Şimdi Ara

performans derken?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • performans derken ne anlaşılır? ben uzun yolda genellikle 90 la giden şimdiye kadar 110 u aşmayan ve sehirler arası yoda otoban olsa dahi 110 u geçmemeyi prensip edinmiş,muhtemelen en uzun sehirler arası yolumun ayda bir memlekete 200 km(gidiş geliş 400)olacağı genelde şehir içinde haftasonu kullanacağım (işe servisle gidiyorum)ortalama yılda 10 000 i geçemeyeceğim gerçegi dururken 3 000 tl fazla verip 1.4 dizel mi yoksa 1.25 benzinli fiesta mı almalıyım?
    mantık benzinli diyor fakat 4-5 yıl sonra 2. elde dizel artı değer katarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asa65 -- 10 Eylül 2009; 15:59:43 >

• 4-5 yıl sonra satacaksanız fark olur ama çok değil.

Siz 1,25 lt alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkvan

4-5 yıl sonra satacaksanız fark olur ama çok değil.

Siz 1,25 lt alın.

Bencede 1.25 alın.Madem fazla bir yol yapmayacaksınız,dizele gerek yok.
  • dizele gerek yok..

dizel rant kazansada senin o verdiğin 3 bin tl ve extra bakım masrafını karşılayacağını sanmıyorum
  • Arada 3000 lira fark varsa ben dizel derim. Hem motor 1.4 olacak hemde dizel. Bende imzamdaki aracı alırken kararsız kalmıştım ama fiyat farkını yakıt tasarrufu olarak değil donanımdan yana kullanmıştım.

Senin 2 aracında donanım aynı olduğu için tercihini yakıt tasarrufundan yana kullanman mantıklı olacaktır. Aradaki farkı en fazla 3-4 yılda amorti edersin, ayrıca satarkende en az 2 bin lira fazlaya satarsın.
  • lpg de düşünebilirsiniz sonuçta benzine hergün zam geliyor
  • 1.25 lt motorun size yeteceğini düşünüyorum .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakart Performansı etkiler mi?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca size 1.25 lt motor yeter gerçi herkese yeter ama aması var işte ayrıca dızel yerıne lpgyle daha fazla tasarruf edersınız
  • bence benzinli alın.zaten yılda 10 bin km yapıyormuşsunuz ve genelde 90 la gidiyormuşsunuz.1.25 motorlu araç 90 km hızda yakıtı koklar.

tabi şöyle bir durumda var.eğer cebinizde 3000 daha varsa yani kredi çekip fazladan faiz ödemeyecekseniz dizel alın.90 km hızda daha rahat yolculuk edersin.devir çok düşük olur.araba hem rampalarda boğulmaz hemde bağırmaz.

yalnız 5 sene sonra satarken avantajı olacağını düşünmüyorum.çünkü bizim ülkemizde garantisi bitmiş dizele pek iyi gözle bakmıyorlar malesef
  • bugün bayilerle tekrar konuştum dizelle benzinli farkı 4000 lira olduğunu öğrendim.bayii eğer yılda 20 000km yapmıyorsan benzinli al dedi ama 1.4 ü önerdi 1.2 nasıl diye sordum bilmem ben kullanmadım ne desem boş olur dedi onun bu yorumu yapmasında ellerinde 1.25 fiesta olmaması olarak tahmin ettim.şu anda aklıma takılan 1.25 in rampa performansı bu arada 1.25 motorlar 16 valf olması gerek sanırım dogrumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asa65

performans derken ne anlaşılır? ben uzun yolda genellikle 90 la giden şimdiye kadar 110 u aşmayan ve sehirler arası yoda otoban olsa dahi 110 u geçmemeyi prensip edinmiş,muhtemelen en uzun sehirler arası yolumun ayda bir memlekete 200 km(gidiş geliş 400)olacağı genelde şehir içinde haftasonu kullanacağım (işe servisle gidiyorum)ortalama yılda 10 000 i geçemeyeceğim gerçegi dururken 3 000 tl fazla verip 1.4 dizel mi yoksa 1.25 benzinli fiesta mı almalıyım?
    mantık benzinli diyor fakat 4-5 yıl sonra 2. elde dizel artı değer katarmı ?

Bence benzinli alın. 3.000 liraylada yaklaşık 850 litre benzin alırsınız...

100 km'de 6-7 litre yakarsanız minimum 15.000 km bedavaya gidecek olursunuz. Ayrıca dizelle 15.000 yapmak için alacağınız Mazot fiyatını'da hesaplayıp, benzin alırsanız bi 7000 km de oradan gelir...

Bu da demek olur ki benzinli Fiesta alana ilk 22.000 Kilometrelik benzin bedava------------------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LAST_DRIVER -- 10 Eylül 2009; 22:51:56 >

• 1.25 motorun MTV si de düşük ayrıca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.