Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aysedeniz: Sizede geçmiş olsun hocam, umarım kazanırınızda üç kuruş için onurunu satanların yanına kar kalmaz yaptıkları...

m_kucukaksoy: Sizin dava nedir tam olarak?

cnsuff: Kimseye güvenmiyeceksin hocam, hatta sıfır otomobil alırken bile yanında boya ölçüm cihazıyla bir ustanın eşlik etmesi gerekiyor artık.

D@rbeli M@tk@p Olması gereken o ama sigorta şirketlerinin işine gelmez bu, perte ayrılmış araçtan bir daha nasıl para kazanırlar ki o zaman.

enkarizmanickbende: Teşekkür ederim hocam, malesef adaletin çarkları çok yavaş işliyor...

blueyildirim: Hocam çok çok geçmiş olsun, sizin adınıza üzüldüm. Hemen hemen aynı hikayenin kurbanı olmuşuz. Peki şuan ne yaptınız? Ya da ne yapmayı düşünüyorsunuz?

mesin1981: Merhaba hocam, sizede çok geçmiş olsun. Sizinle telefonla konuşmuşmuyduk acaba?

^^chicken_translate^^: Hocam açıkçası tazminat davası açma konusunda kararsızım. Kiminle konuşsam servis bu işin içinden çok kolay sıyrılabilir diyor.

Altay Han : Malesef hocam, herkesin yaptığı yanına kar kalıyor. Ben kafadan 2 yılı çıkarmıştım zaten bu davanın sonuçlanması için. Basit bir alacak verecek davası için Tam 2 yıl...

• derememo: İyi dilekleriniz için Teşekkür ederim hocam, bu işin sonuna kadar götürmekte kararlıyım. Sizlerin desteğide inanın çok iyi moral veriyor...
    Memurlara gelince elbette işlerini savsaklıyor. Hakim konusunda diyecek bir şey yok yazdıklarım yeter zaten.

konyahooligans: İlgin için teşekkür ederim hocam, önceden yazdığım gibi bir tane vatandaşa bile yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Şerefsizlerin karşısında dürüst namuslu insanların bir birine karşı yardımcı olması gerekiyor.

adolf35: Bankadaki hesabıma aracın parası ve mahkeme masraflarım yatmadığı sürece sevinmiyeceğim hocam.
  • Aynı durum banada 2010 yılında oldu. Tanıdıklar vasıtası ile bulduğum ve çok temiz olduğu söylenen aracı kasko yaptırırken pert olduğunu öğrendim. Tanıdık avukatlarla görüştüm netice alamazsın dediler bende mecburen sineye çektim. ancak pert resimlerini temin ettim ve ve internette verdiğim ilanımda pert resimlerini de yayınladım. ve böylece sattım 20250 tl ye aldım 19500 e sattım. az zararım oldu ama tüp felan taktırdım. aksesuar falanda taktıdrım. onuda bindiğime saydım. alan arkadasada hepsini söyledim. inşallah hayırlı biner. ama satması zor oldu.
  • usta bizde bilirkisiye gittik bakildi sonucunu bekliyoruz bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdalardal

quote:

Orijinalden alıntı: aL3n.

İYİ GÜNLER BENİMDE BAŞIMA BÖYLE BİR OLAY GELDİ PAYLAŞAYIM...

