Şimdi Ara

Pentax K20D ilk izlenimler ??? :( 'karanlık' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
8.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • pentax a bir söz söyle bin ah işit valla
  • Ya şimdi iki tarafta haklı

Bir taraf diyor ki (haklı olarak) bu makina'nın detayını body kalitesini göz ardı edemezsiniz!!!
    Diğer tarafta (haklı olarak) otomatik mod'da resimlerin karanlık çıktığından bahsediyor...fakat !

Öncelikle bu kadar para verilip böyle bir makina alıp sırf otomatik mod'u "karanlıktık kötüdür ben makinayı satıcam" derse
    (ki çözümü var anlatılmış) o zaman yanlış seçim yapmış demektir. DSLR-like tarzı makinelerde daha mutlu olunur. Örnek (FUJI Fujifilm FinePix S100fs veya daha ucuz fuji film s6500fd veya Lumix FZ28 leica lensli :) )

Yani burdaki insanların endişesi elindeki makinanın değerini kavrayamadan , bilemeden hem maddi olarakda cebine zarar vermenden hemde
    kesin yargılar yapmandan korkuyor... Sonuçta burdaki çoğu kişi (benim dışımda ) Pentax ile sonradan tanışmışlar öncesinde farklı markalarda kullanmışlar.@Yıldız beyinde dediği gibi bir önceki sayfada bende hatırlıyorum bir kişi D3X ve lens setini satmış elindeki K20D'siyle devam etmişti işine ve keyfine... Sonuçta D3X (yaklaşık10 milyar) mükemmel bir alet ama K20D(1.500 - 2.000 TL) eğer bu makinaya kafa tutmaya çalışıyorsa ki sırf bu olay bile düşündürür insanı :)

Örneğin süreki otomatik vitesle araba kullanmış birisine manuel vitesli araba verirsen afallar kullanamaz... Alışıncasa bile yine otomatik vitesli araba özlemi çeker... Ama biraz daha kullanınca yakıt sarfiyatını performansının daha iyi olduğunu , bakımlarda daha ucuza çıktığını görünce manuel vitesli arabayla otomatik vitesli araba arasında kıyaslama yapar...

Her uzun yazımda olduğu gibi yine absürd bir örnek vererek bitirdim aferim bana

• merak ediyorum nerde bu k20dyi öve öve değil göklere atmosferi deldirip uzaya çıkaran pentaxçılar makina hakkaten karanlık çekiyor ben ilk defa orjinal fotoğraflarını gördüm ve benim şahsi fikrim +1 ile bile biraz karanlık kalabiliyor.. ya sizlerin fikirleri
  • aferin @jimi1984 fakat söylemek istediklerimizi makinenin diğer artıları var diyerek bastırmak olmaz... sadece auto modda değil üst lcd ekranda evf çubuğunda sıfır gösterirken fotoğraf gördüğün gibi çıkmalı ama
    karanlık çekiyor işte kardeşim
  • @Yaw sugar sende hala : ) sugar gibi adamsın

quote:

Orjinalden alıntı: photo_canon1

merak ediyorum nerde bu k20dyi öve öve değil göklere atmosferi deldirip uzaya çıkaran pentaxçılar makina hakkaten karanlık çekiyor ben ilk defa orjinal fotoğraflarını gördüm ve benim şahsi fikrim +1 ile bile biraz karanlık kalabiliyor.. ya sizlerin fikirleri

Usta sende b nikoncu bul onunla atış

• Böyle bir makine alıp sırf otomatik modu tabiki kullanmayacağım ama bu işi prosofyonel olarak yapmıyorum. 11-12 senedir SLR kullanırım ama sizler kadar olaya adapte olmadım olamadım sonuçta anı yakalamaktan fazla bir beklentim yok.

Benim DSLR'em nasıl olmalı?

