Şimdi Ara

Pert Araç Davası Açıldı (DAVA SONUÇLANDI) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
641
Cevap
43
Favori
124.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adolf35

Haklısın Kazandık Ettik Kıldık Abidik Gubidik Yazıp İnsanları Ümitlendirip 1 Tane Emsal Karar Gösteremeyen Sizin Gibi Forumda Fake üyeliklerle Dolaşanlara İnanmaları Gerekiyor İnsanların.
    Sen Önce Noter Satışında '' ARACIN SİGORTA BİLGİLERİNE ULAŞILAMADIĞINDAN HER TÜRLÜ CEZAİ VE HUKUKİ SORUMLULUK ALICIYA AİTTİR '' İbaresinin Ne Demek Olduğunu Öğren Ondan Sonra Gel Forumda O Bu De

bu yaziniza istinaden mahkemenin bir cevabida var dikatli okursaniz
    karar tekrar gorusulur ama bu esaslar cercevesinde ha yine iade olmaz o ayri konu iade yerine zarar edilen kisim tanzim edilir
    gorende sizi pert arac satan biri sanar

bu guzel bir gelismedir sansinin oldugunu gosterir ha her dava aynidir diyede bir sey yok onuda biliyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:27:43 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:27:53 >
  • quote:

Forumdaki Değerli Arkadaşlarım 1 Yılı Aşkındır Hepbirlikte Bu Forumda Derdimize Mağduriyetimize Hep Birlikte Bi ÇÖZÜM Yolu Aramaktayız.

Bu Süreçte Bu Foruma Rüzgar Gibi Gelen Gidende Çok Oldu Sürekli Takip Eden İşin Peşini Kovalayanda.

Bazı Zamanlar Bir Takım Kişiler Çıkıp Ben Davayı Kazandım Karar Elimde Aracımı İade Ettim PAramı Aldım Gibi Yorumlar ve Paylaşımlarda Bulunmuşlardır.

Ancak Hiçbir ALLAHIN KULU' da Çıkartıp Kararı Yayınlayamamış, ESAS No'sunu Dahi Verememiştir.

Çok Değil Yakın Zaman 1 Ay Önce DAVASINI KAzandığını İdda Edenler 1 Aydır YAZILI KARARI Yayınlayamamış Sorduğumuzda Daha Elime Geçmedi Cevabı Alınmış ESAS Nosunu Ver Dediğimizde de CEVAP ALINAMAMIŞTIR.

Halbu ki Yazılı Karar Dava Bİter Bİtmez En Geç 7 Gün İçerisinde Size Tebliğ Edilmekte Yada Direkt KALEMDEN Elden Alına Bilmektedir.

LÜTFEN BU KİŞİLERE İTİBAR ETMEYİNİZ !!!

adol35 hocam

manager33 arkadaşın yayıladığı karar tam olarak ne manaya geliyor halk diliyle özetleseniz herkesin anlayacağı dilde bir açıklama yapsanız brn çok memnun olurum

şimdiden saolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:28:09 >
  • bence eksik bilgilendirme bozma sebebini tam aciklamamissiniz delillerin tam degerlendirilmedigidir ve davalinin delildiye sunduklari ve mahkemecede hakli bulunan fakat yargitayca delil olamiyacagini acikca izahidir ozellikle adolf beyin yazisindan bir alinti yapmistim mahkeme kabul etmesine ragmen yargitayca kabul etmedigidir izahi kisaca budur kaldiki tekrar bir yargilama zaten 1.5 sene surecektir cunku bu davada tekrar bilirkisi incelemesi itirazlar
    sonucta ortada bir haksiz eylem var ve tam olarak aydinlatilacak zaten ya iade cikar buyuk ihtimal arada kayip para verilir oyle yaptigi masraflarda karsi taraf oder

