Şimdi Ara

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
8.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Baska forumda sensorde ölü pixel sorunu olan bir K20D li arkadas bu makinanın avantajını yasadı.
    Ozellikleri icinde remapping var ve calıstırıp bu sorundan hemen kurtuldu. Buda baska bir artısı.
    Pentax gercekten kullanıcı dostu. Birde sanırım Olympus ta var.
    Bu ozellik olamayan makinalar bu islem icin servise gidiyor.
    Bu zaten fabrika cıkısı yapılan bir islem ama zamanla yine olusabiliyor. K20D varsa menuden hallediliyor.
    Buda ek bilgi olsun alacaklara yada sahip olanlara.

menüden ayarlar-piksel haritalama-ok=bozuk pikseller bulunur ve düzeltilir....!

Gereksiz yere yapmayın. Test icin objektif kapagını kapatıp MF de cekim yapın. Pc ye atıp %100 sekilde satır satır tarayın. Ölü pixel varsa siyah zeminde farklı renkle kendini belli edecektir. Bu her fotografta cıkar. Varsa remap ozelligini calıstırın sorun duzelir. Temizse sorun yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 1 Temmuz 2009; 18:09:11 >
  • evet aynen bizim dediklerimizi demişler... tek biz yaşamıyoruz yani bu sorunu....

quote:

Orjinalden alıntı: Cromartie

@sarpuli sorununuza yardımcı olur mu bilemem ama şunlara bir göz atın derim.

http://www.clubsnap.com/forums/showthread.php?t=376829

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=31811077

• şimdi burada ciddi anlamda PENTAX ı kötüleyen bi arkadaş birçok farklı markayı da kullandığını söylüyor.. fotoğraf bilgisine de güveniyor dediğine göre.. ve bi de yazmış ki en iyi nikon.. hepsi çok güzel de arkadaşım ticaret yapacağına al bi makina fotoğraf çek.. o çok iyi dediğin makinalarla çektiğin çok iyi bi fotoğrafını görelim.. makina alıp satmakla bu işler olmaz.. sat sen Pentax ı.. ben PENTAX fanatiğiyim ve o makinanın senin elinde olmasından rahatsız oluyorum.. kullanabilecek biri alsın.. bi de insanlar ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmışlar ama onu da beğenmemiş.. adamlar anlatıyor, o hala siz ne derseniz deyin doğrusu budur diye tutturmuş.. madem bu kadar eminsin git PENTAX tan yetkililerle ya da servisle falan görüş.. haa dist. yok dersen onu da alırken biliyodun sanırım..

insanların kafasını karıştırmayın boşuna..

başka bi arkadaş ta burada tavsiye isteği sonrası Pentax önerenlere sallamış.. bu paraların hesabını kim verecek vs diye..

tabiki kimse vermeyecek.. kimse kimseye zorla git şunu al demiyor.. istersen Pentax önerdik diye özür de dileyelim..

• arkadaşım kimsenin kafasını karıştırmıyorum ben
    madem makinenden memnunsun burada yazılanlar seni enteres etmiyordur o zaman
    yukarıdaki linki ingilizcen varsa incele istersen... bu sorunu sadece ben değil bir çok kişi yaşıyor eminim...
    fakat siz nedense sanki firma yetkilisi gibi ki firma yetkilisi bile sizin kadar bunun savunuculuğunu yapmaz eminim, olayları çözmekle uğraşmak yerine
    yok şurası iyi yok şurası fark atıyor diyorsunuz... ben diyor muyum body kalitesi kötü diye birşey? normal koşullarda makine karanlık çekiyor ve sürekli bunu elle ayarlamak zorunda kalıyorsunuz diyorum... ayrıca diyorum ki bu makinein titreşim önleme mekanizması sony kadar işlemiyor... bunun ticaretle falan da alakası yok... zaten işin ticaretini yapsam elimdeki makineyi satmak istesem neden bu sorunları buraya yazayım! akıl var mantık var... eğer sizin yardım anlayışınız yok sen anlamıyorsun yok dediğin gibi birşey yok falan gibiyse zaten hiç yardım etmeyin bile... kimin hangi markayı ve neyi tercih edeceğine siz karar veremezsiniz... istediğim makineyi kullanırım ve sorunlarını da tarafsız şekilde yazarım... istediğim makineyi de alır satarım... eleştiriyi kaldıramıyorsanız girmeyeceksiniz böyle topiclere benim makinem en iyisi deyip deyip geçeceksiniz!