Günlük toplantılarda, gezmelerde, bayramlarda, düğünlerde P ye alındığında ortamı adam gibi süzüp:) bir aceminin elinde bile iyi sonuçlar vermeli. Ama gerektiğinde bir gezi sırasında mimari yapı çekimlerimde, doğa harikaları çekimlerimde üzerine düştüğümde, diyafram öncelkili veya entantene öncelikli çekimlerimde bana "yok" dememeli. Başka bir beklentim yok. RAW kullanmıyordum yinede kullanacağımı sanmam. Onu işlemekle zaman kaybetmek beni fazlasıyla sıkar hı sanatsal bir karenin peşindeyimdir RAW kullanırım ama mangal yapıyoruz eş dost rawla ne işim var:)

K20D D3x den daha iyi olabilir öyle diyorsunuz artık ben itiraz etmeyecem ama bana göre değil alacak olanda otursun düşünsün diyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

@Yaw sugar sende hala : ) sugar gibi adamsın

quote:

Orjinalden alıntı: photo_canon1

merak ediyorum nerde bu k20dyi öve öve değil göklere atmosferi deldirip uzaya çıkaran pentaxçılar makina hakkaten karanlık çekiyor ben ilk defa orjinal fotoğraflarını gördüm ve benim şahsi fikrim +1 ile bile biraz karanlık kalabiliyor.. ya sizlerin fikirleri

Usta sende b nikoncu bul onunla atış

benim niyetim atışmak değilde.. millet k20d yi öyle bi övüyorduki ondan bundan hepsinden iyi diye çıksınlar meydana da açıklasınlar yahu.. böyle basit ölçüm hataları yapan bir cihazı nasıl öyle övdüler hayret ediyorum..

• http://www.dcresource.com/reviews/pentax/k20d-review/

What I liked:

* Very good photo quality
    * Good value for the money
    * Very well built, weatherproof body
    * Image stabilization system works with all Pentax lenses
    * Full manual controls, and then some
    * Unique sensitivity (Sv) and shutter/aperture priority (TAv) modes
    * Large buffer allows for lots of RAW shots in continuous mode
    * Support for two RAW formats; capable RAW editing software included; in-camera RAW development feature
    * Hot shoe and flash sync port; built-in wireless flash support
    * Dust reduction system + handy dust alert feature
    * Optional battery grip
    * Remote capture software included
    * Redeye not a problem

What I didn't care for:

* Consistently underexposes
    * A little noisy in low light
    * Live view lags behind the competition; LCD smaller as well
    * Below average battery life
    * Burst rate not as fast as other D-SLRs (even cheaper ones)
    * Outdated, clunky user interface
    * Sensitive shutter release button (IMHO)
    * Sluggish Photo Browser software

• @photo_canon1

Diğer topikte nikoncular canonculara saldırmış adam lazımmış :)

Şaka bir yana kullanmayan birisi yorum yapması yanlış bence. Kullanmaktan kastım alıp eline bi iki kare çekip "bu ne la" değil alıp inceleyerek araştırarak öğrenerek kullanmak...

Ben şimdi canon "dandük" desem "tikiler canikon kullanır" desem hepsi havada kalır...

Lütfen konuyu daha komik hale getirmeyin... Yok mu ya delikanlı bi nikoncu :) Canon'cu var burda

Önemli olan marka değil fotoğraftır...

Nikonun , Canonun , Pentax'ın , Sony'nin hepsinin birbirlerinden illaki iyi oldukları konular var... Bunları tartışarak benim babam senin babanı döver değil benim fotoğrafım senin fotoğrafını döver olsa daha güzel olacak aslında : )

Elindeki makine sonuçta aracı... Cep telefonuda bile olsa... Hatta @Kahtze diye birisi vardı yanlış hatırlamıyorsam adam Nokia N95 ile harika fotolar çekiyordu : ) Şimdi ne yapıyor bilmiyorum ama olay elindeki makina ile birşeyler yapmak biryerde : )

Ben gereksiz yere yine konuşuyorum sanırsam : )

İyi geceler herkeze : )

@sarpoli

quote:

K20D D3x den daha iyi olabilir öyle diyorsunuz artık ben itiraz etmeyecem ama bana göre değil alacak olanda otursun düşünsün diyorum...