• ayriyetten davali yeni haklli deliller sunacaktir bunlar arasindaki davacinin bilerek aldigin ispati ve odenen paranin bedeli gibi

yinede kaybeder o zaman anlar zaten ulkemizde olmayan adalet sistemi hirsizin uc kagitcinin yaninda oldugu suda bir gercek sadece kapi boyasindan aracini iade eden ikinci el aldigi araci sanzimaninda sorun oldugundan gizli ayiptan iade edenler mevcut

• PERT ARAÇ SATIN ALANLAR DİKKATLE OKUYUNUZ.Ağır bir kaza geçirip tamiri çok zor hale geldiği için sigorta tarafından parası sahibine ödenen ..Pert olmuş bir arabayı haşat olarak sigortadan satın alıp tamir edip , ettirip tramerden dayısını bularak kusurunu gizlemek ve temiz kazasız diyerek satmak sonrada ben bilmiyordum demek satan adamı haklı çıkarmıyor...Bunu bilin...Bir şey çıkmaz..diyenler bir çoğu galerici takımı...BU OLAY NİTELİKLİ DOLANDICILIK SUÇU... Çünkü planlı ve programlı olarak bir insanı aldatıp elinden parasını alma var..Cezası 16 yıldan başlıyor...Atmıyorum..Savcıya bu şekilde suç duyurusu yapacaksınız...Bilmiyordum demek sorumluluktan kurtarmıyor...Noterden ihtarname çekip (( .Al arabanı ver paramı )) diyebilirsiniz..Bu konuda çekinmeyin..Kullanma kirası istenirse paranın geçen sürede yasal faizini istersiniz..Ayrıca yaşadığınız travma ve aldatılma sonucu çektiğiniz acı, ızdırap, ruhi çöküntü için , uykusuz öfkeli geceleriniz için manevi tazminat davası açabilirsiniz...Piyasadaki pert araba yaptırıp temiz diye satan adamların yazdıkları yıldırma cümlelerine kanmayın..HAKKINIZI ARAYIN...BU KONUDA BİR ÇOK DAVALAR KAZANILDI...EMSALLERİ ÇOK..BU SONUÇLAR ALDATILAN İÇİN RAHATLAMA, KENDİNE GÜVENİNİ KAZANMA, KAPTIRILAN PARASI İÇİN KURTULUŞ OLUYOR..HER ZAMAN HAKİM ALDATILAN İNSANI KORUYOR...Bilginiz olsun....Saygılarımla.. EK....Pert arabayı tamir edip satmak suç değil, kusurunu gizleyerek satmak suç..Galeri yada satıcı arabayı satarken bir kağıda sattıkları kişinin el yazısı ile bir kaç satır yazdırıp imza alsalar. ((.Satın aldığım falan marka filan model şu şase nolu arabanın pert olup tamir gördüğünü bilerek satın aldım...imza osman çokyaşar.. )) Tapu gibi sağlam satış olur..Hiç bir mahkeme bir şey demez..Çünkü aldatılma yok.. BÖYLE FIRILDAK İŞLERDE GALERİLER CIBIL, ÇULSUZ, PARASIZ PULSUZ BİR OSMAN BULUP SATIŞI ONA YAPIYORLAR.. ODA SATIŞI ASIL KURBANA YAPIYOR..Veya galeri hiç işin içinde olmadan arabanın sahibi diye çulsuz osman satışı yapıyor.. Galeri masum oluyor.. YENİ KANUN GEREĞİ 7000 LİRANIN ÜZERİNDE HER TÜRLÜ ÖDEME BANKA VEYA PTT İLE YAPILMAK ZORUNDA..PARAYI ÖDEDİĞİNİZ BANKA HESABI VEYA PTT ADRESİ ARABAYI ALDIĞINIZ GALERİ VEYA KİŞİ OLURSA Aldatıldım diye dava açarsınız.. Başka bir isim olursa hava alırsınız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 2 Nisan 2013; 20:39:38 >