• sorun zannedip bi sürü mesaj yazdığın konu hakkında yapman gerekenler sana söylenmedi mi burada.. insanlar ayrıntılı olarak cevaplamadı mı.. sen buna rağmen ne bekliyorsun daha.. belli ki memnun değilsin makinadan.. sana kalan tek çözüm makinanı değiştirmek her zamanki gibi.. sonuç olarak boşuna makinayı kötüleme.. memnun olmayan 3-5 kişi varken bi çok kullanıcı gayet memnun.. genelleme yapma, bu kadar kesin konuşup insanları yanlış yönlendirme.. dediğim gibi iyi makinalarınız ve fotoğraf bilgilerinizleçektiğiniz ve PENTAX ın çekemediği 1-2 fotoğrafınızı görmek isterim mümkünse.. nihayetinde fotoğraf forumundayız..
  • arkadaşım çektiğim fotoğrafların karanlık çıkmasından bahsediyoruz... karanlık çıkmasa durduk yere neden ben karanlık çıkıyor diyeyim...
    bu zamana kadar kullandığım makine sayısı 50 üzeridir daha hiç birisinde böyle karanlık bir olaya rastlamadım samsung gx10 dışında...
    hani bu topiğin ilk sayfasında bazı fotoğraflar var bakmayı denedin mi bilmiyorum
    ya da üstteki linkte bazı fotoğraflar var karanlık çıkann onlara baktın mı?
    ya da siz nasıl bir gözle bakarak bunun aydınlık olduğunu görebiliyorsun onu da şaşırıyorum doğrusu...
    anlatmak istediğim açık bu makine normal koşullarda aydınlık çekmesi beklenen ayarlarda karanlık çekiyor... aydınlık çekmek için evf değerini yükseltmek ya da düşük enstantanede çekmek gerekiyor... ama nedense sen olayları farklı boyutlara çekmeye birebirsin... olayın bu yönü dışında her yönünde yorumlar yapabiliyorsun...
    ayrıca benim makine değiştirmem seni niye rahatsız ediyor onu anlamıyorum ben... nikon da kullanırım canon da olympusta benim sizin gibi bir önyargım yok... en iyi performansı hangisi ile alabileceğime inanıyorsam bütçem dahilinde ona geçiş yaparım... bunun için sana hesap mı vermeliyim?

• Arkadaşlar lütfen gereksiz bir mevzuu yüzünden birbirimizi rencide etmeyelim. Hepinizi tanıyorum az çok iyi insanlarsınız çekimlerinizde gün geçtikçe çok daha güzel oluyor. Umarım kullanıcı hatasını anlar ve gerekeni içi nasıl rahat ediyorsa o yönde çözme yoluna gider. İyi forumlar..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sugarboy

arkadaşım kimsenin kafasını karıştırmıyorum ben
    madem makinenden memnunsun burada yazılanlar seni enteres etmiyordur o zaman
    yukarıdaki linki ingilizcen varsa incele istersen... bu sorunu sadece ben değil bir çok kişi yaşıyor eminim...
    fakat siz nedense sanki firma yetkilisi gibi ki firma yetkilisi bile sizin kadar bunun savunuculuğunu yapmaz eminim, olayları çözmekle uğraşmak yerine
    yok şurası iyi yok şurası fark atıyor diyorsunuz... ben diyor muyum body kalitesi kötü diye birşey? normal koşullarda makine karanlık çekiyor ve sürekli bunu elle ayarlamak zorunda kalıyorsunuz diyorum... ayrıca diyorum ki bu makinein titreşim önleme mekanizması sony kadar işlemiyor... bunun ticaretle falan da alakası yok... zaten işin ticaretini yapsam elimdeki makineyi satmak istesem neden bu sorunları buraya yazayım! akıl var mantık var... eğer sizin yardım anlayışınız yok sen anlamıyorsun yok dediğin gibi birşey yok falan gibiyse zaten hiç yardım etmeyin bile... kimin hangi markayı ve neyi tercih edeceğine siz karar veremezsiniz... istediğim makineyi kullanırım ve sorunlarını da tarafsız şekilde yazarım... istediğim makineyi de alır satarım... eleştiriyi kaldıramıyorsanız girmeyeceksiniz böyle topiclere benim makinem en iyisi deyip deyip geçeceksiniz!

sugarboy
    iyi yazmışın
    hiç kimse kusura bakmasın canon ,nikon,pentax,fuji vs babamızın oğlu değil herkes makinaların eksikleri varsa
    dürüsçe noksanlarını söylesin alacak olanlar'da ona göre karar verip makina alsınlar okadar para veriliyor.
    tabii makinaların eksilerini söylerken ve itiraz ederken gerçek ve bilgi dahilinde olmasına dikkat edelim yalan ve yanıltıcı'da olmasın
    saygılar.