Usta benim dediğimi yanlış anlamışsın : ) K20D D3x den iyi demiyorum yukarda "kafa tutmaya çalışıyor... " diyorum : )

Ama ilk baştan yanlış yapmışsın... Lensdi bakımdı carttı curttu DSLR işine hiç girmemen gerekiyormuş yani bu kadar para vermen gereksizmiş yaw : )
    DSLR like lar gerçekten artık çok çok çok iyi ve istediğin zaman istediğin şeyi yapmana olanak sağlıyor.... Fujiler gerçekten çok iyi... Tek lensle hem çok kaliteli geniş açı hem macro hemde tele fotoğraflar çekebilirsin.... Yani DSLR işi baştan yanlış bi kerem : )

Hayır keşke nakitim olsa valla senden K20D aldığın fiyata almak isterim hatunun doğum günü yaklaşıyor ve DSLR makine istiyor : ( Nakit yok kara kara düşünüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 1 Temmuz 2009; 0:08:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

Böyle bir makine alıp sırf otomatik modu tabiki kullanmayacağım ama bu işi prosofyonel olarak yapmıyorum. 11-12 senedir SLR kullanırım ama sizler kadar olaya adapte olmadım olamadım sonuçta anı yakalamaktan fazla bir beklentim yok.

Benim DSLR'em nasıl olmalı?

Günlük toplantılarda, gezmelerde, bayramlarda, düğünlerde P ye alındığında ortamı adam gibi süzüp:) bir aceminin elinde bile iyi sonuçlar vermeli. Ama gerektiğinde bir gezi sırasında mimari yapı çekimlerimde, doğa harikaları çekimlerimde üzerine düştüğümde, diyafram öncelkili veya entantene öncelikli çekimlerimde bana "yok" dememeli. Başka bir beklentim yok. RAW kullanmıyordum yinede kullanacağımı sanmam. Onu işlemekle zaman kaybetmek beni fazlasıyla sıkar hı sanatsal bir karenin peşindeyimdir RAW kullanırım ama mangal yapıyoruz eş dost rawla ne işim var:)

sarpuli
    keşke benim gibi bir bas çek konpak alsaydınız

• quote:

Orjinalden alıntı: jimi1984

@photo_canon1

Diğer topikte nikoncular canonculara saldırmış adam lazımmış :)

Şaka bir yana kullanmayan birisi yorum yapması yanlış bence. Kullanmaktan kastım alıp eline bi iki kare çekip "bu ne la" değil alıp inceleyerek araştırarak öğrenerek kullanmak...

Ben şimdi canon "dandük" desem "tikiler canikon kullanır" desem hepsi havada kalır...

Lütfen konuyu daha komik hale getirmeyin... Yok mu ya delikanlı bi nikoncu :) Canon'cu var burda

Önemli olan marka değil fotoğraftır...

Nikonun , Canonun , Pentax'ın , Sony'nin hepsinin birbirlerinden illaki iyi oldukları konular var... Bunları tartışarak benim babam senin babanı döver değil benim fotoğrafım senin fotoğrafını döver olsa daha güzel olacak aslında : )

Elindeki makine sonuçta aracı... Cep telefonuda bile olsa... Hatta @Kahtze diye birisi vardı yanlış hatırlamıyorsam adam Nokia N95 ile harika fotolar çekiyordu : ) Şimdi ne yapıyor bilmiyorum ama olay elindeki makina ile birşeyler yapmak biryerde : )

Ben gereksiz yere yine konuşuyorum sanırsam : )

İyi geceler herkeze : )

@sarpoli

quote:

Usta benim dediğimi yanlış anlamışsın : ) K20D D3x den iyi demiyorum yukarda "kafa tutmaya çalışıyor... " diyorum : )