ilanı internetten gördüm ve tramere mesaj attım aracın herhangı kazasını görmeyince gidip bkamaya karar verdim gittim adamlar görüştim sakallı cüppeli hacı bi abiyle oğluyla görüştüm aracı ustama götürdüm araçta boya olduğunu söyledi ancak ben kardeşime alıcağım için boya müim değildi ve sigorta şirketleri aracıma teklif vermişti yani pert kaydına dair hiçbirşey yoktu yani kaskoyada sordurtttum sigortayada tramerede ancak arac temız gorunuyor daha sonrasında aracı servise soktuğumda wolksvagendeki adam dosyadaki bi olaydan şüphelendi ve üstüne gitmemi söyledi ve araştırmalarım sonucu aracın perte ayrıldığını öğrendim ama o kadar tuhaftık 900 tl ye aracımı kaskolatmıştım daha sonra sigorta şirketini aradığımda biraz zorlayınca böyle bir pert kaydının olduğunu tramere bildirdiklerini söylediler ancak milyonda bir olan şey olmuş ve bilgi tramere ulaşmamış..aracı alırken sakalıyla Allahın üstüne yemin eder dolandırıcıyı aradım satan kişiyi ve bana bilmediğini söyledi..evveliyatında aracı alırken muayene kagıdı eksık bir şekilde satın aldım normalde hiçbir noter bu şekilde satış yapamaz ama satan kısının tanıdıgı bıldıgı notere gittik...muayene kagıdı olmadıgı ıcın muayene salonundan muayene ıcın sıra aldım ve oraya vardığımda bana bu aracın muayenın yenı yapıldıgı soyleın 26.05.2011 tarıhınde bana satan kısının ısmıyle...0 aracın ilk muayene süresi 3 yıldır ancak 1 sene sonra muayene sokulmuştur hemen aradım tüvtürkü ve bana dedilerki aracın ya orjinallıgıyle oynanır (lpg gibi) Yada aracın trafikten çekme belgesi vardır.. bu belgeyide alınca elime davamı açtım şubatta açtığım dava 10 eylül.2012 ye gün verildi :)) karşı taraf bu muayene kagıdı bılgısınden habersız bir şekilde hala savunmasında bilmediğini iddaa ediyor işi en ironik kısmı ben pert kaydını araştırdıgım için tramere hemen düştü bu kayıt ve aracımı kasko yaptıramadım bunu yapanda en büyük sigorta şirkeyi ((: ddaha detaylı araştırmalarım sonucu aracın pert oldugu zamankı sahıbıne ulaştım ve aracımın perte ayrılmasını ıstedim dedi..aracın bana cıkardı masraf 10 milyarı geçti yanı aracıma ne bınebılıyorum nede kasko yaptırabılıyorum dava bıtmedıgı ıcınde satamıyorum kaç aydır kuzu gibi bekliyoruz.ALLAHIN izniyle mahmeye talep ettimiz aracın pert ile orj arasında fiyat farkını reeskont faizi ile tarafmıza iadesi ancak ben manevi tazminatta açmayı düşünüyorum 2 kere yolda kaldım araç yüzünden hastaneyede gidiyor olabilirdim..ben artık parasında değilim para çok müim değil 40 milyar zararım var benım ıstedıgım o adamın yanına kar kalmasın...

Al3n. kullanıcı adıyla Anlattıgım bi olay vardı az üste ve an itibariyle mahkeme sonuçlanmıştır..

Sonuç olarak bir araç satılıyorsa ve pert olduğu gizliyse gizli ayıptır malı satan adamın bunu bılmemesı bır gerekçe değil buna rağmen sorumlusundur sonuç olarak hakim karşı tarafı haksız benı ise haklı buldu ve davayı kazandım karşı tarafın avukatının savunması şuydu '' ama hakim bey bizde bilmiyorduk bizde mağdur olduk''

hakimin yanıtı '' Kanunda Ne yazıyorsa ben onu uygularım gerisi beni ilgilendırmez''

umarım cahillik yapıp herkesin yazdığı yorumlara ınanıp vazgecmessiz sonuna kadar hakkınızı arayın ben kazandım darısı sızın basınıza

quote:

Orijinalden alıntı: NEMBUTAL

hiç kimse kusursuz bir malıdaha ucuza satmaz.satanın kafasında var alıcıda uyanık yaaa sazan gibi atlıyor 35-36 bin tl arabayı 24.bin tl alıyor sonrada zıplıyor bu raçta pert kaydı varmış seni mahkemeye verecem ver bakalım hakim ne diyecek bu araba piyasası ne kaça aldın

SONUÇTA NOTER SATIŞINDA NE YAZIYOR ARKADAŞLAR AYNEN YAZIYORUM

SATICI:Yukardaki nitelikleri ve bedeli yazılıaracı alıcıya halihazır durum (bu ne demek bu vazıyette ister hurda ister pert yada bir çuval civata) satarak bedelini tamamen aldığını ve aracı teslim ettiğini

ALICI:Bu aracı halihazır (bu ne demek bu vazıyette ister hurda ister pert yada bir çuval civata) durumu ile görüp beğenerek ve bedelini tamamaen ödeyerek teslim aldım satın aldiğim aracın siğorta bilgilerine ulaşılamdıgından her türlü hukuki ve cezai sorumluluk tarafıma ait olacağını kabul ederim

SONUÇ:Satan menmun Alan menmun olarak noterde satış gerçekleşmiş bundan sonra alıcı mahkemeye verse alıcıyı baglayıcı ne olabilrki piyasa değeri 35-36 bin tl aşagı olmuyan bir aracı 24 bin tl almışsın benim fikrim hiç bir şey çıkmaz alıcının yaptığı mahkeme masraflarıda yanına artı bir harcama olarak kalır.saygılarımla

Böyle Hiçbirşey Bilmeden konuşup beyan eden arkadaşlar var...