• quote:

arkadaşım çektiğim fotoğrafların karanlık çıkmasından bahsediyoruz... karanlık çıkmasa durduk yere neden ben karanlık çıkıyor diyeyim...
    bu zamana kadar kullandığım makine sayısı 50 üzeridir daha hiç birisinde böyle karanlık bir olaya rastlamadım samsung gx10 dışında...
    hani bu topiğin ilk sayfasında bazı fotoğraflar var bakmayı denedin mi bilmiyorum
    ya da üstteki linkte bazı fotoğraflar var karanlık çıkann onlara baktın mı?
    ya da siz nasıl bir gözle bakarak bunun aydınlık olduğunu görebiliyorsun onu da şaşırıyorum doğrusu...
    anlatmak istediğim açık bu makine normal koşullarda aydınlık çekmesi beklenen ayarlarda karanlık çekiyor... aydınlık çekmek için evf değerini yükseltmek ya da düşük enstantanede çekmek gerekiyor... ama nedense sen olayları farklı boyutlara çekmeye birebirsin... olayın bu yönü dışında her yönünde yorumlar yapabiliyorsun...
    ayrıca benim makine değiştirmem seni niye rahatsız ediyor onu anlamıyorum ben... nikon da kullanırım canon da olympusta benim sizin gibi bir önyargım yok... en iyi performansı hangisi ile alabileceğime inanıyorsam bütçem dahilinde ona geçiş yaparım... bunun için sana hesap mı vermeliyim?

50 tane makine içinde iyi performans aldığın cihaz yok muydu da bu kadar çok değiştirdin.. ben senin yaşadığın sorunu geçtim.. çözümü belli.. ama sen sanırım başka bişeyler bekliyosun.. "evet haklısın, K20D rezil bi alet" denmesini falan istiyosun gibi geliyo.. diğer PENTAX kullanıcılarının görüşleri beni bağlamaz, bu marka benim için farklı bir yerde.. zaten bunu daha önce de biçok kez söyledim..

@netün

"hiç bi marka babamızın oğlu değil" gibi saçma sapan maddeci bi görüşe de kesinlikle katılmıyorum.. arabalarıyla duygusal bağ kuran insanlara bakın, o markalar da onların babasının değil.. fotoğraf makinası da bundan farksızdır..

her makinanın artısı eksisi belli zaten.. burda ne dediği belli olmayan insanların yapacağı yorumlarla sadece kafa karışır..

• oto modda k20 karanlık çekmesi gerçekse kafa karışması beni hiç rahatsız.etmez
    zaten dsr almayı düşünmüyorum alacak olanlar ve satıcılar düşünsün

arabalarıyla duygusal bağ kuran insanlara bakın
    hobi olarak uğraşmak iyidir'defanitiklik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi netün -- 1 Temmuz 2009; 20:06:46 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: netün

oto modda k20 karanlık çekmesi gerçekse kafa karışması beni hiç rahatsız.etmez

anlamanızı beklemek hataydı sanırım

www.pentaxturkey.com

• o zaman burda işin ne
    quote:

• quote:

Orjinalden alıntı: odzi

quote:

anlamanızı beklemek hataydı sanırım

www.pentaxturkey.com

niye anlamıyayım canım herkesin kendine göre bir hobi 'si vardır.
    aşırısı benim için geçerli değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: gyradel

o zaman burda işin ne
    quote:

zaten gidiyorum
    alacak olanlar ve satıcılar düşünsün

• Auto modda güzel fotoğraflar istiyordunuz madem keşke d40-d40x alsaydınız. bunların auto moddaki performanslarının beğenildiği internette birçok inceleme siteleri ve kullanıcıları tarafından belirtiliyor. pentaxın k10d-k20d modellerinin jpeg çekimlerinin tatminkar geçmediği aşikar. bunu biraz araştırma yapsaydınız görürdünüz. demekki yeterince araştırmamışsınız. biz kardeşimle geçen yaz k10d alırken iki koldan en az 2 ay araştırdık. sayısını hatırlamadığım örnek fotoğrafı inceledik, incelemeleri okuduk. hatta bende ilk zamanlar d40-d60 modellerine bakıyordum. ancak bunca araştırmanın sonunda fiyatına nazaran verdiği özellikler nedeniyle k10d yi seçtik. makineyi alırkende eksisinin artısının farkındaydık.