Ama ilk baştan yanlış yapmışsın... Lensdi bakımdı carttı curttu DSLR işine hiç girmemen gerekiyormuş yani bu kadar para vermen gereksizmiş yaw : )
    DSLR like lar gerçekten artık çok çok çok iyi ve istediğin zaman istediğin şeyi yapmana olanak sağlıyor.... Fujiler gerçekten çok iyi... Tek lensle hem çok kaliteli geniş açı hem macro hemde tele fotoğraflar çekebilirsin.... Yani DSLR işi baştan yanlış bi kerem : )

Hayır keşke nakitim olsa valla senden K20D aldığın fiyata almak isterim hatunun doğum günü yaklaşıyor ve DSLR makine istiyor : ( Nakit yok kara kara düşünüyorum :)

işte sorunda sanırım kullanamyan, bilgisiz insanların bilinçsizce yorum yapması.. adam 40d mi d80 mi gibisinden bir başlık açıyor.. hemen biride diyor ki "ben yerinde olsam k20d alırdım" ve bu adamda hiç kullanmamış etmemiş makinayı.. neye göre ben alırdım diyosa artık.. şimdi arkadaş kim bilir kaç milyar verdi cihaza memnun değilim diyor ama ilerde elbette memnun oalcaktır olmak zorundadır(onca para saydıktan sonra bu bir mecburiyet gibi gelecek bir süre sonra) ama şimdi o paranın hesabını kim verecek.. elbette herşey bizlerde bitiyor.. vizörden bakanda, çekende bizleriz.. ama makina istediğimiz gibi görmemiz gerektiği gibi çekemiyorsa o zaman bizim bile yapabileceğimiz çok fazla birşey yok.. nedir ps de uygumalar yapmak ama neden yapalım.. böyle basit hatalar yüzünden.. ben daha öncede söylemiştim ben pentax k10d kullandım ve renklerini hiç beğenmemiştim ve yine yanlış ışık ölçümleri de çok yaptı.. ve doğrusu bana pek içaçıcı gelmemişti.. k20d'yi ise kullanmadım ve orjinal fotoğraflarınıysa ilk defa burda gördüm.. ve anladımki k10d den k20dye geçiş yaparken pentax hala aynı hataları yapıyor.. tabi bunlar benim kendi fikirlerim savunursunuz savunmazsınız o ayrı ama saygı..

• Arkadaşlar konuyu saptırmayalım bu kadar bu işten anlayan K20D ye hayransa K20D iyidir ama bana göre değil sizde benim gibiyseniz uzak durun. Ama yok bu dslr canım sende autoda çekeceksen neden aldın? dslr deneyim ister. Uğraşacan ekleyecen çıkartacan zevki burda diyosanız o zaman K20D tam sizlik ama ben öyle değilim. Kimine göre bu işten anlamam ama Zenit döneminden beri SLR kullanırım ben bu kadar öğrenebildim bana yetiyorda artıyor. Bana D50 yetiyordu ah keşke kırılmasaydı.

Bu arada bi arkadaş D200 önermiş bi arkadaşımda var bana ÇOK komplike karışık abuk subuk geldi D200. Uzay üssü gibi üzerinde 1000 tane tuş var tam studyo makinesi gibime geldi almadım. Almam gereken EOS 40D veya D90 dı hata yaptık neyse satmayı deneyecem yeniden söyleyeyim isteyen olursa pm atabilir...
  • @sarpuli,

Sen o nikonun tuş dizilişine ergonomisine kurban ol. O konuda RAKİBİ yoktur... Bunu herkes de kabul etmektedir.... Böylesine ergonomik bir tuş dizilimi, böylesine kolay bir menü sadece bir başka nikonda vardır....

D300 kullanmıştım 1-2 ay öncesine kadar satıp d90 aldım.... D300 ün de tuş ergonomisinin D200 ile aynısı olduğunu göz önüne alacak olursak MUMLA ARIYORUM o kusursuz tuş dizilişini...

