor falan demiş ,bunun ustalikla ne ilgisi var onu anlayamadim. Ben A,S,P ,ölçüm modlarinin hepsinde bu problemi yaşiyordum ,canona geçtikten sonra bu problemi hiç yaşamadim ,birdenmi ustalaştim acaba. Hatta bazi kaçirdiğim kareler yüzünden cok sinir olmuştum makinaya..

Evet sizin dediklerinizi hatırlıyorum. Benim EOS 40D&50D&500D - Nikon D90 konumun son mesajında bu ölçüm konusunu yeniden sormuştum. Yanlız genelde K100 K110 K200 de vardı K20D sorun yoktur denildiğinden almıştım. Neyse sağlık olsun. Ayrıca Ahmet abi banada diyor güldürme milleti diye :) bende ne güzelki güldürdük milleti diyorum.:) Yani güldüyseler yapacak bişem yok ama gocunmadım ve bozulmadımda. Ayrıca her türlü yardımcı olmaya çalıştığı için Ahmet abiyede teşekkürler;)

• Konu soğumuş tatlıya bağladık. Olurda satabilirsem bundan sonraki DSLR içinde bi konu açmayı düşünüyorum...
  • @sarpuli ... şu karanlık çeken pentax K20D için ne fiyat düşünüyorsun ?

mahsuru yoksa bir bilelim..soran arkadaş olursa öneririz
  • Bu arada ben de yeri gelmişken yeni bir konu açmaktansa buraya sormak istiyorum.

Bir arkadaşım Canon 40d, 50d, 1ds, Nikon d300 ve Pentax k20d arasında karar vermek istediğini söyledi. Sizin fikirleriniz neler?? Hangisi, neden dolayı daha iyi??

Yardım lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ahmet1980

Bu arada ben de yeri gelmişken yeni bir konu açmaktansa buraya sormak istiyorum.

Bir arkadaşım Canon 40d, 50d, 1ds, Nikon d300 ve Pentax k20d arasında karar vermek istediğini söyledi. Sizin fikirleriniz neler?? Hangisi, neden dolayı daha iyi??

Yardım lütfen.

Bahsedilen makinalar orta seviye. Bu makinalar icin biraz bilgi birikim gerekir. Ne tarz foto cekecegi, ne tur ekipmana ihtiyacı oldugunu belirlemesi lazım. Once tarzını belirlemesi lazım. Bu sekilde ezbere makina alınmaz, alınırsada hata olur. İhtiyaclarına gore makina almalı. Her marka ve makinanın kendine has karakteri ve ozelligi var.
  • Aradan 1ds olanı cımbızla çekip ayıralım amaç ve kullanım şekli farklı..

Diğerleri içinde hepsini denemiş biri olarak kesinlikle K20D..

Tabi kullanabilene.. Yoksa durum burdaki gibi vahim sonuçlar doğurur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yildiz

Aradan 1ds olanı cımbızla çekip ayıralım amaç ve kullanım şekli farklı..

Diğerleri içinde hepsini denemiş biri olarak kesinlikle K20D..

Tabi kullanabilene.. Yoksa durum burdaki gibi vahim sonuçlar doğurur...

:) alacak benim gibiyse K20D almasın...
  • casıo var otomatik çekiyo onu alın. casıo
  • quote:

Orijinalden alıntı: sifusensei

casıo var otomatik çekiyo onu alın. casıo

hocam pardon ama en son yorumu 3 ay önce yapılmış bir konuya niye yorum yaptınız (ki yorumunuz çok saçma bi yorum olmuş bana göre) anlayamadım :S
  • Bu yazıya müteakip bende bizzat arkadaşıma ait K20D yi denedim ve burda bahsedilen ve bukadar büyütülecek bir durumla karşılaşmadım. Zaten bunu üreten bunu görmemişmidir sizce ? Ozaman bir üst EV değerine kilitlerdi sıfır pozisyonu olur biterdi öyle değilmi ? Heralde bu makineleri yapanlar bunuda akıl ederler diye düşünüyorum.

K20D Sahibi olan birkaç arkadaşımada sordum, nedenini yazan arkadaşlar ile ortalama aynı yanıtı verdiler. Zaten +/- değer olarak parmak altındaki tekerlekler ile bir üst değere çıkarılıp kiltlenebiliyor EV modu.. Bumu derdimiz ?

Neden bukadar dert edilmiş bende anlam veremedim. Bu vesileyle K20Dyi iyiki denemişim bukadar kaliteli olduğunu bilmiyordum birebir görmek dahada iyi oldu.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.