• merhabalar bu topici takip ediyorum epey bir süredir benimde başıma bu şekilde bir olay geldi sattığım araç pert değil ancak ağır hasar kaydı var hiç perte çıkmamış kasko yapılıyor çok kıl bir alıcı denk geldi bana. Aracı bir alacağa karşılık almıştım. Alıcı plakayı istedi şaseyi istedi verdim. varmı bir kazası dedi dedim ki ilk sahibi değilim alacağa karşılık aldık buyur götür ustana baksın neyse kazası boyası falan anlaşırız. usta 3 parçada boya olduğunu ancak tavanının falan sorunsuz olduğunu söyledi adam da fiyatı kırdı anlaştık aldı ama ben elinden boyalı parçalarını biliyorum gibi bir kağıt almadım 2 gün sonra çıktı geldi bunu geri al bunda ağır hasar kaydı var dedi şimdi bir avukat tutmuş dava açacam diyor ne önerirsiniz? yorumlarınızı bekliyorum
  • Mahkeme aracın satan kişi almadan önce pert olduğunu, bu kişinin durumu bilmediğini masum olduğunu düşünmüş, davayı reddetmiş. Sonra madur vatandaş "hayır satıcı bunu bilmek ve söylemek zorundadır, söylediysede bunu söylediğini ispatlamak zorundadır, burada alan kişinin hiç suçu yoktur." demiş.

Mahkeme de "doğru diyorsunuz, ilk verdiğim hükmü davacı lehine bozuyorum "demiş.

Yani bilirkişi davacının zararını tespit edicek, zararın tazmini konusunda mahkeme devam edecek.

Ben böyle anladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktuz

Mahkeme aracın satan kişi almadan önce pert olduğunu, bu kişinin durumu bilmediğini masum olduğunu düşünmüş, davayı reddetmiş. Sonra madur vatandaş "hayır satıcı bunu bilmek ve söylemek zorundadır, söylediysede bunu söylediğini ispatlamak zorundadır, burada alan kişinin hiç suçu yoktur." demiş.

Mahkeme de "doğru diyorsunuz, ilk verdiğim hükmü davacı lehine bozuyorum "demiş.

Yani bilirkişi davacının zararını tespit edicek, zararın tazmini konusunda mahkeme devam edecek.

Ben böyle anladım.
    .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:28:27 >
  • Anladım Sn. Adolf35

Umarım maduriyetleri giderilir. Bu pert araç satıp da "bilmiyordum" diyenlerin % 100 yalan söylediğini düşünüyorum. Aracı pert olan normal vatandaş zaten parasını alıp kenara çekiliyor. Bu trafikten çekilmiş araçları onarıp satanlar ( "Bilmiyordum" diyebilsin diye 3. kişilerin üzerine geçirip, onlar adına satanlar) açık açık dolandırıcılık suçu işliyorlar.

Bu ara çok sık karşılaşılıyor. Pert bilgisinin kaskoya geç intikal etmesi, Tramer kayıtlarında motor-şasi numarasında harf hatası yapılması vs.. Organize bir suç.

Herkesin internet üzerinden araç kaza bilgilerine plaka girerek kolayca ulaşabilmesi lazım. Malesef adalet sistemi tamamen işlevsiz ve bu durum haksızlık yapanları destek nitelikte.

Umarım herkes için adalet yerini bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:28:32 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:28:37 >
  • Ben yazımda Tüketici mahkemesi diye bir tek satır yazdımmı ?...Diğer konu pert araç tamiri ve satışı tamamen bitecek..O kanun er geç çıkacak, yolda.. Bekleyip görün...Diğeri..mahkeme sonucu için DHF da lütfen araştırınız.. GÜNÜMÜZDE 3500-5500 Liraya haşat kazalı arabayı sigorta şirketinden ihale ile alıp toplama parçalarla 4000 Liraya yarım yamalak onarıp yeni temiz araba diye 18-22-25 Bin Liraya satmak en kolay kazanç kapısı oldu..Buna karşılık insanlarda boş durmuyorlar..TBMM ne başvuruyorlar..Noter satış sözleşmesine iki satır ilave edince iş bitmiyor. Nitelikli dolandırıcılık suçu var..ve bu işi birden fazla kişi planlayıp gerçekleştirdiği için çete suçu var...Savcı oradan dava açarsa iş başka türlü oluyor..Bir çok insanın haberi yok...Saygılarımla..