Bu arada sanırım Artvindesin, sana da şöyle bir istatistik sunayım madem öyle ben de Trabzondayım.... Trabzon camiasının çoğunu tanırım.... Fakat bir Canoncu ya da pentaxçı tanımam... Hele ki Giresundaki tayfada ise Canonun C sini duyamazsınız.... Keza Sinop... Hepsi Nikoncudur... Neden ??? Delinin biri Nikon demiş de bu adamlar peşine mi gitmiş ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FatihKOC -- 1 Temmuz 2009; 8:53:26 >

• Usta gerçekten kendinde diyorsun artık ama D90 - 40D falan bunlara çok paralar dökme...
    Çok kaliteli DSLR - like makinalar var onlardan al ve gerçekten mutlu olursun.

D200 , K20D bunlar gerçekten dehşet makinalar : ) İsimleri bile benim tüylerimi diken diken ediyor : ) Ama sen kolay kullanım ve
    karışık olmayan bir dslr istiyorsun... Aslında Nikon D40X de çok iyi olabilir senin için..Ben hala DSLR like kaliteli birşey alırsan pişman olmazsın diyorum ama sen bilirsin...

quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

Arkadaşlar konuyu saptırmayalım bu kadar bu işten anlayan K20D ye hayransa K20D iyidir ama bana göre değil sizde benim gibiyseniz uzak durun. Ama yok bu dslr canım sende autoda çekeceksen neden aldın? dslr deneyim ister. Uğraşacan ekleyecen çıkartacan zevki burda diyosanız o zaman K20D tam sizlik ama ben öyle değilim. Kimine göre bu işten anlamam ama Zenit döneminden beri SLR kullanırım ben bu kadar öğrenebildim bana yetiyorda artıyor. Bana D50 yetiyordu ah keşke kırılmasaydı.

Bu arada bi arkadaş D200 önermiş bi arkadaşımda var bana ÇOK komplike karışık abuk subuk geldi D200. Uzay üssü gibi üzerinde 1000 tane tuş var tam studyo makinesi gibime geldi almadım. Almam gereken EOS 40D veya D90 dı hata yaptık neyse satmayı deneyecem yeniden söyleyeyim isteyen olursa pm atabilir...

• quote:

Orjinalden alıntı: FatihKOC

@sarpuli,

Sen o nikonun tuş dizilişine ergonomisine kurban ol.

Trabzon camiasının çoğunu tanırım.... Fakat bir Canoncu ya da pentaxçı tanımam... Hele ki Giresundaki tayfada ise Canonun C sini duyamazsınız.... Keza Sinop... Hepsi Nikoncudur... Neden ??? Delinin biri Nikon demiş de bu adamlar peşine mi gitmiş ?

• ??? Zoruna giden ne. Canon kullanman mı
    quote:

Orjinalden alıntı: Cromartie

quote:

Orjinalden alıntı: FatihKOC

@sarpuli,

Sen o nikonun tuş dizilişine ergonomisine kurban ol.

Trabzon camiasının çoğunu tanırım.... Fakat bir Canoncu ya da pentaxçı tanımam... Hele ki Giresundaki tayfada ise Canonun C sini duyamazsınız.... Keza Sinop... Hepsi Nikoncudur... Neden ??? Delinin biri Nikon demiş de bu adamlar peşine mi gitmiş ?

• Madem memnun değilsiniz fazla oyalanmadan satın, en azından zararınız az olur.
  • Arkadaşın uzay mekiği gibi demesi üzerine sen kurban ol tarzı bir cümle pek hoş değil açıkcası.

Dünyanın çoğunun kullandığı bir markayı Giresun, Sinopla mukayase etmek ne kadar tutarlı sence? Hiç kimse bilmiyor bu işi zaten
  • @Cromartie Elbette Giresun Trabzon ile mukayese etmek yanlış. Fakat bakış açımız farklı... Arkadaş Artvinde ikamet ettiğinden yöre kültürüne özgü bir üslup ile yaklaştım. Darılacağını veya senin gibi genel bir göz ile algılayacağını sanmıyorum....
  • anowww...nikon vs canon... yapmayın ya
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.