Hayır o değil çok birşey biliyormuş gibi böyle birşey için hakkını aramaya kalkıcak insanlarında umutlarını kırıyorlar..bir açıklama yapıyor çuval civata diye töbe yarabbim ya başına böyle birşey gelirse hakime gidersin hakim amca noter sözleşmemde bu yazıyor diye bakalım hakim ne diyecek sana

Al3n. kullanıcı adıyla Anlattıgım bi olay vardı az üste ve an itibariyle mahkeme sonuçlanmıştır..

Sonuç olarak bir araç satılıyorsa ve pert olduğu gizliyse gizli ayıptır malı satan adamın bunu bılmemesı bır gerekçe değil buna rağmen sorumlusundur sonuç olarak hakim karşı tarafı haksız benı ise haklı buldu ve davayı kazandım karşı tarafın avukatının savunması şuydu '' ama hakim bey bizde bilmiyorduk bizde mağdur olduk''

hakimin yanıtı '' Kanunda Ne yazıyorsa ben onu uygularım gerisi beni ilgilendırmez''

umarım cahillik yapıp herkesin yazdığı yorumlara ınanıp vazgecmessiz sonuna kadar hakkınızı arayın ben kazandım darısı sızın basınıza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalardal -- 26 Şubat 2013; 12:04:25 >

• gözünüz aydın erdalardal, tebrikler! darısı bu belayla uğraşan tüm arkadaşların başına.
    forumda bazı arkadaşlar o kadar umut kırıcı ve kesin konuşuyorlar ki, pert kayıtlı araç sattıklarını ya da niyetleri olduğunu düşünüyorum ister istemez. Belki de kendileri de bilmeden aldılar ve aynı şekilde satmak istiyorlar.
    Sizin davanızın sonucunda aracı o günkü değeri+faizi karşılığında iade alması yönünde mi karar çıktı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gecce02

quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

quote:

Herkese slm ,

Bende pert araç mağduruyum daha önce mesaj bırakmıştım. ben de dava açtım ve davam bugün sonuçlandı mahkeme aracın iadesine karar verdi. Gerekçeli karar açıklanınca burda yayınlayacağım inşallah. Umarım dolandırıcılık yapanlara kapak olur....

Çok güzel haberler bunlar,devamı gelir umarım...

slm..

Benim davam bir yıl sürdü ama bu bir yıla adli tatilde dahil.6 celsede sonuçlandı dava detaylarını gerekçeli kararda paylaşacağım...

Hocam karar yazilmadi mi? Kesinlestimi ayrica?

• quote:

Orijinalden alıntı: farks

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

quote:

Herkese slm ,

Bende pert araç mağduruyum daha önce mesaj bırakmıştım. ben de dava açtım ve davam bugün sonuçlandı mahkeme aracın iadesine karar verdi. Gerekçeli karar açıklanınca burda yayınlayacağım inşallah. Umarım dolandırıcılık yapanlara kapak olur....

Çok güzel haberler bunlar,devamı gelir umarım...

slm..

Benim davam bir yıl sürdü ama bu bir yıla adli tatilde dahil.6 celsede sonuçlandı dava detaylarını gerekçeli kararda paylaşacağım...

Hocam karar yazilmadi mi? Kesinlestimi ayrica?

Evet gerekçeli karar çıktı avukattan istedim gönderecek onu bekliyorum karar kesin mi sorusuna gelince karşı taraf temyize gider mi diye bekliyoruz şimdilik birşey yok.Ancak gitseler bile birşey değişmez diye bekliyoruz. Temyiz süresi 9 martta doluyor ondan sonra ben burda yayınlarım herşeyi....