• ah adaletsiz dünya ahh

umarım istediğini alırsın dostum diğer ciğeri 5 para etmez insanllara dees olur
    böyle pertli birolaya bende şait oldum
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben yazımda Tüketici mahkemesi diye bir tek satır yazdımmı ?...Diğer konu pert araç tamiri ve satışı tamamen bitecek..O kanun er geç çıkacak, yolda.. Bekleyip görün...Diğeri..mahkeme sonucu için DHF da lütfen araştırınız.. GÜNÜMÜZDE 3500-5500 Liraya haşat kazalı arabayı sigorta şirketinden ihale ile alıp toplama parçalarla 4000 Liraya yarım yamalak onarıp yeni temiz araba diye 18-22-25 Bin Liraya satmak en kolay kazanç kapısı oldu..Buna karşılık insanlarda boş durmuyorlar..TBMM ne başvuruyorlar..Noter satış sözleşmesine iki satır ilave edince iş bitmiyor. Nitelikli dolandırıcılık suçu var..ve bu işi birden fazla kişi planlayıp gerçekleştirdiği için çete suçu var...Savcı oradan dava açarsa iş başka türlü oluyor..Bir çok insanın haberi yok...Saygılarımla..
    .......................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:28:43 >

• Bu dediğim rakam abartılı olsada doğru..Daha büyük balıklarda var..Pert VOLVO - MERCEDES- AUDİ - BMW uygun fiyata düşerse tamanını söküp parça olarak satıyorlar...Benim şirkette mali müşavir arkadaşım burada alıp tamire Kayseriye gönderiyordu..Yapılan araba ..İnternette ilanla satılıyor..HURDADA DÖNEN PARA ÇOK KATLANARAK DÖNÜYOR.. Neyse bu kadar yeter...Saygılarımla..
  • quote:

quote:

Mahkeme aracın satan kişi almadan önce pert olduğunu, bu kişinin durumu bilmediğini masum olduğunu düşünmüş, davayı reddetmiş. Sonra madur vatandaş "hayır satıcı bunu bilmek ve söylemek zorundadır, söylediysede bunu söylediğini ispatlamak zorundadır, burada alan kişinin hiç suçu yoktur." demiş.

Ben böyle anladım.

Sayın aktuz ,

KAnunen Satıcının Aracın Pert Olduğunu Bilme ve Söyleme Zorunluluğu Buluunmuyor Alıcının Bunu Araştırması Gerekli Ki Zaten Aracın Noter Satışından Yazan Bir Paragraf Bulunmakta

ALICI BU ARACIN SİGORTA BİLGİLERİNE ULAŞILAMADIĞINDAN HER TÜRLÜ HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUĞU KABUL EDER Yazamakta Ancak Bu Paragraf 2010 Yılı Öncesi Noter Satışlarında Yok İdi Sonradan Ekleni ve 2010 Yılı Sonrası Yapılan Tüm Satış Sözleşmelerinde Var.

Satıcı Aracın Pert Olduğunu Söyleme Zorunluluğu Bulunmadığı Gibi Bunu İspat Etme Yükümlülüğüde MAlesef Yoktur ki Davayı Açan Davacı PERT Olduğun Bilmeden Aldığını İspatlamalıdır ki Zaten Davanın Konusu Bu Davacı PERT Olduğunu Bilmeden Araç Aldığı İddasında.