anlaşılan beklentilerizi karşılamayan bir ürün almışsınız, satıp beklentinize uygun d40x veya benzeri bir cihaz edinip çektiğiniz fotoğraflardan memun olun.
  • yaw sonuç belli.. fotoğraflar ciddi anlamda karanlık ve cansız.. ki bunu yukarda da belirtildiği üzere birçok forumda kullanıcılar belirtiyor.. tartışmak manasız olmuyor mu arkadaşlar..
  • Değerli sarpuli arkadaşımızın makinesindeki sorun için üzüldüm gerçekten.

Ama sevgili arkadaşlarımın yorumları ayrıca bir komik,baştan sona okudum mesajları kimin ne anlatmak istediği bellisiz,çoğu arkadaşımız yardım etmek yerine farklı şeylerden bahsetmişler,meksika brezilya pembe dizilerine benzedi konu sonu ne olacak acaba.

Benim makinem canon 450D çok memnunum,patron amerikada D90 getirecek hediye olarak sağolsun,birde pentax K20D olsun istiyorum açıkcası su geçirmezlik malzeme kalitesi ergonomisi çok hoşuma gidiyor pentax'ın.
  • Yine şikayet müdür! 3. sayfadan daldım ama.

Ben sana demedim mi sen K20D'ye de bir kulp takarsın diye.

Sana dedim git bir Sony a700 al! Ben de karanlık çıkıyor diyordum. O tartışmadan sonra LCD'yi açınca sorun kalmadı. O zamandan beri binlerce fotoğraf çektim.
  • değişik makineler kullanmak hoşuma gidiyor hepsinin artısını da görme şansım oluyor
    zaten beğenmediğimi direkt elden çıkarıyorum... başka makinelerin eksilerini sorarsanız onları da gördüğüm kadarı ile ifade edebilirim...
    kimsenin alınmaya gücenmeye bence hakkı yok bu benim tarafsız olarak gördüğüm değerlendirmelerdir...
    yazılım işin içine girdiğinde bir çok kötü çıkan fotoğrafı bir şekilde adam edebiliyorsunuz... aslında bir zamanlar yine tartışılmıştı bu konu pentaxın yazılım olmadan çekeceği fotoğraflar pek iyi değil diye ki siz de ifade ediyorsunuz raw çekin diye... ama ben günde gidip 300 foto çekeceğim 300 fotonun rawı ile uğraşacağım yani anlayacağınız ömrüm fotoğraf düzeltmekle geçecek neyse arkadaşlar ben derdimi anlatamadım derdimi anlayanlar ancak bu sorunu görüp tarafsızca değerlendiren insanlar olacaklardır... bütçem dahilinde bir şekilde yeni arayışlara da girmedim değil fakat şimdilik yeni makine alana kadar pentaxla yola devam diyoruz...

• quote:

değişik makineler kullanmak hoşuma gidiyor hepsinin artısını da görme şansım oluyor
    zaten beğenmediğimi direkt elden çıkarıyorum... başka makinelerin eksilerini sorarsanız onları da gördüğüm kadarı ile ifade edebilirim...
    kimsenin alınmaya gücenmeye bence hakkı yok bu benim tarafsız olarak gördüğüm değerlendirmelerdir...
    yazılım işin içine girdiğinde bir çok kötü çıkan fotoğrafı bir şekilde adam edebiliyorsunuz... aslında bir zamanlar yine tartışılmıştı bu konu pentaxın yazılım olmadan çekeceği fotoğraflar pek iyi değil diye ki siz de ifade ediyorsunuz raw çekin diye... ama ben günde gidip 300 foto çekeceğim 300 fotonun rawı ile uğraşacağım yani anlayacağınız ömrüm fotoğraf düzeltmekle geçecek neyse arkadaşlar ben derdimi anlatamadım derdimi anlayanlar ancak bu sorunu görüp tarafsızca değerlendiren insanlar olacaklardır... bütçem dahilinde bir şekilde yeni arayışlara da girmedim değil fakat şimdilik yeni makine alana kadar pentaxla yola devam diyoruz...

sugarboy
    benim f50 ve dlux-3 makinam için istediğin gibi artı ve eksilerini söyleye bilirsin seni dövmem

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.