• Bu arada erdalardal ın tüm fikirlerine katılıyorum burda size umutsuzluğa düşürecek mesajlara kanmayın kimsenin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyin haklıysanız sonuna kadar gidin....Benim temyiz süreci belli olsun yardım almak isteyen herkese yardımcı olmaya çalışacağım..
  • .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:26:06 >
  • görecez traşı
  • selçuk alagöz arkadaşın davada maşallah cinayet davası gibi kaç yıldır sürüyo...ha bir de dava dosya numaralarını verse de ne aşamada celseler bi baksak...
  • bu forumda 20 li yaşlarında bilgiçlik taslayan avare insanlara inanmayın arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:26:14 >
  • Sorun sistemde. 30 bin liralık araciniza 15000 masraf çıkacak kaza yaparsiniz. Kasko 27000 vereyim pert olsun der. Satarken problem yaşamamak için kabul edersin. Kasko aracı 18000 Tl. Ye satar. 15000 tl.lik hasar şirkete 9000 tl. Ye gelmiş olur. Yapildiktan sonra 25000 tl.Ye satılacak aracı perte ayırarak 27000 tl.Ye satmış olduğunuzdan sizde karlısiniz. Aracı alan usta 25000 Tl.lik aracı 23000 tl.Ye mal ederek kazanır. Sizde sahibindende bir sürü ilan varken en ucuzunu seçerek kâr ettiginizi düşünürsünüz. Sözüm meclisten dışarı. Asıl sorun bu dairedekiler değil. Yanlış olan trafikten cekme belgeli bir araç hangi testlerden geçirilerek nasıl tekrar tescil ediliyor. Eğer bu muayene ve testler layıkıyla yapılsaydı burada böyle sorunlar yaşanmazdı. Ha birde sigorta şirketleri pert arabayı niye tekrar kasko yapmazlar biliyormusunuz. Bu pert aracı 25000 Tl.Ye alıp liste fiyatı olan 30000tl.den kasko yaptırıp, hasar olduğundada banane policemde 30000 Tl. Yazıyor ben onu isterim diyenlere önlem olsun diye, ha birde nasıl tamir ve tescil edildiğine güvenmedikleri için. Sonuç olarak her şey dönüp dolaşıp muayenede bitiyor.

• 2. el araç alacak biri olarak üşenmeden okudum bir çok yorumu..peki arkadaşlar tüm bu düzenbazlıkları aracı aldıktan sonra öğrenebiliyo olmanız almadan öncede öğrenebileceğiniz anlamına gelmiyomu.?!?!? neden bunu almadan önce öğrenememiş tüm bu madur arkadaşlar neden aldıktan sonra öğrenebilmişler.burda aynı hataya düşmeme şansımızın olduğu ortaya çıkmazmı.aynı hataya düşmemek için yapmamız gerekenleri söylemeniz 2. el araç alacak ve bu yazılanları okuyan bir çok insan için faydalı olacaktır...
  • karar yayinlamak oyle kolay degil heleki yargitaya gidiyorsa

birde daha onceki sattigim adamin basina gelmis sigortaci arkadasina sormus araci almis aldiktan sonra pert kaydi islenmis

• quote:

Orijinalden alıntı: adolf35

Haklısın Kazandık Ettik Kıldık Abidik Gubidik Yazıp İnsanları Ümitlendirip 1 Tane Emsal Karar Gösteremeyen Sizin Gibi Forumda Fake üyeliklerle Dolaşanlara İnanmaları Gerekiyor İnsanların.
    Sen Önce Noter Satışında '' ARACIN SİGORTA BİLGİLERİNE ULAŞILAMADIĞINDAN HER TÜRLÜ CEZAİ VE HUKUKİ SORUMLULUK ALICIYA AİTTİR '' İbaresinin Ne Demek Olduğunu Öğren Ondan Sonra Gel Forumda O Bu De

Yazılı olarak elime geçince buraya koyarım o zaman ne yapacaksın merak edıyorum

çok bılıyorsun ya yazı paylaşmıssın ben kararı koyunca tekrar yazarsın o ibareyi o zaman anlarız neyın ne olduğunu

Avukatlık taslamak kolay bu işi yapıyorsun herhalde nedense bu kadar insanları ümitsizliğie sürüklüyorsun

• HASAR KAYITL IARACINIZ VAR İSE BİLGİLERİ OZEL MESAJ ATIN BAKALIM. KASKO FİYATI VERELİM.GENEL MUDURLUGUN ONAYINDAN GECİREREK TABİKİ. AMA PERT ARAC KLOZU EKLİYORUZ YANI TAM HASARDA EKSIK ODEME ALIRSINIZ NORMAL CARPISMALARDA ONCELIK YANSANAYI PARCA TERCIH EDILIR. SAYGILARIMLA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:26:25 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.