Temizni Vermiş Olduğu Karar Bu Suçludur Bu Suçsuzdur Diye Bir Karar Veremez itirazı Değerlendirir Gerekli Görürse Davayı TEKRAR Görüşülmek Üzere Hukuk Mahkemesine İADE Eder.

Olayda Bundan İaberet Zaten Ancak Bir Sonuca Ulaşmış Değil.

Yargıtay kararında tam tersini söylüyor. .

Alıcının, satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Satıcı, satış öncesi alıcıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini ispatlayamadığından iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır.

Yani, alıcının araştırma yükümlülüğü yoktur, alıcıya bu konuyu hakkında bilgilendirme yaptığını ve alıcının bundan haberdar olduğunu satıcının ispatlaması gerekir. İspatlayamazsa, iyi niyetli olduğu söylenemez diye açıkça belirtmiş. Alıcının da bunu sigorta kayıtlarından inceleme yükümlülüğü olmadığı açıkça belirtilmiş.

Hala tutup satıcının kanunen bilme ve söyleme zorunluluğu yok, alıcının bakması lazım demeyin artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cat_power -- 4 Nisan 2013; 3:20:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: cat_power

quote:

quote:

Ben böyle anladım.

Sayın aktuz ,

KAnunen Satıcının Aracın Pert Olduğunu Bilme ve Söyleme Zorunluluğu Buluunmuyor Alıcının Bunu Araştırması Gerekli Ki Zaten Aracın Noter Satışından Yazan Bir Paragraf Bulunmakta

ALICI BU ARACIN SİGORTA BİLGİLERİNE ULAŞILAMADIĞINDAN HER TÜRLÜ HUKUKİ VE CEZAİ SORUMLULUĞU KABUL EDER Yazamakta Ancak Bu Paragraf 2010 Yılı Öncesi Noter Satışlarında Yok İdi Sonradan Ekleni ve 2010 Yılı Sonrası Yapılan Tüm Satış Sözleşmelerinde Var.

Satıcı Aracın Pert Olduğunu Söyleme Zorunluluğu Bulunmadığı Gibi Bunu İspat Etme Yükümlülüğüde MAlesef Yoktur ki Davayı Açan Davacı PERT Olduğun Bilmeden Aldığını İspatlamalıdır ki Zaten Davanın Konusu Bu Davacı PERT Olduğunu Bilmeden Araç Aldığı İddasında.

Temizni Vermiş Olduğu Karar Bu Suçludur Bu Suçsuzdur Diye Bir Karar Veremez itirazı Değerlendirir Gerekli Görürse Davayı TEKRAR Görüşülmek Üzere Hukuk Mahkemesine İADE Eder.

Olayda Bundan İaberet Zaten Ancak Bir Sonuca Ulaşmış Değil.

Yargıtay kararında tam tersini söylüyor. .

Alıcının, satın aldığı araçla ilgili olarak Trafik Şube Müdürlüğünce tutulan kayıtları ve aracın sigorta kayıtlarını inceleme yükümlülüğü yoktur. Satıcı, satış öncesi alıcıyı aracın pert olduğu konusunda bilgilendirdiğini veya alıcının bu hususu bildiğini ispatlayamadığından iyi niyetli olduğu söylenemez. Satışa konu araç hukuki ayıplıdır.

Yani, alıcının araştırma yükümlülüğü yoktur, alıcıya bu konuyu hakkında bilgilendirme yaptığını ve alıcının bundan haberdar olduğunu satıcının ispatlaması gerekir. İspatlayamazsa, iyi niyetli olduğu söylenemez diye açıkça belirtmiş. Alıcının da bunu sigorta kayıtlarından inceleme yükümlülüğü olmadığı açıkça belirtilmiş.

Hala tutup satıcının kanunen bilme ve söyleme zorunluluğu yok, alıcının bakması lazım demeyin artık...

Alıntıları Göster
    ........................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multistrada -- 30 Ağustos 2016; 10:19:14 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.